Wat zijn de prijzen van verschillende soorten inbraakalarmen?

Beveiliging
the_title()

Om je woning of werkplek te beschermen tegen inbraken kan je er voor kiezen om een inbraakalarm te laten installeren. Het installeren van een alarmsysteem verhoogt vaak het veiligheidsgevoel van mensen en zorgt ervoor dat er minder kans is dat er ingebroken wordt. In dit artikel overlopen we de verschillende opties die u hebt en de prijs van een inbraakalarm.

Een bekabeld alarmsysteem

Een bekabeld alarmsysteem is een van de meest betrouwbare opties. Het is enkel nadelig dat het alarm onmiddellijk stopt met werken als de stroom wordt afgebroken. Daarnaast heb je bij dit soort alarm ook wel te maken met een hoop zichtbare kabels. Wil je dat de kabels uit het zicht zijn, dan kan het dat je extra kosten moet betalen voor kleine breekwerken zodat de kabels verstopt kunnen worden. Hierdoor wordt de installatieprocedure van het alarm wel wat bemoeilijkt. Daarnaast zorgt de bekabeling wel voor een grote reikwijdte van het alarmsysteem. Een bekabeld inbraakalarm is een duurzame, relatief goedkope en betrouwbare methode om je woning te beveiligen.

Een gemiddeld basis bekabeld alarmsysteem kost rond de 1200 euro. Met uitbreidingen erbij kan dit oplopen tot 1700 euro.

Draadloos alarmsysteem

Een draadloos inbraakalarm functioneert via radiogolven in de plaats van via kabels. Dit zorgt vaak voor een gemakkelijke installatie en zorgt er ook voor dat latere uitbreidingen van je alarmsysteem gemakkelijk toe te voegen zijn aan je huidige systeem. Dit inbraakalarm werkt op batterijen, het is dus steeds belangrijk om deze tijdig te vervangen. Daarnaast is ook het draadloos alarmsysteem een zeer betaalbare optie. Een van de nadelen van het draadloze alarmsysteem is dat doordat deze functioneert op radiogolven het mogelijk is dat dit het functioneren van andere apparaten zou kunnen verstoren als deze op dezelfde frequentie zitten. Om dit te voorkomen kies je best een draadloos alarmsysteem dat op twee frequenties werkt.

Voor een standaard draadloos alarm betaal je gemiddeld 750 tot 1000 euro. Kies je voor een doe-het-zelf pakket dan wordt dit vaak al wat goedkoper, maar dan heb je de kans dat je met een minder betrouwbaar alarm te maken krijgt.

Hybride alarmsysteem

Een hybride alarmsysteem is een combinatie van een bekabeld en een draadloos systeem. Het basisdeel van het systeem functioneert via kabels, maar er zijn verschillende draadloze toevoegingen mogelijk. Doordat hybride inbraakalarmen nog iets nieuwer zijn, is er wel minder variatie in de modellen op de markt. Het grote voordeel van een hybride systeem is dat uitbreidingen zeer gemakkelijk toe te voegen zijn. Deze systemen zijn meestal ook bedienbaar via je smartphone.

Voor een hybride alarmsysteem betaal je ongeveer tussen de 400 en 800 euro.

Inbraakalarm: Uitbreidingsmogelijkheden

Een basisalarmsysteem bestaat meestal uit een sirene, contactsensoren aan je ramen en deuren en een centraal bedieningspaneel. Daarnaast zijn er natuurlijk ook verschillende uitbreidingen mogelijk aan je inbraakalarm. Een inbraakalarm inclusief meerdere uitbreidingen heeft natuurlijk een hoger kostenplaatje. Hierbij kan je gemiddeld denken aan een totaalprijs tussen de 1500 en de 2200 euro, afhankelijk van de uitbreidingen die je kiest. Hieronder overlopen we enkele opties.

Buitensirene

Een buitensirene zorgt vaak voor een afschrikeffect bij diegenen die bij je wilden inbreken. Door het gebruik van een buitensirene worden ook je buren onmiddellijk verwittigd dat er een alarm afgaat en ze dus eventueel de politie kunnen bellen of jou op de hoogte kunnen stellen.

Camera’s

Je kan ervoor kiezen om camera’s met een opnamesysteem toe te voegen aan je beveiliging. Dit schrikt dieven vaak af, maar als er toch ingebroken wordt, heb je opgenomen beelden die de procedures achteraf een hoop kunnen vergemakkelijken. Sommige beveiligingscamera’s kan je zelfs verbinden met je smartphone. Het toevoegen van camera’s aan je systeem verhoogt de kosten van je beveiliging wel aanzienlijk.

Koppeling aan rookdetectors of koolmonoxidemelders

Je kan ervoor kiezen om je inbraakalarm uit te breiden tot een alarmsysteem inclusief koolmonoxide- en rookmelders. Op die manier is je alarmsysteem helemaal compleet.

SMS-functie

Tegenwoordig komen veel alarmsystemen gepaard met een koppeling aan je smartphone of een sms-functie. De sms-functie zorgt ervoor dat je je inbraakalarm kan activeren en deactiveren enkel door middel van een sms’je. Wanneer een van de detectoren van je inbraakalarm afgaat, word je ook onmiddellijk op de hoogte gesteld via sms.

Aansluiting bij een alarmcentrale

Wanneer je een professioneel inbraakalarm laat installeren, heb je de optie om deze te laten verbinden tot een alarmcentrale. Hiervoor moet je je aansluiten bij een beveiligingsbedrijf. Hier komen dan natuurlijk abbonnementskosten bij kijken, dit is gemiddeld tussen de 15 en 25 euro per maand. Door je alarmsysteem te verbinden aan een alarmcentrale, wordt je systeem continu gemonitord en worden de hulpdiensten onmiddellijk verwittigd als je inbraakalarm getriggerd wordt.

Een inbraakalarm laten installeren door een vakman?

Wil je graag een inbraakalarm laten installeren, maar wil je dat het professioneel gebeurd? Of wil je nog extra advies over wat voor inbraakalarm het beste bij jouw woning past? Contacteer dan zeker een installateur van alarmsystemen in je regio of vergelijk meerdere installateurs door een aanvraag in te dienen bij TrustUp.

Vraag een gratis offerte aan voor een inbraakalarm

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.