Eigenschappen en voordelen van hoogglans meubels

Woonkamer
the_title()

Hoogglans meubels zien er zeer mooi uit en geven een luxueuze, moderne uitstraling aan je woning. Als je ze goed onderhoudt, blijven ze perfect glanzen. Ze zijn bovendien erg makkelijk te onderhouden en laten de ruimte optisch groter lijken. In dit artikel kom je meer te weten over de eigenschappen, voordelen en het onderhoud van hoogglans meubels.

Glansgraad meubels: wat is het verschil tussen mat zijdeglans en hoogglans?

Naast de kleur van je meubels, moet je ook een beslissing maken over de glansgraad wanneer je een meubel laat aflakken of spuiten. We bespreken kort de verschillende opties:

Mat

Mat geeft een rustige uitstraling. Een nadeel hiervan is dat het moeilijker is om schoon te maken dan de andere opties.

Zijdeglans

De glans van zijdeglans meubels zit tussen die van matte en hoogglans meubels in. Het is niet mat, maar ook niet zo glanzend als hoogglans.

Hoogglans

Deze afwerking glanst het meest. Het zorgt voor een strak, glad en glanzend eindresultaat. Hieronder bespreken we de eigenschappen en voor- en nadelen van hoogglans uitgebreider. Meer informatie over de verschillende glansgraden van meubels, kan je vragen aan een meubelmaker.

Eigenschappen hoogglans meubels

Ze zijn vaak opgebouwd uit MDF en afgewerkt met een hoogglans lak. Deze lak is beschikbaar in verschillende kleuren, maar wit en zwart komt het vaakst voor. Nadat de eerste laklaag droog is, komt er nog een UV-laklaag over.

Naast lak kan je er ook voor kiezen om je meubelstuk te bedekken met een speciale stickerfolie, dit zorgt ook voor een hoogglans effect. Deze optie is goedkoper, maar minder kwalitatief.

Voor- en nadelen hoogglans meubels

Hoogglans heeft verschillende voor- en nadelen. We sommen ze hieronder voor je op.

Voordelen van hoogglans meubels

Schoonmaken is makkelijk

Het oppervlak van hoogglans meubels is gesloten, waardoor er bijna geen stof of vuil in kan trekken. Alles blijft op het oppervlak liggen en dit kan je makkelijk schoonvegen.

Wit hoogglans past in elk interieur

Ze worden voornamelijk in een modern interieur geplaatst, maar je kan ze in principe in elk interieur plaatsen. Zeker met witte meubels is dit een optie. Wit is een neutrale kleur, waardoor je weinig mis kan doen.

Verschillende kleuren

Je kan deze meubels verkrijgen in elke kleur die je maar kan wensen. Wit en zwart komen dan wel het vaakst voor, maar niemand houdt je tegen een felle kleur te kiezen. Zo wordt je meubelstuk de eye-catcher van je interieur.

Meer lichtinval en ruimtegevoel

Ze weerkaatsen licht. Hierdoor wordt er een spiegeleffect gecreëerd in de meubel, waardoor de ruimte optisch groter lijkt.

Nadelen

Snel vuil

Elke vieze vingerafdruk is meteen sterk zichtbaar op deze soort afwerking. Gelukkig is het schoonmaken makkelijk, waardoor dit met regelmatig goed onderhoud geen probleem hoeft te zijn.

Krasgevoelig

Ze zijn krasgevoelig. Om deze reden is het erg belangrijk dat je schoonmaakt met het juiste materiaal en de doek volledig proper is. Elke vervuiling kan tot krassen op het oppervlak leiden. Hieronder lees je meer over het onderhoud van hoogglans meubels.

Onderhoud hoogglans meubels

Hoogglans meubels goed onderhouden is een vereiste om ze mooi te houden. Dit is gelukkig niet moeilijk. Zorg er voor dat je hoogglans meubels schoonmaakt met een zachte, propere, katoenen doek. Over het algemeen heb je geen speciaal product nodig om je meubels schoon te maken. Het is voldoende om je doek onder te dompelen in afgekoeld gekookt water en hiermee over je meubels te gaan. Gebruik zeker geen microvezeldoek. Hiermee maak je meubels extra statisch, waardoor ze meer stof aantrekken.

Als je meubel wat vuiler is, kan je en schoonmaakmiddel dat licht polijstend is, zoals shine&fix, gebruiken. Dit zorgt er voor dat kleine krasjes in je meubels verdwijnen. Ook spiritus kan helpen: hiermee kan je vlekken makkelijker verwijderen. Je hoeft hier niet te veel van gebruiken. Een aantal keer per jaar is meer dan voldoende. Wil je maar informatie over deze meubels of één van de andere afwerkingsmaterialen? Neem dan contact op met een vakman.

Vraag een gratis offerte aan voor hoogglans meubels

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.