De berging renoveren

Renovatie
the_title()

Ben je van plan om je berging te renoveren? Dan is dit artikel ideaal voor jou. We geven een aantal voorbeelden van renovatiewerken die je kan uitvoeren in je berging. Nadien geven we je nog enkele ideeën over hoe je je berging kan inrichten.

Algemene renovatiewerken

Er zijn allerlei redenen en allerlei manieren om je berging te renoveren. We geven hieronder enkele voorbeelden.

Airco

In een goed geïsoleerde woning kan vervuilde lucht niet zomaar naar buiten. Hierdoor creëer je een ongezond binnenklimaat. Dit is makkelijk op te lossen met een aircosysteem. Zeker in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid is dit nuttig. Als je de berging bijvoorbeeld gebruikt als wasplaats, is een airco geen slecht idee.

Elektriciteitswerken

Wil je extra stopcontacten in je berging of is het tijd om elektrische kabels of bestaande stopcontacten te vervangen? Dan is dit is het ideale moment.

Pleisterwerken

Onder pleisterwerken vallen onder andere het herstellen van bestaand pleisterwerk, plafonds pleisteren en pleisterwerk op muren aanbrengen. Afhankelijk van de renovatiewerken die je uitvoert kan dit een belangrijke stap zijn.

Ramen en deuren

Ramen en deuren zijn enerzijds een toevoeging aan je interieur en anderzijds dragen ze bij aan een goede isolatie. Misschien zijn de ramen en deuren in je berging wel aan vervanging toe?

Schilderwerken

Je berging is misschien niet de meest belangrijke plaats in je woning. Toch is het fijn als ook deze ruimte er mooi en verzorgd uitziet. Een vers laagje verf kan hierbij helpen. Meer informatie over verfsoorten en materialen kan je aan een vakman vragen.

Vochtbestrijding

Vochtproblemen zorgen voor verschillende problemen: van schimmels tot gezondheidsproblemen en schade aan de constructie van je woning. Heb je soms last van vocht in je berging? Los dit dan zeker op. Afhankelijk van de oorzaak van het probleem, is er een andere oplossing nodig. Schakel een vakman in om dit op een correcte manier op te lossen.

Inspiratie voor je berging

Op het eerste zicht lijkt een berging misschien puur een plaats om spullen op te bergen. Dit kan echter op allerlei manieren en niemand houdt je tegen om van je berging een echt paleisje te maken. Er zijn ook verschillende manieren om de ruimte efficiënt in te delen zodat je de plaats optimaal kan benutten. We geven een aantal ideeën

Opbergen

Zoals hierboven al staat: opbergen is de meest logische optie voor je berging. Je kan allerlei zaken opbergen op allerlei manieren. Een berging kan makkelijk een rommeltje worden, maar met de juiste kasten, laden, kratjes en haakjes kan je alles efficiënt opbergen.

Wasplaats

De berging is ideaal om een wasmachine en/of droogkast te plaatsen. Het staat hier niet in de weg.

Op maat gemaakte kast

Een op maat gemaakte kast kan voor nog meer orde en een nog optimaler gebruik van de ruimte zorgen. Je kan het wasmachine laten inbouwen en precies bepalen hoeveel ruimte je nodig hebt voor alle spullen die je hier wil opbergen.

Heb je zelf een goed idee, maar weet je niet hoe je dit best aanpakt? Schakel de hulp in van een vakman. Zij kunnen je helpen bij de uitwerking en uitvoering van al jouw ideeën

Hoe pak je de renovatie van je berging aan?

Afhankelijk van wat je renoveert, zal je op een andere manier te werk moeten gaan. Hieronder geven we een aantal stappen die nuttig zijn om te doorlopen.

Analyseer je berging

Eerst en vooral is het een goed idee om de ruimte grondig te bekijken. Hoe groot is het, waar zijn de stopcontacten, zijn er al dan niet dingen die aan vervanging toe zijn…

Maak een plan

Nu je weet hoe je berging er uit ziet, kan je bekijken hoe je het precies wil renoveren. Bepaal wat aangepast moet worden en controleer of dit mogelijk is met de huidige indeling.

Renoveer!

Tot slot kan je de werken (laten) uitvoeren. Ben je zelf niet zo handig? Schakel van zeker een vakman in.

De prijs van het renoveren van je berging hangt onder andere sterk af van de oppervlakte van je berging, wat je allemaal renoveert en hoe je de inrichting aanpakt. Voor meer informatie over de prijs, renoveren of andere vragen die je hebt over je berging renoveren, kan je steeds terecht bij een vakman.

Vraag een gratis offerte aan om je berging te renoveren

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.