5 uit te voeren werken alvorens je woning te verkopen

Bouwen
the_title()

Voor je je woning verkoopt of je de waarde van je vastgoed laat schatten, zijn er enkele dingen waar je best rekening mee houdt. Een volledige renovatie is meestal niet nodig, en vaak niet rendabel, maar met enkele kleine aanpassingen en werken kan je vaak al beter verkopen zonder dat je winstverlies doet. Ervoor zorgen dat de gevel van je huis proper oogt, je badkamer of keuken opfrissen of ervoor zorgen dat je interieur op punt staat, het zijn allemaal factoren die een groot verschil kunnen maken. In dit artikel bekijken we vijf werken die je kan doen om uw woning beter te doen verkopen.

De gevel opfrissen

Het buitenaanzicht van je woning is meestal het eerste wat potentiële kopers zien. Dit maakt dat het belangrijk is dat de gevel er zeker goed onderhouden uitziet. Een vuile of verouderde gevel kan kritische kopers al snel afschrikken en zorgen voor een lagere verkoopsprijs. De gevel wassen maakt hierbij meestal al een groot verschil. Ook kan je ervoor kiezen om de buitenkant van je woning te laten schilderen. Hiervoor schakelt je best een schilder in. Als je een voortuin hebt, zorg je er ook best voor dat deze er goed onderhouden uitziet voordat je kopers laat langskomen of voordat je foto’s verspreidt.

De energie-efficiëntie van je woning verbeteren

Een woning die al voldoet aan de energie-eisen verkoopt bijna altijd voor een hogere prijs. Om de energie-efficiëntie van je woning te verbeteren kijk je best eens naar hoe je woning geïsoleerd is, of al je ramen dubbel glas hebben, hoe duurzaam je elektriciteit en verwarming is, etc. Waar nodig kan je al extra isolatie of zaken als dubbel glas laten installeren. Als je de ruimte hebt voor een investering, kan je ook bekijken of het winstgevend kan zijn om zonnepanelen te laten installeren. Ook dit zorgt voor een hogere doorverkoopprijs. Het is zeker ook de moeite om te kijken naar beschikbare financiële steun die je kan krijgen wanneer je energiewerken uitvoert. Als je woning een slechte energieprestatie heeft, kan je namelijk een premie krijgen van de overheid. Op Trustup vind je hierover nog verdere informatie.

De keuken en de badkamer

Kopers hechten tegenwoordig veel belang aan de staat van de badkamer(s) en de keuken in de woning die ze willen aankopen. Een volledige renovatie is hier niet per se voor nodig, maar het opfrissen van de inrichting of een nieuw laagje verf op de muren kan al een groot verschil maken. Als je sanitair echt verouderd is, kan het wel de moeite zijn om te bekijken of je deze rendabel kan laten vernieuwen. De kans is groot dat je deze kosten terugwint in de verkoopprijs van je huis. Schakel voor werken die een zekere nauwkeurigheid en kennis vereisen zeker een vakman in.

Je interieur opfrissen

Ook in de andere kamers van het huis kan het interessant zijn om de muren bij te verven of eventueel een nieuwe vloer te leggen. Kies voor lichte, neutrale kleuren om de ruimte meer open en helder te doen overkomen. Het kan ook interessant zijn om te bekijken of je bepaalde ruimtes kan vergroten. Als je valse wanden hebt in je huis is het bijvoorbeeld een optie om deze uit te breken, zodat je meer ruimte creëert.

Als je ongebruikte ruimtes in huis hebt, zoals bijvoorbeeld een grote berging, de zolder of een kelder, kan het goed zijn om deze aan te passen tot een functionele ruimte zoals een extra slaapkamer, een ruimte voor ontspanning zoals een atelier of een home-gym of een extra badkamer. Dit maakt je huis vaak aantrekkelijker voor verkopers.

Kleine afwerkingen

Kleine herstellingen uitvoeren in je huis is budgetvriendelijk en kan toch een verschil uitmaken. Denk hierbij aan lampen die vervangen moeten worden, deuren die piepen of kasten die stroef opengaan. Een huis met propere ruimtes, goede belichting en een goed verzorgde tuin is vaak al voldoende om potentiële kopers te overtuigen van de waarde van de woning.

Het is belangrijk om voor je begint aan grote renovaties stil te staan bij de kosten versus de winst die je er uit kan halen. Als je huis nog goed in orde is, kom je vaak al ver met wat kleine werken. Twijfel je nog welke werken je best wel en niet uitvoert? Hiervoor kan je een vakman of een vastgoedmakelaar om advies vragen.

Vraag een gratis offerte aan voor renovatie van je woning

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.