Keukenrenovatie of een nieuwe keuken

Keuken
the_title()

Is je keuken niet meer in goede staat? Dan heb je twee opties: een keukenrenovatie of een nieuwe keuken. Een keukenrenovatie bespaart je vaak geld, maar als de renovatie groot is kan een nieuwe keuken voordeliger zijn. We bespreken hieronder de voor- en nadelen van een keukenrenovatie en een nieuwe keuken.

Keukenrenovatie: mogelijkheden

Er zijn verschillende manieren om je keuken te renoveren. Wil je graag een andere look, maar is de keuken nog in goede staat? Dan kan de keukenkastjes schilderen al heel veel doen. Is je werkblad stuk, hangen de kasten uit elkaar en heb je geen dampkap? Dan zijn er meer renovatiewerken nodig. Over het algemeen is het minder interessant een keukenrenovatie uit te voeren als er veel werken moeten gebeuren.

Voordelen keukenrenovatie

Prijs

Meestal is het renoveren van je keuken goedkoper dan een volledig nieuwe keuken installeren. Als er een aantal kleine werken uitgevoerd moeten worden of je gewoon een andere look wilt, is een keukenrenovatie de perfecte én budgetvriendelijke optie.

De waarde van je woning stijgt

Een keuken die goed in orde is, doet de waarde van je woning stijgen. Dit is met een nieuwe keuken ook het geval, maar hier moet je zelf ook meer in investeren.

De keuken is sneller klaar

Als je een volledig nieuwe keuken installeert, moet je een hele tijd andere oplossingen zoeken om je eten te bereiden. Over het algemeen is een keukenrenovatie sneller klaar en hoef je je keuken dus minder lang te missen.

Nadelen keukenrenovatie

Onderdelen niet meer beschikbaar

Het zou kunnen dat de fabrikant van je keuken bepaalde onderdelen niet meer heeft of het juiste formaat niet meer produceert. In dit geval zou je deze onderdelen op maat moeten laten maken, wat de kosten sterk doet oplopen.

Niet alles is mogelijk

Als je de hele keuken wil veranderen, is een keukenrenovatie misschien niet de beste keuze. Zeker als je de indeling wil wijzigen is er veel werk, waardoor de kosten sterk oplopen en de werken lang duren.

Je kan niet elke keuken renoveren

Is je keuken volledig stuk en zou je alles moeten veranderen om een veilige, bruikbare keuken te krijgen? Dan is het misschien beter om een nieuwe keuken te plaatsen. Twijfel je over de staat van je keuken? Vraag dan advies aan een vakman.

Renoveren is geen optie: wat met een klein budget?

Over het algemeen is een keukenrenovatie ideaal als je geen groot budget hebt. Toch is het niet altijd een optie, zoals je hierboven gelezen hebt. Als je genoodzaakt bent om een nieuwe keuken te plaatsen, zijn er gelukkig een aantal opties om dit project wat budgetvriendelijker te maken:

Goedkope keuken

Het plaatsen van een goedkope keuken klinkt misschien erg logisch, maar vaak vergeten we deze optie wanneer we onze droomkeuken willen samenstellen. Ga op zoek naar de goedkoopste materialen en toestellen. Misschien kan je een aantal zaken overnemen van vrienden of familie, of op zoek gaan naar goedkopere opties in tweedehandswinkels.

Showroomkeuken

Sommige keukenwinkels bieden showroomkeukens te koop aan voor een lagere prijs. Op deze manier heb je een keuken die volledig in orde is, maar toch wat minder kost.

Doorsparen

Kan je keuken in principe nog een tijdje mee? Dan is het altijd een optie nog door te sparen tot je de keuken die je wenst te installeren toch kan betalen. Zo heb je meteen tijd om informatie te zoeken over verschillende materialen en inspiratie op te doen voor je keukeninterieur.

Voordelen en nadelen van een nieuwe keuken

De voor- en nadelen van een nieuwe keuken op maat kon je in principe al afleiden uit de voor- en nadelen van een keukenrenovatie. We sommen ze kort nog een keer voor je op:

Voordelen nieuwe keuken

  • Je keuken krijgt een volledig nieuwe uitstraling
  • Je kan de keuken volledig aanpassen aan je wensen
  • Het is mogelijk de indeling van je keuken te veranderen
  • Alles is weer in perfecte staat, dus de keuken kan lang mee
  • De waarde van je woning stijgt

Nadelen nieuwe keuken

  • De werken duren langer
  • De prijs kan hoog oplopen
  • Er komen veel breekwerken aan te pas

Prijs keukenrenovatie en nieuwe keuken

De exacte prijs van een keukenrenovatie of nieuwe keuken varieert sterk afhankelijk van de keuzes die je maakt. De kastjes schilderen zal je weinig kosten, maar als je de hele keuken renoveert zal de prijs hoog oplopen. De kosten van een nieuwe keuken zijn ook sterk afhankelijk van de materialen die je kiest, de werken die je zelf uitvoert of overlaat aan een vakman en veel andere keuzes die je maakt. Gemiddeld kost een standaardrenovatie minder dan 3000 euro. Een nieuwe keuken kost al snel tussen de 10.000 en 20.000 euro. Wil je een prijsschatting voor jouw keukenrenovatie of nieuwe keuken?

Vraag een gratis offerte aan voor je keuken

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.