Kasten op maat laten maken

Woonkamer
the_title()

Kasten op maat laten maken heeft verschillende voordelen. Je krijgt een unieke kast die perfect bij je smaak en interieur past, je kan de ruimte van je woning optimaal benutten en ze zijn onderhoudsvriendelijk en duurzaam. In dit artikel kom je meer te weten over de vele voordelen en de prijs van maatkasten.

Wat is een kast op maat?

Een kast op maat kan je volledig aanpassen aan je wensen en je woning. De afmetingen, kleuren, de indeling, het materiaal en leuke extra’s, jij hebt de touwtjes in handen. Dit is erg handig om de ruimte die je hebt optimaal te benutten, zeker als je eerder klein woont of standaardkasten niet passen in de indeling van je woning. Met een op maat gemaakte kast is het bovendien een pak makkelijker om orde te houden. Daarnaast zal een maatkast perfect bij de rest van je interieur passen.

Waarom kasten op maat laten maken?

Het heeft verschillende voordelen om je kasten op maat te laten maken. Hieronder sommen we een aantal belangrijke voordelen voor je op.

Je krijgt een unieke kast

De kast wordt volledig gemaakt naar jouw wensen. Je kiest het materiaal, de afmetingen, de kleur en de stijl, je kan er dus zeker van zijn dat niemand anders precies dezelfde kast heeft. Bovendien kan je de kast zo origineel maken als je maar wil.

Het is een meerwaarde van je woning

Als je ooit besluit te verhuizen, is de kans groot dat je op maat gemaakte kasten blijven staan, zeker als je een ingebouwd model kiest. Dit klinkt misschien als een nadeel, maar eigenlijk is het voordelig: de waarde van je huis stijgt door een kast op maat te laten inbouwen.

Kasten op maat zijn gebruiks- en onderhoudsvriendelijk

De kast wordt volledig afgestemd op wat jij nodig hebt. Op deze manier kan je alle spullen die je moet opbergen op een overzichtelijke manier in de kast plaatsen of hangen. Ook kan je de kast aanpassen aan jouw lengte, wat handig kan zijn als je vrij klein of groot bent.

Daarnaast zijn deze kasten onderhoudsvriendelijk. Op maat gemaakte kasten sluiten aan op het plafond. Hierdoor kan er geen stof bovenop de kast komen en moet je dit dus ook nooit schoonmaken.

Een kast op maat past perfect bij je interieur

Naast praktische voordelen, is het ook esthetisch voordelig om je kast op maat te laten maken. Je kan de kast volledig aanpassen aan je smaak en interieur. Op deze manier moet je bovendien niet eindeloos veel winkels afgaan om te zoeken naar een kast die past bij je andere meubels.

De ruimte optimaal benutten

Als je een kast met standaardafmetingen kopen, pas jij je aan aan de kast. Als je de kast op maat laat maken, past de kast zich aan jou aan. Op deze manier kan je de indeling perfect aanpassen een wat jij nodig hebt. Zo kan je alle ruimte optimaal benutten. Dit is ook erg handig als je schuin dak of muurtjes die lastig geplaatst zijn hebt. Jouw kast kan hier immers volledig op aangepast worden.

Het is een duurzaam meubelstuk

Een maatkast gaat over het algemeen langer mee dan een standaard kast. Dit komt omdat de kasten met aandacht ontworpen worden door een interieurarchitect en de schrijnwerker die je kast maakt, hier kennis over heeft.

Daarnaast kan je zelf bepalen welke materialen je wil gebruiken. Je kan kiezen voor materialen die lang meegaan en niet schadelijk zijn voor het klimaat.

Prijs kasten op maat

Een op maat gemaakte kast kost meer dan een standaardkast. Je krijgt hier natuurlijk wel kwaliteit voor terug en je kast zal een pak langer meegaan dan de gemiddelde standaardkast. De prijs van je maatkast hangt af van een aantal factoren:

De afmetingen en indeling

Voor een grote kast betaal je meer, dat is logisch. Je kan ook kiezen tussen een gesloten en een open kast. Kies je voor een gesloten kast? Dan zal je wat meer betalen omdat er kastdeuren in moeten en er extra materiaal nodig is. De prijs van de deuren verschilt afhankelijk van het type deur. Ook de indeling speelt een rol: hangers zijn bijvoorbeeld goedkoper dan planken.

Het materiaal

Er zijn allerlei materialen waaruit je kan kiezen. Daarnaast moet je ook een keuze maken over de glansgraad van je kast. Prijzen van materialen kunnen sterk uiteenlopen. Weet je niet goed welk materiaal bij je behoeften past? Vraag dan raad aan een meubelmaker of schrijnwerker.

De afwerking en accessoires

Je kan allerlei leuke extra’s toevoegen aan je maatkast: een schoenrek, spiegel, verlichting, tapijt of make-up tafel. In principe kan alles waar je van droomt toegevoegd worden aan je kast. Dit laat de prijs natuurlijk ook stijgen.

Het is duidelijk dat de prijs van je maatkast sterk afhangt van jouw keuzes en wensen. Gemiddeld kan je uitgaan van minstens 200-300 euro per lopende meter. Om een correcte schatting van de prijs van jouw kast te krijgen, kan je best een aantal offertes aanvragen.

Ben je al helemaal overtuigd en heb je een reeks aan ideeën in je hoofd? Heb je hulp nodig bij het ontwerp of de materiaalkeuze? Of heb je andere vragen? Neem dan zeker contact op met een vakman of schrijnwerker.

Vraag een gratis offerte aan voor kasten op maat

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.