Natuursteen: prijzen en toepassingen

Vloer
the_title()

De toepassing van natuursteen is een ware eyecatcher in veel woningen. Het is een verzamelnaam voor allerlei soorten stenen en deze zijn enorm populair. Het zorgt voor een mooie, luxueuze uitstraling omdat elke tegel een uniek patroon heeft. Door het ruim aanbod aan verschillende soorten natuursteen is er voor elke toepassing en stijl wel een steen die bij jouw huis past.

Toepassingen

  • Vloeren: De meest gebruikte toepassing van natuursteen is voor vloeren. Het past in zowat elk interieur en door de vele soorten kan je elke uitstraling die je wil creëren.
  • Badkamer: Een andere populaire toepassing is als lavabotablet of wandtegels in de badkamer.
  • Keuken: Ook als keukenbladen, kasten of een bar kan een natuurlijke steen pronken.
  • Terras: Een natuursteen komt mooi tot zijn recht in tuinen en terrassen. Denk aan het gebruik bij muurafdekkingen, vijverranden, terrastegels of trappen.
  • Gevels: Wil je voor ultieme luxe gaan, kies dan voor een natuurstenen gevelbekleding.
  • Grafzerken: Om dierbaren te herinneren kan je ervoor kiezen om de grafzerk uit natuursteen te laten maken.
  • Open haarden, vensterbanken, dorpels, en nog veel meer…

De opties zijn eindeloos, daarom contacteer je best een vakman voor advies op maat voor jouw project. Omdat elke steen uniek is, zijn niet alle soorten natuurstenen geschikt voor elke toepassingen. Een professional kan je hierbij helpen.

Voordelen

Natuurstenen zijn met een reden populair: ze hebben een tal van voordelen. Ze zijn als eerste esthetisch en mooi. Door het ruime aanbod in kleuren, afwerkingen en soorten zal deze passen in elke soort woning, zowel binnen- als buitenshuis. Natuursteen is ook uiterst geschikt om te combineren met vloerverwarming.

Door zijn stevigheid en duurzaamheid zal het jarenlang meegaan waardoor je levenslang kan genieten van de mooie uitstraling. Het materiaal heeft wel wat onderhoud nodig ter extra bescherming. Informeer hier zeker naar, zo ben je gegarandeerd van een lange levensduur van je natuursteen. Daarnaast is de aanschafprijs redelijk duur, maar door zijn duurzaam karakter zit de prijs-kwaliteitverhouding wel goed.

Waarop moet je letten?

Een natuursteen kies je meestal voor het leven, daarom is het slim om stil te staan bij de eigenschappen van elke soort. Je moet rekening houden met de ruimte van plaatsing. Zo kies je bijvoorbeeld bij een badkamer best geen vloer die te glad is.

De afwerking is ook van groot belang: kies je voor coating, impregneren, was, polijsten… Dit beïnvloedt grotendeels mee hoe slijtvast en hoe vlek- en krasgevoelig de vloer zal zijn. Hierop moet je ook het onderhoud afstemmen.

Het is ook belangrijk om je bestelling in slechts één keer te plaatsen. Door het uniek materiaal kunnen er kleurverschillen optreden als je een paar dagen of weken later besteld.

Je raadpleegt best een specialist in natuursteen voor advies op maat. Dan ben je zeker dat je niets over het hoofd ziet.

Prijzen

Door de resem aan verschillende soorten is het moeilijk om er een vaste prijs op te plakken. Daarnaast komen ook nog de montage en vervoerkosten erbij. Als je voor een speciale afwerking kiest zullen de kosten ook oplopen. We hebben echter wel een richtprijs voor de populairste tegels per vierkante meter.

Soort steenPrijs per m2 (excl. montage en btw)
Basalt35 tot 40 euro
Belgische blauwe hardsteen45 tot 80 euro
Graniet50 tot 75 euro
Leisteen30 tot 45 euro
Marmer45 tot 80 euro
Zandsteen35 tot 45 euro

Contacteer een professional

Het is niet gemakkelijk om zelf een keuze te maken als je natuursteen in of rondom je woning wil laten plaatsen. Het gaat om dure materialen met elk hun unieke specificaties. Reken daarom op een ervaren vloerder die je kan helpen bij de keuze en plaatsing hiervan. Op onze website, TrustUp.be worden allerlei ondernemingen opgesomd die jou hierbij kunnen helpen. Elk bedrijf wordt nauwkeurig gecontroleerd: de zaakvoerder wordt ontmoet en de financiële gezondheid wordt elk jaar nagekeken. Zo ben je zeker dat je een betrouwbare firma inhuurt voor de uitvoering van je werken.

Je kan ook gemakkelijk ondernemingen vergelijken door verschillende offertes op te vragen. Door je vraag zo goed mogelijk te omschrijven zal je ook de meest correcte prijsschatting krijgen. Dit is belangrijk omdat de kosten van deze werken vaak variëren. Vraag dus snel een offerte aan bij een ervaren vakman die over de nodige expertise beschikt om jou verder te helpen bij de plaatsing van natuursteen.

Vraag een gratis offerte aan voor het plaatsen van natuursteen

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.