Wat is de prijs van tegelzetter per m²?

Vloer
the_title()

Ben je van plan om nieuwe tegels te plaatsen? Dan ben je waarschijnlijk druk bezig met allerlei informatie te verzamelen vooraleer je aan de slag gaat zoals de prijs van een tegelzetter per m². Een belangrijk aspect voor de meeste mensen is de prijs van de werken. Wat heeft invloed op het totale kostenplaatje? Hoe berekenen vloerders hun prijs? Wat is de prijs van een tegelzetter per uur? En wat is de prijs van een tegelzetter per vierkante meter? Dat kom je allemaal te weten in dit artikel.

Waarom een tegelzetter inschakelen?

Als je een handige doe-het-zelver bent, denk je er misschien over na zelf je tegelwerken uit te voeren. Als je zeker bent dat je de capaciteiten hiervoor hebt, kan dit een goed plan zijn. Twijfel je echter over je eigen kunnen? Dan raden we ten zeerste aan een expert in te schakelen. De arbeidskosten die je bespaart door de werken zelf uit te voeren, kunnen al snel een pak stijgen als je fouten maakt. Zonder ervaring zijn bepaalde fouten immers snel gemaakt, dit oplossen zal heel wat extra kosten. Ook als je zeker bent dat je geen fouten zal maken heeft het voordelen de werken over te laten aan een tegelzetter: je bespaart tijd, energie en stress.

Welke factoren beïnvloeden de prijs van een tegelzetter?

Er zijn verschillende factoren die de prijs van een tegelzetter per vierkante meter mee bepalen. hieronder sommen we ze voor je op.

Het materiaal van de tegels

Sommige materialen zijn duurder dan andere materialen. Sommige tegels zijn complexer te verwerken en/of leggen dan andere tegels. Een goedkoop materiaal, bijvoorbeeld keramische tegels, dat makkelijk gelegd kan worden zal een stuk minder duur zijn dan bijvoorbeeld natuursteen, wat duurder is en lastiger om te leggen.

Het legmotief

Het motief waarin je de tegels wilt laten leggen zal ook invloed hebben op de prijs. Een speciaal motief maakt de werken immers complexer. Hebben je tegels een patroon? Dan moet je vakman hier rekening mee houden zodat alles correct op elkaar overloopt. Ook dit maakt de werken complexer en dus duurder.

De grootte van de tegels

Natuurlijk heeft het oppervlak dat betegeld moet worden invloed op de totale prijs, maar ook de grootte van de tegels speelt een rol. Hoe groter de tegels, hoe moeilijker het is om ze te plaatsen en hoe meer je zal betalen.

Extra opties

Wil je graag vloerverwarming? Dan is dit het ideale moment. De prijs zal natuurlijk wel hoger uitvallen, maar je wooncomfort zal stijgen.

De tegelzetter

Sommige tegelzetters kosten meer dan andere tegelzetters. Ook de voorrijkosten spelen een rol: als je vakman van ver moet komen, zullen de kilometerkosten al snel oplopen.

Prijs tegelzetter per m²

Zoals je hierboven kon lezen, varieert de prijs van een tegelzetter of vloerder afhankelijk van heel wat factoren. Een specifieke en correcte prijs voor jouw project kunnen we dus niet geven. In de tabel hieronder geven we je wel een richtprijs per vierkante meter. Wil je een meer concrete prijsschatting? Vraag dan een offerte aan bij een vakman.

Per vierkante meterGemiddelde kostprijs
Arbeidskosten per m²30-40 euro
Tegels per m²20-150 euro
Materiaal per m²9-20 euro
Totaal per m²50-210 euro

Berekent de tegelzetter waarmee je aan de slag gaat zijn/haar prijs per uur? Dan betaal je gemiddeld 30-40 euro wat arbeidskosten betreft. Sommige vakmannen zullen hun prijs per project berekenen. Vraag een offerte aan om een beeld te krijgen van het kostenplaatje van jouw project.

Bespaartips

Als je een volledige vloer of wand laat betegelen, kunnen de kosten snel hoog uitvallen. Gelukkig zijn er een aantal manieren om de kosten wat te drukken.

Vergelijk offertes

Niet elke tegelzetter zal hetzelfde bedrag vragen voor je project. Vraag een offerte aan bij een aantal vakmannen en bekijk waar je de beste prijs kan krijgen.

Doe wat je zelf kan

Dat je een bepaald deel van de werken beter overlaat aan een expert, betekent niet dat je helemaal niets zelf kan doen. Om op arbeidskosten te besparen kan je bijvoorbeeld de oude tegels verwijderen voordat de tegelzetter aan de slag gaat. Hiervoor geldt nog steeds dat je dit best enkel doet als je zeker weet dat je dit kan.

Spreek een totaalbedrag af voor de werken

Door vooraf een vast bedrag af te spreken, weet je waar je aan toe bent en kom je niet voor verassingen te staan als de werken onverwachts langer duren. Bespreek met je tegelzetter of dit mogelijk is.

Bespaar op voorrijkosten

Zoek een vakman uit je eigen regio zodat je niet te veel betaalt voor de voorrijkosten.

Wil je graag meer informatie over verschillende soorten tegels, heb je vragen of wil je een offerte ontvangen voor jouw project? Vraag dan meer informatie en offertes op bij enkele vloerders of vakmannen.

Vraag een gratis offerte aan bij een tegelzetter

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.