TV kast of TV meubel op maat laten maken

Schrijnwerk Woonkamer
the_title()

Iedereen heeft een ander beeld van een ideaal meubelstuk. Misschien ben je al lang op zoek naar een Tv kast, maar vind je het idee dat je in je hoofd hebt nergens terug? Of wie weet passen alle Tv meubels die je tegenkomt niet in je interieur? Er zijn verschillende redenen waarom je een TV kast of Tv meubel op maat zou willen laten maken.

Waarom zou je een TV kast of TV meubel op maat laten maken?

Zoals je hierboven al kan lezen zijn er heel wat goede redenen om een Tv meubel op maat te laten maken: je hebt zelf een goed idee voor het ontwerp, je hebt een speciaal interieur, standaard afmetingen passen niet in je woning, je wilt extra opties die niet in eender welke meubelwinkel te vinden zijn, …

We sommen kort enkele belangrijke voordelen van een op maat gemaakt meubelstuk voor je op:

  • Het meubelstuk past perfect bij je smaak en interieur
  • Je kan de exacte afmetingen kiezen
  • De combinatie van materiaal, vorm en grootte die jij wilt
  • Speciale ontwerpen
  • Je kan allerlei extra opties toevoegen
  • Je hebt een uniek meubelstuk

Heb je een goed idee voor jouw meubelstuk, maar kan je wel wat extra hulp gebruiken bij het precieze plan of de uitwerking hiervan, dan is het een goed idee om een vakman of schrijnwerker in te schakelen.

Waar moet je op letten wanneer je een tv kast op maat laat maken?

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je het meubelstuk ontwerpt.

Grootte van de tv

Een belangrijk punt om rekening mee te houden, is de grootte van je huidige en eventueel volgende televisietoestel. Je tv moet uiteraard goed in de kast passen. Als je erover nadenkt al snel een nieuw toestel aan te schaffen, is het een goed idee te onderzoeken wat de afmetingen van nieuwere modellen zijn.

Kabels

De meeste toestellen zijn nog niet draadloos. Zorg er voor dat er voldoende plek is in je kast om de bedrading goed op te bergen.

Ergonomisch ontwerp

Zet de tv zo neer in je kast dat het aangenaam is om er naar te kijken. Wanneer je het televisietoestel te hoog of te laag plaatst, verpest dit de kijkervaring. Bovendien is dit niet aangenaam voor je lichaam. Bekijk dus eerst wat een makkelijke kijkhouding is.

Opbergruimte

Bekijk hoeveel opbergruimte je nodig hebt en welke manier van opbergen je het makkelijkst vindt. Lades, kasten en schappen, er zijn heel wat opties.

Uiterlijk

Naast de praktische kant, is ook het uiterlijk van de kast van belang. Met een tv meubel kan je heel wat kanten uit. Hou rekening met de rest van je interieur en kies geen kleuren die je vervelend zou vinden om naar te kijken wanneer je naar de televisie kijkt.

Mogelijkheden

De mogelijkheden van een op maat gemaakte TV kast zijn eindeloos. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van veel voorkomende TV meubels ter inspiratie.

Laag TV meubel

Een laag TV meubel is één van de populairste soorten. één van de redenen dat dit type TV kast steeds vaker gekozen wordt, is dat het scherm van televisies steeds groter worden. Om extra opbergruimte te creëren kan je de kast combineren met extra wanden, kastjes of planken. Let wel op dat er genoeg plaatst is om je TV op de kast te plaatsen.

Home cinema

Wanneer je zelf je Tv meubel samenstelt, kan je het effect van een home cinema creëren. Dit kan zowel met een normaal televisietoestel als met een beamer.

Tv kast als bibliotheek

Heb je niet al te veel opbergruimte in je woonkamer? Dan kan je rondom je TV een grote kast laten bouwen. Zo heb je een tv meubel dat multifunctioneel is: je kan het gebruiken als bibliotheek, videotheek of gewoon als kast om andere zaken in op te bergen. Zo’n uitgebreide kast kost wat meer, maar je krijgt er extra ruimte én een mooi interieurstuk voor terug.

Zwevend TV meubel

Tv’s worden regelmatig opgehangen aan de muur, maar ook je Tv meubel kan zweven. Dit zorgt voor een groter ruimtegevoel en maakt het schoonmaken een pak makkelijker. Controleer zeker of de muur of achterwand stevig genoeg is om het meubel te dragen. Twijfel je? Vraag dan advies aan een vakman of schrijnwerker.

TV meubel met schuifdeur

Wil je niet dat je televisie zichtbaar is? Dan is een tv meubel met een schuifdeur een goede optie. Op deze manier kan je de kast makkelijk sluiten op momenten dat de tv niet aan staat. het voordeel van een schuifdeur is dat je geen openstaande deur in je beeld hebt wanneer je tv kijkt, wat bij een draaideur soms wel het geval is.

Prijs TV kast of TV meubel op maat

Wanneer je je eigen tv meubel ontwerpt, zijn er heel wat zaken die je moet bepalen. Elk meubelstuk is anders en de prijs zal dan ook sterk verschillen afhankelijk van de keuzes die je maakt. Een simpel laag tv meubel zonder extra opbergruimte zal logischerwijze minder kosten dan een home cinema met veel extra opbergmogelijkheden. Voor een schatting van de prijs jouw ideale tv meubel neem je dan ook best contact op met een vakman.

Vraag een gratis offerte aan voor tv-meubels op maat

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.