Wat doet een tuinaannemer

Buiten Tuin
the_title()

Een mooie, goed verzorgde tuin is de droom van veel mensen. Nu de lente er weer aankomt, zal je waarschijnlijk meer tijd in je tuin doorbrengen. Het is dan ook het ideale moment om de tuin van je dromen te creëren. Een tuinaannemer kan je hierbij helpen. Tuinaannemers zijn vakmannen die je bijstaan bij het aanleggen, ontwerpen en onderhouden van je tuin. Ze bespreken samen met jou wat moet gebeuren en zorgen er voor dat dit op een kwalitatieve en vlotte manier gebeurt. Zo kan jij na een stressvrije periode genieten van je tuin.

Wat doet een tuinaannemer?

Een tuinaannemer neemt allerlei taken op zich. Je kan ze inschakelen voor het algemene onderhoud van je tuin, maar evengoed voor het renoveren van je tuin of het aanleggen van een nieuwe tuin. Tuinaannemer hebben een uitgebreide kennis om verschillende taken tot een goed einde te brengen. Over het algemeen kan je een tuinaannemer inschakelen voor de volgende taken:

Aanleggen van een tuin

Wanneer je een nieuwe tuin aanlegt, is een tuinaannemer ideaal. Bij het aanleggen van een nieuwe tuin zijn er veel zaken waar je aan moet denken. Tuinaannemers helpen je bij het opstellen van een plan, het inschakelen van geschikte vakmannen en het kiezen van kwaliteitsvolle materialen.

Tuinontwerp

Veel tuinaannemers kunnen een ontwerp maken van je droomtuin door het uitteken van een tuinplan. Een tuinontwerp is belangrijk wanneer je een volledig nieuwe tuin aanlegt of een grote renovatie uitvoert. De aannemer houdt hierbij rekening met je budget en wensen.

Tuinonderhoud

Ook het onderhoud van je tuin is een belangrijke klus. Zo zorg je ervoor dat je tuin het hele jaar door mooi blijft. Je tuinaannemer kan een onderhoudsplan opstellen en ervoor zorgen dat dit wordt uitgevoerd.

Tuinaannemers zorgen ervoor dat de werken van begin tot eind goed verlopen. Hij regelt de nodige vakmannen, zorgt ervoor dat het nodige materiaal op tijd geleverd wordt, creëert samen met jou een plan en zorgt ervoor dat alles binnen je budget blijft.

Het verschil tussen een tuinaannemer, tuinarchitect en tuinman

Een tuinman of hovenier is breed opgeleid en kan je bijstaan bij het verzorgen en aanleggen van je tuin. Tuinmannen voeren het tuinontwerp van de architect of aannemer uit. Je kan ze ook inschakelen voor klein onderhoud van je tuin.

Een tuinarchitect houdt zich bezig met het ontwerpen van tuinen. Ze bedenken het concept en de tuinaannemer kan dit concreet uitwerken. Veel tuinaannemers hebben echter ook de nodige kennis om dit concept voor je te maken. Wil je een speciaal ontwerp? Dan is het aangeraden om voor een tuinarchitect te kiezen. Zij hebben een langere opleiding achter de rug en kijken ook naar de omgeving en je woning om je ideale tuin te creëren.

Twijfel je welke vakman het best bij je noden past? Dan kan je steeds contact opnemen met een tuinaannemer, tuinarchitect en tuinman. Zij kunnen je vragen beantwoorden zodat je een goede beslissing kan maken.

Voordelen van een tuinaannemer

Als je zelf groene vingers hebt, vraag je je misschien af waarom je een professional zou inschakelen. Veel werken in de tuin kan je immers zelf uitvoeren. Toch zijn er enkele voordelen verbonden aan het inschakelen van een tuinaannemer:

  • Kwaliteit

Je hebt zekerheid van een correcte uitvoering en een mooi eindresultaat.

  • Advies

Een professional heeft een uitgebreide kennis over de werken en verschillende materialen. Ze kunnen je uitgebreid advies geven zodat je goede keuzes kan maken en de tuin van je dromen krijgt.

  • Materiaal

Naast de kennis over materialen, beschikken tuinaannemers over de nodige materialen én weten ze hoe dit gebruikt moet worden. Veel tuingereedschap is duur en kan gevaarlijk zijn als je niet weet hoe je er mee om moet gaan. Als je een tuinaannemer inschakelt, hoef je dit niet zelf te betalen en is veiligheid gegarandeerd. 

  • Rust

Nadat je een plan hebt opgesteld met een tuinaannemer, regelt hij alles voor je. De aannemer zorgt ervoor dat alles op tijd wordt afgewerkt en houdt je budget in het oog. Zo moet je zelf geen tijd stoppen in het uitzoeken van geschikte vakmannen en het controleren van allerlei zaken. Op deze manier kan je stressvrij wachten tot je kan genieten van je nieuwe tuin.

  • De waarde van je huis stijgt

Een mooie, verzorgde tuin maakt je woning extra waardevol. Het is enerzijds fijn voor jezelf, maar ook als je ooit besluit om je woning te verkopen is het een groot voordeel.

Kostprijs tuinaannemer

Het totale kostenplaatje hangt af van de werken die je laat uitvoeren. Het aanleggen van een nieuwe tuin kost logischerwijze meer dan enkel het snoeien van je haag. Gemiddeld betaal je, exclusief materialen, zo’n 35-40 euro per uur. Bij grote projecten spreek je best in het begin een totaalprijs af zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Om een goede prijs te vinden, kan je offertes aanvragen bij verschillende tuinaannemers.

Heb je zin gekregen om je tuin onder handen te nemen, maar zie je het niet zitten de werken zelf uit te voeren? Neem dan contact op met een tuinaannemer. Ook voor andere tuin gerelateerde vragen kan je bij hen terecht.

Vraag een gratis offerte aan bij een tuinaannemer

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.