Mogelijkheden kasten in de woonkamer

Woonkamer
the_title()

Kasten in je woonkamer, kunnen gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Afhankelijk van wat je er in wil opbergen, heeft de kast een andere indeling nodig. Daarnaast is ook het uiterlijk van de kast erg belangrijk: he moet goed bij de uitstraling van je interieur passen. Meer informatie over verschillende mogelijkheden voor kasten in de woonkamer vind je hier.

Materialen

Er zijn verschillende mogelijkheden qua materiaal voor je kasten. Een belangrijke factor die de keuze van een materiaal bepaalt, is de uitstraling die je wilt. Afhankelijk van je interieur is het ene materiaal meer passend dan het andere. Hieronder lijsten we enkele veel voorkomende materialen voor kasten in de woonkamer op:

Massief hout

Massief hout bestaat volledig uit hard loofhout of natuurlijk zacht naaldhout. Het is een natuurlijk en tijdloos materiaal dat authentiek oogt. Bovendien is het onderhoudsvriendelijk.

Melamine

Melamine is een plaatmateriaal dat bestaat uit een spaanderplaat waar een laagje melamine hars op is aangebracht als afwerkingslaag. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Melamine wordt vaker gebruikt aan de binnenkant van kasten.

Laminaat

Laminaat is opgebouwd uit verschillende lagen samengeperst melamine hars. Het uiterlijk van laminaat is gelijkaardig aan dat van melamine, maar het is stootvast en minder buigzaam. Daarnaast is het krasbestendig en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Fineer

Bij fineer wordt er een laagje massief hout op een basisplaat, zoals MDF, gelijmd. Het uiterlijk is vergelijkbaar met massief hout. Een groot voordeel is echter dat het goedkoper is. Daarnaast krimpt het niet en is het vormvast.

MDF

MDF staat voor medium density fiberboard. Het is een plaatmateriaal dat uit gedroogde houtvezels  bestaat die tot panelen samengeperst worden met een bindmiddel. Het wordt vaak gebruikt in strakke, moderne interieurs. Bovendien is het een milieuvriendelijk materiaal.

Multiplex

Multiplex bestaat uit meerdere dunne lagen naald-, fineer- of hardhout die met elkaar verlijmd worden. Het is verkrijgbaar in verschillende diktes: hoe dikker, hoe stabieler, steviger en krachtiger. Multiplex lijkt qua uiterlijk op massief hout.

Heb je vragen over één van deze materialen of wil je graag meer opties qua materiaal voor de kasten in je woonkamer? Neem dan contact op met een vakman.

Inspiratie

Heb je wat inspiratie nodig voor het kiezen van je woonkamerkast? Geen zorgen, dat geven we je hier! Natuurlijk zijn er veel meer mogelijkheden dan dat volgt.

Multifunctioneel TV-meubel

Veel mensen hebben een televisie in hun woonkamer. Een tv-kast is dan ook ideaal om in de woonkamer te plaatsen. je kan kiezen voor een simpel tv-meubel, maar je kan ook een multifunctioneel tv-meubel plaatsen. Zo kan je de kast bijvoorbeeld gebruiken als extra opbergruimte, boekenkast of voor andere zaken.

Woonkamer kast als scheidingswand

Je kan een kast gebruiken om de ruimte op te delen in twee of meerdere kleinere ruimtes. Je kan hier een gewone wand voor plaatsen, maar een kast heeft naast de scheiding nog andere functies. Bovendien geeft het wat extra aan je interieur.

Inbouwkasten

Een inbouwkast neemt niet te veel ruimte in de woonkamer op, maar je hebt toch veel ruimte om spullen op te bergen. Ook met een inbouwkast kan je nog verschillende kanten opgaan: wil je een open kast of kies je toch liever voor een kast met deuren? wil je een felle of een sobere kleur? Alles kan.

Hangkasten in je woonkamer

Hangkasten zijn een opvallend en speciaal element in je interieur. Het komt goed tot zijn recht in een modern, minimalistisch interieur. Je kan het gebruiken om boeken, films of andere zaken in op te bergen.

Op maat gemaakte woonkamerkast

Heb je bepaalde ideeën of wensen voor een kast? Vind je nergens wat je wilt? Dan is een kast op maat misschien ideaal voor jou. Zo kan je het formaat, de vorm, de kleur en de indeling van je kast volledig zelf bepalen.

Voordelen maatwerkkast

Een op maat gemaakte kast heeft verschillende voordelen. doordat je het uiterlijk volledig kan aanpassen naar je wensen en smaak krijg je een unieke kast. Ook de indeling bepaal je zo dat de kast optimaal benut kan worden. Schappen, lades of hangers; afhankelijk van wat je er in wil opbergen, kan je de inrichting bepalen. Voor meer informatie over (op maat gemaakte) woonkamer kasten kan je contact opnemen met een vakman.

Vraag een gratis offerte aan voor kasten

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.