Wat is de prijs van gevelrenovatie per m2?

Gevel
the_title()

Je kan er voor kiezen om je gevel op verschillende manieren te renoveren. Je kan kiezen voor een uitgebreide reiniging, een nieuwe laag verf of je kan er zelfs voor zorgen dat je woning langs je gevel beter geïsoleerd wordt. In dit artikel overlopen we je opties en geven we je de gemiddelde prijs van een gevelrenovatie per m2 mee. De prijs van je gevelrenovatie is natuurlijk sterk afhankelijk van de werken die je kiest, de grootte van je gevel en de huidige staat ervan

Gevelreiniging

Er zijn verschillende methodes om je gevel te reinigen. Gemiddeld kost een gevelreiniging tussen de 5 en 20 euro per m2. De specifieke kosten hangen af van de methode die je kiest. De goedkoopste methode van gevelreiniging is stoomreinigen. Hiervoor betaal je gemiddeld 5 euro per vierkante meter. Deze optie is wel enkel geschikt voor een mild vervuilde gevel. Voor een zeer vuile gevel gaat deze methode niet voldoende reinigend zijn. Twee andere opties zijn zandstralen of chemisch reinigen. Deze vormen van gevelreiniging kosten gemiddeld 12 tot 15 euro per m2. Zandstralen is een goede optie voor zwaar vervuilde gevels doordat de kleine korrels zand die onder hoge druk op je gevel worden gespoten dienen als een stevig schuurmiddel. Chemisch reinigen is evengoed geschikt voor zwaar vervuilde gevels doormiddel van gebruik van een chemisch of biologisch middel. De duurdere optie om je gevel te laten reinigen is nevelstralen. Hiervoor betaal je gemiddeld 15 tot 20 euro per m2. Het is een methode die je op elke gevel kan toepassen zonder risico de gevel te beschadigen. Nevelstralen werkt door middel van stralen van water en zand die op hoge druk op je gevel worden gespoten. Nevelstralen is een geschikte methode voor gevelreiniging wanneer je gevel mild tot gemiddeld vervuild is.

De gevel impregneren

Na een gevelrenovatie of gevelreiniging kan je ervoor kiezen om je gevel extra te beschermen door hem te laten impregneren. Zo wordt er een extra beschermlaag aangebracht die je gevel beschermt tegen verdere vervuiling. Voor het impregneren van een gevel betaal je gemiddeld 7 tot 12 euro per m2. Hierdoor verhoog je de duurzaamheid van je gevelrenovatie en voorkom je dat je na een jaar al opnieuw je gevel moet reinigen.

Het renoveren van de voegen

Er zijn verschillende opties op vlak van voegwerk. Je kan je bestaande voegwerk laten vervangen door middel van slijpwerk of door middel van een hakhamer. Ook kan je kiezen voor verschillende voegen, zoals een standaard platvolle voeg of een teruggehouden voeg. Voor deze twee soorten voegen betaal je gemiddeld 8 tot 12 euro per m2. Wanneer je kiest voor specialere voegen zoals bijvoorbeeld een schaduwvoeg loopt deze prijs al op tot 11 à 16 euro pet vierkante meter. Voor knip– of snijvoegen kan deze prijs zelfs stijgen tot 60 à 100 euro per m2. Om te bekijken welke voegen het beste bij je passen en je voorkeur hebben contacteer je best een vakman of aannemer die gespecialiseerd is in gevelrenovatie.

In combinatie met het uithakken of laten uitslijpen van je oude voegen en het laten plaatsen van een eerder goedkope nieuwe voeg ligt de prijs van deze voegwerken rond de 35 euro per m2.

Schilderen van je gevel

Voor een volledig nieuwe uitstraling kan je ook je gevel laten schilderen. De prijs hiervan kan lopen van 12 tot 35 euro per m2, afhankelijk van de gekozen verf. Om te bepalen welke verfsoort het meest compatibel is met je gevel contacteer je best een schilder.

Prijsoverzicht

De kosten van een gevelrenovatie per m2 kunnen dus stevig variëren. Hieronder sommen we nog even kort de gemiddelde prijzen op.

Voor een gevelreiniging betaal je gemiddeld tussen de 5 en de 20 euro per m2. Hierbij is stoomreinigen je goedkoopste optie.

Als je ervoor kiest om je gevel te laten impregneren kan je rekenen op een kost van 7 tot 12 euro pet m2.

Voor voegwerk en schilderwerk is de prijs sterk afhankelijk van de gekozen methodes of materialen. Bij voegwerk starten de prijzen vanaf 35 euro per m2. Schilderwerken van je gevel starten vanaf 12 euro per m2.

Voor een accurate schatting contacteer je best een of meerdere vakmannen die offertes voor je kunnen opmaken.

Een vakman inschakelen?

Een gevelrenovatie is in bijna al zijn aspecten een werk dat enige nauwkeurigheid, handigheid en veiligheid vereist. Het is voor de meeste mensen dan ook een verstandige keuze om dit werk uit te besteden aan een vakman. Zo ben je een zeker van een kwalitatief eindresultaat.

Vraag een gratis offerte aan voor gevelrenovatie

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.