Wat is de prijs van een printbeton?

Vloer
the_title()

Ben je een liefhebber van de uitstraling van natuursteen maar geen fan van het onderhoud? Kies dan voor printbeton! Maar welke prijzen en toepassingen heeft printbeton nu? Zoals de naam zegt is het een betonnen vloer waar een geprint of gestempeld motief op geplaatst wordt. Op die manier imiteert het de look van verschillende stenen, klinkers of zelfs hout. Het is een alternatief voor natuursteen en is bovendien een stuk onderhoudsvriendelijker. Deze trend vindt zijn oorsprong in Amerika, maar is overgewaaid en heeft zijn weg gevonden naar de Europese markt.

Bij dit gestempeld beton wordt er gebruik gemaakt van grote mallen waardoor het mogelijk is om allerlei vormen te creëren. Door het gebruik van stencilen op het beton is het ook mogelijk om patronen erin te drukken. Hierdoor wordt er diepgang en textuur in de steen gemaakt en kunnen zo bijvoorbeeld een tegelmotief imiteren. Ben je niet zeker voor welke vloer te kiezen?

Voordelen van printbeton

  • Het is een veelzijdige techniek, waardoor er een ruim aanbod is aan vormen en afwerkingen. Ook de warme uitstraling van hout kan geïmiteerd worden. Sommige bedrijven bieden zelfs de optie aan om een eigen print te ontwerpen.
  • Doordat het beton gegoten wordt, gaat de plaatsing een pak sneller dan het leggen van klinkers of tegels.
  • In tegenstelling tot natuursteen heeft printbeton zo goed als geen onderhoud nodig.
  • Je zal nog steeds een uniek design hebben zoals bij natuursteen.
  • Beton is een stevig en duurzaam materiaal, het gaat gemiddeld 20 jaar mee. Door zijn stevigheid is het ook vorm- en kleurvast.
  • Het heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en is een pak goedkoper dan natuursteen.

Toepassingen

Door zijn veelzijdigheid zijn er allerlei soorten toepassingen voor printbeton. Het wordt zelfs al jaren gebruikt op openbare wegen voor rotondes en voetpaden. Daarom is er voor elke ruimte of stijl wel een optie. Liever een strak en modern karakter of net landelijk met veel textuur? Alles is mogelijk voor de sfeer van jouw woning.

Opritten

Als je je oprit wil voorzien van een stevige ondergrond kan je printbeton laten plaatsen. Of je nu liever de look hebt van kasseien, tegels of natuursteen: door het gebruik van mallen is de imitatie van allerlei soorten stenen mogelijk.

Terrassen

Wie droomt nu niet van een gezellige tuin waar je urenlang in kan vertoeven? Door gestempeld beton te gebruiken heb je in een mum van tijd een mooie, stevige terrasvloer die niet zo delicaat is als natuursteen of hout. Ook voor wandelpaden, poolhouses en zwembadboorden kan printbeton gebruikt worden.

Door de verschillende afwerkingen en coatings kan je in de tuin ook kiezen voor een wetlook coating. Deze transparante laag beschermt niet alleen het beton, maar geeft het ook een frisse, natuurlijke uitstraling.

Binnenshuis

Ook binnenin je woning zijn er allerlei toepassingen mogelijk met printbeton. Het wordt vaak gebruikt als alternatief voor laminaat, parket of tegels in de woonkamer, keuken of badkamer. Het is zeker interessant voor badkamers, want beton is vochtbestendig. Zo loop je geen risico op schimmelproblemen, wat je wel zou hebben bij houten materialen.

Prijs

De prijs van printbeton is natuurlijk zeer afhankelijk van het gewenst motief, de oppervlakte, kleur en afwerking. Maar gemiddeld moet je rekenen op een prijs van 70 euro per m2 voor printbeton.

De kostprijs van printbeton is ook zeer variabel naargelang verschillende bedrijven. Deze kunnen onverwachte bijkomende kosten aanrekenen. Zorg dus dat je niet voor verrassingen komt te staan en lees de kleine letters goed na. Het loont ook om verschillende offertes te vergelijken, zodat je de beste prijs betaalt voor jouw project.

Printbeton laten plaatsen?

Voor de plaatsing van printbeton schakel je best een vakman in. Deze beschikt over de juiste materialen en gereedschappen om jouw project snel tot een goed einde te brengen. Daarnaast kan hij, als je nog twijfelt, je advies geven om een uiteindelijke keuze te maken. Door de eindeloze mogelijkheden en opties is het natuurlijk niet gemakkelijk om de knoop door te hakken.

Professionals op TrustUp

Door hun expertise en ervaring zorgen de vakmannen ervoor dat je beton kwalitatief en netjes wordt geplaatst met oog voor detail. Aarzel dus niet om contact op te nemen met vakmannen in jouw buurt. Op het TrustUp.be platform vind je allerlei vakmannen die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van gestempeld beton. Contacteer hen met jouw vraag en ze helpen je met plezier verder!

Vraag een gratis offerte aan voor het plaatsen van printbeton

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.