Wat is de prijs van een jetstream zwembad?

Buiten Zwembad
the_title()

Wil je aan je conditie werken, moet je revalideren of wil je gewoon graag ontspannen? Dit kan allemaal in een jetstream zwembad. Jets kunnen geïnstalleerd worden in bestaande of nieuwe zwembaden en zorgen voor ene unieke zwemervaring. Meer informatie over wat een jetstream precies is, de voor- en nadelen, de mogelijkheden en prijs van een jetstream lees je in dit artikel.

Wat is een jetstream zwembad?

Een jetstream zwembad, ook wel een tegenstroom zwembad genoemd, is een relatief klein zwembad waar je toch lang in kan zwemmen. Dit komt doordat de krachtige pompen in het zwembad het water door de jets stuwen, waardoor er tegenstroom ontstaat. Zwemmen met jets in tegenstroom is heel anders dan het gewone zwemmen dat je gewend bent. Je moet meer corrigerende bewegingen maken als je in het midden van de stroming wil blijven.

Jetstream zwembaden zijn ideaal als je aan je conditie wil werken, aan het revalideren bent, je herstelt van een blessure of gewoon wil ontspannen.

Hoe werkt een jetstream zwembad?

Afhankelijk van de capaciteit van de pompen en het type jets, zal je zwemervaring anders zijn. Sommige jets zorgen voor turbulentie, waardoor je je zwemtechniek wat zal moeten aanpassen. Hoe harder de stroming, hoe meer turbulentie. Als je dubbele jets hebt is de waterstroom in de breedte beter verdeeld. Hierdoor is de waterdruk onder je schouders gelijkmatiger en kan je rustiger zwemmen.

Zwemmen met jets is moeilijker dan gewoon zwemmen, maar er zijn verschillende instellingen voor het water en je kan de tegenstroom ook uitschakelen als je dit zou willen. Hierdoor is een jetstream zwembad geschikt voor iedereen.

Afhankelijk van de hoeveelheid volt er nodig is, zou het kunnen dat je het zwembad moet aansluiten op een gescheiden krachtstroom aansluiting. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Een vakman kan je hier meer informatie over geven indien nodig.

Mogelijkheden jetstream zwembaden

Je kan van elk zwembad een jetstream zwembad maken. Mocht je al een zwembad hebben, kan je er dus ook voor zorgen dat er tegenstroom in gecreëerd wordt. Er zijn twee soorten jetstream zwembaden: jetstream zwembaden met inbouw jets en jetstream zwembaden met een opbouwsysteem.

Jetstream zwembad met inbouw jets

Zwembaden met inbouw jets zijn de meest populaire soort. De jets zijn ingebouwd in het zwembad zelf en hebben een aparte aan- en uitschakelaar, soms met een afstandsbediening. Het vermogen van de pompen ligt tussen 1.7 en 4 kW. De jets worden gelevers als set, inclusief frontplaat.

Deze soort jets kunnen 10 tot 22 liter water per seconde verplaatsen. Dit zorgt voor een zeer krachtige straal. Het is ook mogelijk een massageslang aan te sluiten, zodat je kan genieten van een massage met snelstromend water in je zwembad.

Jetstream zwembad met een opbouwsysteem

Opbouwjets zijn ideaal wanneer je al een zwembad hebt, maar dit graag wil veranderen in een jetstream zwembad. Er bestaan kleine en grote pompen, afhankelijk van de hoeveelheid tegenstroom je wil. Het is ook mogelijk deze soort jetstream te gebruiken bij een opzetzwembad.

Alternatief systeem: Tegenstroomsysteem met propellers

Naast inbouwjets en opbouwjets, bestaat er tegenwoordig ook een propeller gedreven systeem.  Dit zorgt voor een brede waterverplaatsing waar niet al te veel turbulentie bij komt kijken. De ervaring van zwemmen met een propellersysteem is gelijkaardig aan zwemmen in een rivier. Gemiddeld kunnen zwembaden met een propeller 10 keer meer water per uur verplaatsen dan een zwembad met jetstream.

Weet je niet goed welke soort jets je best kiest? Of heb je vragen over alternatieve systemen? Dan kan je altijd raad vragen aan een vakman.

Voordelen jetstream zwembad

  • Je kan veel zwemmen in een klein zwembad
  • Ook te gebruiken voor een massage
  • De krachten van de waterstralen hebben verschillende instellingen, zodat ze perfect bij je noden passen
  • Ideaal bij blessures of een revalidatie
  • Goedkoper dan een groot zwembad

Nadelen

  • De pompen zijn niet goedkoop en verbruiken vrij veel energie
  • Door de turbulentie moet je even oefenen om op een goede manier in de tegenstroom te kunnen zwemmen

Prijs jetstream zwembad

De prijs van een jetstream hangt af van verschillende factoren. Gemiddeld betaal je voor een jetstream zwembad met inbouwjets 1800-3000 euro en voor een jetstream zwembad met opbouwjets 1200-3000 euro. Deze prijs kan echter sterk verschillen afhankelijk van je zwembad, wensen en andere zaken. Een correcte prijs kan je opvragen bij een gespecialiseerde zwembadbouwer.

Vraag een gratis offerte aan voor een jetstream zwembad

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.