Inspiratie en tips om je interieur te upgraden

Renovatie
the_title()

Wil je graag een nieuwe sfeer in huis, maar heb je geen tijd, zin of budget om je interieur een hele make-over te geven? Geen zorgen: ook met kleinere aanpassingen kan je er voor zorgen dat je huis er volledig anders uit ziet. In dit artikel geven we je inspiratie en tips om je interieur te upgraden zonder een hele renovatie uit te voeren.

Nieuwe kleurtjes

Andere kleuren kunnen een ruimte meteen een hele nieuwe look geven. Je hoeft hiervoor niet meteen al je muren te schilderen. Ook kleinere aanpassingen hebben een groot effect, denk bijvoorbeeld aan kastdeurtjes of stoelen. Ben je zelf niet het grootste schildertalent? Dan kan je deze werken ook overlaten aan een schilder.

Een originele trap

Een trap lijkt op het eerste gezicht misschien niet het belangrijkste onderdeel van je woning wanneer het gaat over het upgraden van je interieur. Toch is het een goed idee hier aandacht aan te besteden. Trappen verslijten snel  doordat er de hele dag over gelopen wordt. je trap opnieuw verven kan al een groot verschil maken, maar je kan je trap ook op andere manieren opfleuren. Misschien kan je hem min verschillende kleurtjes schilderen? Of een aantal treden behangen?

Washitape

Washitape  is een decoratieve plakband waar je veel mee kan. Een kunstwerk op je muren, strepen tape op kastjes, etc. Een groot voordeel van deze tape is dat je het zeer makkelijk kan verwijderen zonder dat het sporen achterlaat. Ideaal dus om je interieur af en toe een andere uitstraling te geven zonder hier veel geld of tijd in te stoppen.

Spiegels

Spiegels zorgen voor meer licht en laten de ruimte groter ogen. Je kan bijvoorbeeld een grote spiegel op maat laten maken of op zoek gaan naar een spiegel met een unieke vorm or rand.

Verplaats je meubels

Veel mensen laten hun meubels jarenlang op dezelfde plek staan. Door je meubels te verplaatsen, kan je  er voor zorgen  dat je woning er volledig anders uit ziet. Zo kan je er ook meteen voor zorgen  dat de plek van je meubels beter bij je huidige levensstijl past. Wil je minder tijd spenderen aan televisie kijken?  Zet je zetel dan niet vlak voor de tv. Zo is de kans groter dat je sneller een gesprek gaat voeren of een goed boek leest dan uit gewoonte de tv aan zet.

Planten

Voor sommige mensen is het een droom: een hele jungle in huis. Maar ook een aantal kleine plantjes maken een groot verschil.  Weet je van jezelf dat je  niet goed bent in planten verzorgen? Kies dan voor een aantal cactussen of nepplanten.

Een tweede leven

Als je budget niet al te groot is en je graag  creatief bezig bent, kan het erg leuk zijn je huidige meubels op te smukken of op zoek te gaan naar tweedehandsstukken. Dit is goed voor het klimaat,  je portemonnee én het is een originele en persoonlijke upgrade voor je interieur.

Gordijnen

Gordijnen zorgen enerzijds voor meer privacy, maar ze bepalen ook de uitstraling van de ruimte. Je kan kiezen uit verschillende kleuren, materialen en soorten gordijnen.

Kleine decoratie en accessoires

Kleine decoratie-elementen zijn makkelijk toe te voegen aan je woning en zorgen voor een nieuwe uitstraling. Denk hierbij aan kaarsen, kussens, schilderijen, …. Als je een beetje creatief bent kan je een muurschildering maken, tapijt haken, … Zo krijg je een extra persoonlijk interieur.

Verlichting

Verlichting is enerzijds praktisch, maar het kan ook veel sfeer aan je woning geven. Lichten die je kan dempen geven bijvoorbeeld een heel andere sfeer dan een felle lamp. Je kan ook verschillende kleinere lampjes plaatsen of net voor een originele lamp kiezen als pronkstuk in je interieur.

Maak het persoonlijk

Je kan je woning volledig inrichten naar je interesses en smaak. Reis je graag? Dan kan je al je souvenirs uitstallen.  Hou je van muziek? Misschien is het dan fijn je instrumenten, cd’s of platen een meer prominente plek te geven. Ook kunst van je (klein)kinderen, foto’s etc. zorgen voor extra persoonlijkheid in je interieur.

Je hoeft dus geen grote aanpassingen te doen om je interieur te upgraden. Ook kleine veranderingen maken een groot verschil.  Heb je wat meer budget? Dan kan je misschien een interieurarchitect inschakelen om je bij te staan zodat je het interieur van je dromen krijgt. Maar ook in je eentje kan je aan de slag: er zijn veel manieren om je interieur de uitstraling te geven die jij wenst. Zijn er bepaalde werken die je liever aan iemand anders overlaat? Of heb je extra informatie nodig? Dan kan je contact opnemen met een vakman.

Vraag een gratis offerte aan om je interieur te upgraden

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.