Wat is de prijs van een poolhouse?

Buiten
the_title()

Met een poolhouse kan je verschillende kanten op. Je kan het gebruiken als simpele opslagruimte, maar je kan er evengoed een wellnescomplex van maken. Met een uitgebreide hoeveelheid aan mogelijkheden kan je ervoor zorgen dat het gebouw perfect aansluit bij je stijl. Bovendien laat het de waarde van je woning stijgen. In dit artikel kom je meer te weten over de verschillende soorten poolhouses en de prijs van een poolhouse. 

Wat is een poolhouse?

Het is een bijgebouw dat, zoals de naam al verklapt, bij een zwembad staat. Er zijn meerdere soorten poolhouses en het kan verschillende functies hebben. Zo kan het bijvoorbeeld gebruikt worden als opslagruimte, loungeruimte, kleedkamer, gastenverblijf of er kan een sauna of buitenkeuken geplaatst worden. Er zijn heel wat opties. De prijs verschilt onder andere naargelang het gekozen materiaal, de oppervlakte en de inrichting. Bespreek zeker jouw voorkeuren bij je vakman.

Bouwvergunning

Wanneer je een bijgebouw laat plaatsen, is het belangrijk om eerst te checken of je al dan niet een vergunning nodig hebt. Dit is dus ook bij een poolhouse het geval. Over het algemeen moet je geen vergunning aanvragen als het gebouw kleiner is dan 40 vierkante meter, kleiner dan 3,5 meter en het niet op een kwetsbaar gebied geplaatst wordt. De precieze regels vraag je best na bij je gemeente om problemen te voorkomen.

Voordelen

Er zijn veel voordelen. We sommen enkele belangrijke hieronder op. 

Flexibel

Je kan heel wat verschillende dingen doen met een poolhouse. De manier waarop je het gebouw inricht en wat je er precies mee doet is helemaal aan jou.

Extra opslagruimte

Een bijgebouw naast je zwembad zorgt vanzelfsprekend voor meer plaats. Afhankelijk van de functie van je poolhouse kan je dit (deels) gebruiken als opslagruimte, bijvoorbeeld om tuinmateriaal of andere spullen op te bergen. 

Wellnessmogelijkheden

Poolhouses staan naast een zwembad. Het gebouw is dan ook een uitstekende plek om een sauna te installeren of er een loungeruimte te creëren. Zo kan je een uitgebreid wellnescomplex creëren

Esthetisch

Er zijn heel wat verschillende materialen en afwerkingsmogelijkheden. Op deze manier kan je een poolhouse bouwen dat perfect bij je smaak past. 

Klasse en standing

Met een gewoon tuinhuis kan je ook veel verschillende kanten op, maar een het is eleganter en laat de waarde van je woning stijgen.

Verschillende soorten poolhouses

Een poolhouse kan gemaakt worden van verschillende materialen. Afhankelijk van je wensen zijn er verschillende opties. We bespreken de meest voorkomende hieronder. Naast het materiaal kan een poolhouse, zoals we al besproken hebben, voor verschillende doeleinden gebruikt worden.

Hout

Een houten poolhouse komt het vaakst voor. Vaak wordt er eik gebruikt. Houten poolhouses hebben een warme uitstraling en passen bij verschillende stijlen woningen. Naast eik zijn thermo Wood of tropisch hardhout ook goede opties. Welke soort hout je best kiest, hangt vooral af van de stijl die je wilt en je budget. Ook voor het dak zijn er nog verschillende opties. 

Cottage

Een cottage poolhouse is in de meeste gevallen ook gemaakt van hout. Het past perfect bij een landelijke woning en kan net als de andere soorten poolhouses verschillende functies hebben.

Design

Een design poolhouse past goed bij een strakke, moderne woning. vaak worden ze gemaakt van hout, steen, metaal of beton en worden ze afgewerkt met een plat dak. 

Luxe poolhouse

Een luxe poolhouse onderscheidt zich van de andere soorten door hoogwaardige afwerkingsmaterialen en aandacht voor details. Ze worden vaak gebruikt als gastenverblijf of entertainment zone, maar andere opties zijn natuurlijk ook mogelijk. Het doet de waarde van je huis sterk stijgen.

De materialen hierboven worden vaak gebruikt, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Indien je andere wensen hebt voor je poolhouse, kan je dit bespreken met een vakman. 

Prijs poolhouse

De prijs kan sterk verschillen naargelang je wensen. Gemiddeld zal de prijs tussen de 15.000 euro en 40.000 euro liggen. De precieze kosten hangen onder andere af van het materiaal, de oppervlakte, de afwerking, en de functie en inrichting. Een poolhouse waar een sauna in geïnstalleerd wordt, zal duurder zijn dan een poolhouse dat slechts als opslagruimte gebruikt wordt. 

Het is bovendien belangrijk dat de ondergrond geschikt is. De grond moet het gewicht van een poolhouse aan kunnen. Als dat niet zo is, zijn er voorbereidende werken nodig die de prijs mee doen stijgen. 

Ben je ervan overtuigd dat een poolhouse voor een sterke meerwaarde gaat zorgen in je tuin? Voor meer informatie over materialen, soorten en de prijs van poolhouses kan je contact opnemen met een vakman.

Vraag een gratis offerte aan voor een poolhouse

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.