Wat is de prijs van gyprocwerken per m2?

Bouwen
the_title()

Gyproc is een bouwmateriaal dat steeds vaker wordt gebruikt in huizen bij renovaties, maar ook in nieuwbouwprojecten. Voordat je begint aan gyprocwerken is het natuurlijk belangrijk om te weten wat de gemiddelde prijs is van gyprocwerken per m2. In dit artikel overlopen we enkele veelvoorkomde gyprocwerken en hoeveel deze gyprocwerken kosten per m2. Gyproc platen worden onder andere gebruikt als scheidingswand, als vals plafond of als een voorzetwand. De grote voordelen van gyprocwerken is de relatief goedkope prijs en de snelheid van deze werken die zorgen voor een direct resultaat.

Gyproc als scheidingswand

Om een grote ruimte in je woning in twee of meer delen te verdelen en zo meer kamers te creëeren kan je gebruik maken van gyproc scheidingswanden. De gyprocwanden worden hierbij ondersteund door een metalen of houten interne constructie om de stevigheid van de wand te garanderen. Het grote voordeel aan deze wanden is dat deze ook voorzien kunnen worden van extra isolatiemateriaal.

Voor een enkele gyproc scheidingswand betaal je gemiddeld 40 à 45 euro per m2. Wanneer je kiest voor een dubbele wand loopt deze prijs op tot 55 à 60 euro per m2. Wanneer je wilt dat je gyprocwand voorzien wordt van extra isolatie, moet je automatisch voor een dubbele wand kiezen waarbij het isolatiemateriaal tussen de twee gyprocplaten wordt geplaatst.

Gyproc als voorzetwand

Een gyproc voorzetwand wordt steeds geplaatst tegen een al bestaande muur. Dit tegenover de scheidingswanden die op zichzelf in een ruimte geplaatst kunnen worden. De voornaamste toepassingen van het plaatsen van een voorzetwand gaan over het terug kaarsrecht maken van een muur, het plaatsen van extra isolatie of het plaatsen van leidingen of ventilatie. Ook bij gyproc voorzetwanden wordt vaak gebruik gemaakt van een houten of metalen skelet om de voorzetwand aan de muur te bevestigen. Daarnaast kan men er ook voor kiezen om zonder een skelet te werken en de voorzetwand te plaatsen met een speciale kleefmortel.

De gemiddelde prijs van een enkele gyproc voorzetwand per m2 is 25 tot 30 euro. Voor een dubbele voorzetwand betaal je gemiddeld 30 tot 35 euro per m2.

Gyproc als vals plafond

Een gyproc plafond is een vals plafond waarmee je gemakkelijk zaken als leidingen, belichting of ventilatie kan installeren. Daarnaast is het gebruik van een gyprocplafond ook gemakkelijk te combineren met extra isolatie in je plafond. Voor een gyproc plafond betaal je per m2 ongeveer 55 a 70 euro. Je kan hierbij kiezen uit een vrijdragend of een afgehangen plafond.

Vrijdragend plafond

Er wordt meestal voor een vrijdragend plafond gekozen wanneer de bovenstructuur van het bestaande plafond niet meer stevig genoeg is. Hierbij worden er dan metalen constructies vastgemaakt aan de wanden van de ruimte waar het gyproc plafond op kan rusten. Hierbij is het belangrijk dat het niet gaat over te grote ruimtes. Vrijgedragen gyproc plafonds kunnen gemiddeld een ruimte van maximum 5 meter overspannen.

Voor een vrijgedragen gyproc vals plafond betaal je gemiddeld 55 à 70 euro per m2. Dit is exclusief de btw die er nog bij komt kijken, maar wel inclusief de plaatsingskosten.

Afgehangen plafond

Bij een afgehangen gyproc plafond worden de gyprocplaten rechtstreeks op de balken of kepers geplaatst via een PlaGyp systeem. De voordelen aan een afgehangen plafond zijn onder andere dat deze methode geschikt is voor grotere ruimtes, dat het plafond bij deze methode gemakkelijk verlaagd kan worden en dat het zelfs toepasbaar is op schuine plafonds.

Voor een afgehangen gyproc vals plafond kan je rekenen op dezelfde kost per m2 als bij een vrijgedragen plafond.

Prijsoverzicht per m2

De gemiddelde algemene prijs van gyprocwerken per m2 inclusief de plaatsen is 25 a 70 euro per vierkante meter. Dit is inclusief de kosten van de plaatsing en exclusief btw-kosten. Deze prijs wisselt nog afhankelijk van de soort werken, de oppervlakte waarmee je werkt en de moeilijkheidsgraad van de gyprocwerken.

De goedkoopste gyprocwerken die je kan uitvoeren is het laten plaatsen van een enkele gyproc voorzetwand. De prijs hiervan start vanaf 25 euro per m2. Hierna volgt het laten plaatsen van een gyproc scheidingswand met een gemiddelde prijs van 50 euro per vierkante meter.

De duurste gyprocwerken die uitgevoerd kunnen worden is het plaatsen van een vals plafond. De prijzen voor een afgehangen of een vrijgedragen plafond lopen ongeveer gelijk als je het bekijkt per vierkante meter.

Een vakman inschakelen?

Voor het uitvoeren van gyprocwerken contacteer je best een vakman met de nodige kennis. Ook voor verdere vragen over welke gyprocwerken mogelijk zijn in je huis kan je contact opnemen met vakmannen.

Vraag een gratis offerte aan voor het uitvoeren van gyprocwerken

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.