Wat is de prijs van een waterverzachter?

Renovatie
the_title()

Door de aanwezigheid van allerlei mineralen in leidingwater, kan het gewone water dat uit je kraan komt te hard zijn. Maak dus komaf met water van slechte kwaliteit en kalkaanslag door een waterverzachter aan te schaffen. Zo garandeer je de levensduur van alle waterverbruikers in je woning. Zowel voor je leidingen als koffiemachine kan je met een waterverzachter rekenen op zacht water zonder kalk. Er zijn allerlei types op de markt met verschillende specificaties. Als je last hebt van hard water in je woning kan je kiezen voor een model dat voldoet aan al je wensen. Maar hoe werkt het juist? Wat zijn de voordelen? En hoeveel kost een waterontharder?

Voordelen van een waterverzachter

  • Het is eigenlijk een kleine waterzuiveringsinstallatie.
  • Geen aanslag op glazen: je moet minder poetsen voor mooi glanzend servies of een proper doucheraam.
  • Het is zachter voor je huid en haar.
  • Je kleren gaan langer mee.
  • Als je voor een mechanisch model kiest zal je minder energie verbruiken.
  • Bij een elektrisch model kan je zelf instellen wanneer deze reinigt.

Hoe werkt een waterverzachter?

Kort samengevat wordt het gefilterd en de stoffen die verantwoordelijk zijn voor het hard maken worden eruit gehaald.

Het wordt gezuiverd door middel van harsdeeltjes. Slechte stoffen hechten zich hieraan vast en wanneer deze ophopen worden ze met een zoutoplossing afgevoerd naar de riolering. Dit proces heet regeneratie. De twee soorten waterverzachters kunnen hieraan onderscheiden worden.

Welke soorten zijn er?

  • Bij het eerste type, de mechanische waterontharder, zal de besturing op basis van waterdruk zijn. Door de hydraulische werking komt er geen stroom aan te pas. Deze vorm is dus beter voor het milieu en gemakkelijker om te laten plaatsen. Hou er wel rekening mee dat deze waterverzachter automatisch regenereert en geen rekening houdt met het waterverbruik. Hierdoor wordt er soms te veel gegenereerd en zal de installatie sneller slijten.
  • Een elektrische waterontharder daarentegen werkt wel op stroom. Daardoor kan je met een timer instellen wanneer deze moet regenereren. Met deze slimme besturing zal er minder zout gebruikt worden en zullen er geen onnodige spoelingen plaatsvinden. Tenslotte heeft deze nog allerlei extra functies naargelang het model zoals de opvolging van je waterverbruik en een vakantiemodus. Let er wel op dat dit minder goed is voor het milieu en ook een duurdere optie is.

Hoeveel kost een waterverzachter?

De prijs van een waterverzachter is natuurlijk afhankelijk van welk type en model je kiest. Als je voor een goedkopere, milieuvriendelijke installatie wil gaan kies je best voor de mechanische waterontharder. Deze kost doorgaans tussen 800 en 2000 euro, inclusief btw en plaatsing.

Kies je liever voor een iets duurder, computergestuurd en personaliseerbaar model? Dan past een elektrische waterverzachter beter bij je wensen. Voor dit type ligt de prijs tussen 1000 en 2500 euro, inclusief btw en plaatsing.

Tel ook zeker de jaarlijkse onderhoudskosten erbij. Dit is niet verplicht, maar wel ten zeerste aangeraden om een goede werking van je apparaat te garanderen. Een expert zal de waterhardheid meten, onderdelen testen en het zoutreservoir reinigen. Problemen of defecten zullen dus snel opgespoord en verholpen worden. Reken op 60 euro voor een onderhoudsbeurt.

Advies of hulp nodig bij je keuze?

Als je niet goed weet welke waterverzachter je best kiest, kan je rekenen op de hulp van een professional. Zij kunnen je advies geven over de verschillende soorten ontharders met elk hun voor- en nadelen. Samen met hen kan je bespreken wat je budget is en wensen zijn. Met hun vakkennis kunnen ze je de beste keuze aanraden. Eenmaal je keuze gemaakt is, staan ze natuurlijk ook in voor de plaatsing en installatie van je machine. Op die manier ben je zeker dat je waterverzachter met de juiste kennis en expertise wordt geplaatst. Twijfel dus niet om een offerte aan te vragen als je een waterontharder wil laten installeren.

Trustup is een platform dat je in contact brengt met de meest geschikte vakmannen voor waterontharders in jouw regio. Professionaliteit en service gegarandeerd, want vooraleer een onderneming op het platform verschijnt worden ze grondig gecontroleerd.

Vraag een gratis offerte aan voor een waterverzachter

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.