Wat is de prijs van een metser?

Bouwen Gevel
the_title()

Een metser is een vakman die zowel binnen- als buitenmuren bouwt, voornamelijk met bakstenen of andere blokstenen. Zowel bij het bouwen als bij het renoveren van een woning heb je vaak een metser nodig. Deze metselwerken dienen steeds goed voorbereid te worden. De juiste materialen en de juiste stenen moeten gebruikt worden en ook het type voeg of metselverband kan verschillen afhankelijk van je woning. Een muur metselen is dus geen gemakkelijk jobje. Je schakelt dus best een professionele metser in, maar wat kost dat dan? In dit artikel overlopen we hoeveel een metser kost wanneer je beslist een professionele metser in te huren.

Wat doet een metser?

Het voornaamste werk van een metselaar is natuurlijk muren metselen. Dit kan met verschillende bloksteensoorten en met mortel. Maar daarnaast zijn er nog een heleboel andere zaken die een metselaar kan doen. Zo kunnen ze je bijvoorbeeld ook verder helpen bij een gevelrenovatie. Ook worden ze vaak ingeschakeld voor kleinere metselwerken in de tuin, denk hierbij bijvoorbeeld aan het bouwen van tuin- of siermuurtjes of zelfs het metselen van een brievenbus. Ook voor het laten zetten van een schoorsteen kan je rekenen op een metser. Daarnaast zijn er ook zekere siermetselwerken. Dit zijn bijvoorbeeld specialere decoratie-elementen boven je ramen of deuren. Dit wordt voornamelijk gebruikt op gevels.

Zijn oude metselwerken in je woning beschadigd? Ook dat kan een metser helpen repareren of vernieuwen.

Factoren die de prijs beïnvloeden

De kosten van metselwerk kunnen sterk verschillen. Enkele zaken die de prijs van metselwerk bepalen zijn bijvoorbeeld met welke soort stenen er gemetseld moet worden en of het gaat om binnenmetselwerk of buitenmetselwerk. Voor een binnenmuur betaal je over het algemeen net iets minder dan voor een buitenmuur. Ook of het gaat over bovengronds of ondergronds metselwerk kan een verschil maken. Eventuele voorbereidingen van het metselwerk kunnen ook tot de kosten gerekend worden. Daarnaast kan de prijs ook verhogen als er isolatie of fundering moet ingerekend worden. Er is ook een verschil tussen dragend en niet-dragend metselwerk, waarbij dragend metselwerk dient ter ondersteuning en ter stabilisatie van een gebouw.

De grootste prijsbepaler is natuurlijk de hoeveelheid vierkante meter die gemetseld moet worden. Er zijn natuurlijk ook enkele indirecte kosten waar men rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld, heeft de metser een steiger nodig voor zijn metselwerk? Zijn er nog extra transportkosten die aangerekend moeten worden? Dit bespreek je best allemaal op voorhand met de metser waar je mee samenwerkt.

Algemeen geschatte prijs metser

Prijzen voor metselwerken kunnen sterk uiteenlopen afhankelijk van metselaar, gebruikte materialen en soort metselwerken die uitgevoerd moeten worden. Toch kunnen we een schatting geven voor de algemene kosten per uur en per vierkante meter. Het grootste deel van de tijd betaal je een metselaar per vierkante meter en niet per uur werk. Dit is een overzicht van de gemiddelde prijzen. Voor de exacte prijzen voor jouw gewenste project, contacteer je best een metser in jouw regio voor een offerte.

Per uur betaal je een metselaar gemiddeld minstens 30 euro. Per vierkante meter gerekend betaal je voor halfsteen metselwerk gemiddeld 100 euro. Om een steenmuur of een spouwmuur te laten metselen betaal je al snel wat meer geld. Gemiddeld komt dit uit op 230 euro per vierkante meter. Een goedkopere keuze is om voor een binnenmuur met snelbouwstenen te kiezen, als dit een optie is voor jouw bouw- of renovatieproject. Hiervoor moet je gemiddeld rekenen op een kost van 85 tot 100 euro per m2.

Ook voegwerk is een onderdeel van de kost van metsers. Wil je een platte voeg laten metselen? Dan kan je rekenen op een kost van 36 euro per m2. Standaard voegwerk daarentegen kost 10 tot 15 euro per vierkante meter. Daarnaast zijn er natuurlijk de voorrijkosten die je de metselaar betaalt voor zijn verplaatsing. Dit is gemiddeld 30 cent per kilometer.

Het is natuurlijk steeds een verstandig idee om de kosten van verschillende metsers met elkaar te vergelijken en bijvoorbeeld meerdere offertes aan te vragen. Vraag ook zeker op voorhand aan de metselaar waar je mee wilt werken naar het totaalplaatje van de kosten, zo kom je zeker niet voor verrassingen te staan.

Op zoek naar een metser?

Op TrustUp.be kan je gemakkelijk per regio zoeken naar metsers of metselaarsbedrijven in jouw buurt. Zij kunnen je verder helpen met advies en prijsinschattingen.

Vraag een gratis offerte voor een metser

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.