Wat zijn de voordelen en de prijs van een verhuisfirma?

Verhuizen
the_title()

Verhuizen neemt meestal best wat tijd in beslag en kan ook best een zwaar werkje zijn. Wil je het jezelf vergemakkelijken? Dan is het zeker de moeite om eens te kijken naar verhuisfirma’s. Zo kan je jezelf heel wat stress besparen. In dit artikel geven we je de grootste voordelen mee aan een verhuisfirma en overlopen we aan welke prijzen je je kan verwachten.

De voordelen

Zoals iedereen weet brengt verhuizen heel wat stress met zich mee. Door een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen nemen de professionals een groot deel van je werk over, waardoor je je geen zorgen moet maken dat er dingen mislopen of er zaken vergeten zouden worden. Verhuisfirma’s hebben meestal een uitgebreide checklist om te volgen zodat ze zeker niets uit het oog verliezen.

Doordat je het verhuiswerk aan professionele verhuizers overlaat met veel ervaring en vaak een groot organisatietalent, gaat het werk meestal een stuk vlotter en sneller. Als je wilt kunnen rekenen op efficiëntie is een verhuisfirma zeker iets om te overwegen.

Daarnaast beschikken verhuisfirma’s ook al over de juiste materialen om te verhuizen. Je hoeft je geen zorgen te maken over het inschakelen van grote camions, liften, stevige verhuistape of ander materiaal dat je nodig blijkt te hebben. Verhuisbedrijven zijn hier al volledig op voorbereid.

Door het gebruik van een goed uitgeruste verhuiswagen van een verhuisbedrijf in de plaats van een gewoon busje of camionette loop je ook minder risico dat je spullen beschadigd geraken. Professionele verhuizers weten ook goed hoe ze spullen en dozen moeten inpakken en vervoeren om het risico op schade te beperken. Bij het gebruik van een verhuisfirma zijn daarnaast je spullen ook verzekerd tegen schade, wat steeds een mooie zekerheid biedt.

Verhuizen is fysiek ook best zwaar werk. Om jezelf rugklachten of andere pijnen te besparen, kan het steeds handig zijn om het verhuizen aan de professionals over te laten.

De prijs van een verhuisfirma

De kosten van een verhuisfirma kunnen sterk verschillen: de prijs wisselt afhankelijk van het soort woning, de grootte van de woningen, of het gebruik van een lift nodig is, enz. Daarnaast bieden verhuisfirma’s meestal ook verschillende diensten aan en kan je zelf kiezen welke opties je graag neemt en welke niet. Dit heeft natuurlijk ook een sterke invloed op de prijs.

De verschillende kosten en diensten

Verhuiswagen

Om te beginnen heb je voor een verhuis bijna standaard een verhuiswagen nodig. Voor een kleiner model verhuiswagen met een professionele verhuizer erbij betaal je per uur gemiddeld 60 euro. Wanneer het gaat over een grotere verhuis en je bijvoorbeeld een verhuiswagen gebruikt van ongeveer 50 m2 inclusief 1 verhuizer betaal je al snel 75 euro per uur. Daarnaast wordt er soms ook nog een kilometervergoeding gevraagd. Dit kost gemiddeld tussen de 0,50 en 1 euro per km. Je kan er ook voor kiezen om een extra verhuizer van de firma mee te vragen. Hiervoor moet je gemiddeld 35 euro per extra verhuizer rekenen.

Lift

Vaak is het gebruik van een lift nodig voor een verhuis. Dit is een van de extra diensten die de meeste verhuisfirma’s beschikbaar stellen. Voor een verhuislift moet je gemiddeld rekenen op een kost van 75 euro per uur. Wil je in het weekend gebruik maken van een ladderlift? Dan liggen de prijzen vaak net iets hoger. Voor een ladderlift met een bediener betaal je dan 95 euro per uur. Hoe meer bedieners je nodig hebt of zelf wenst bij het gebruik van de ladderlift, hoe hoger de kosten komen te liggen. Je moet er rekening mee houden dat je voor het parkeren van een verhuiswagen of ladderlift vaak een vergunning moet aanvragen bij de gemeente die ook geld kost. Kijk dit zeker op voorhand goed na.

Verhuizer

Wil je ook hulp bij het inpakken van je meubels? Of zelfs bij het demonteren en monteren? Dit kan je bij de meeste verhuizers ook aanvragen! Voor een inpakservice betaal je ongeveer 30 euro per uur. Voor iemand die ook komt helpen met het (de)monteren van meubels en andere kleine klusjes moet je eerder op 40 euro per uur rekenen.

Meubelbewaringsdienst

Verhuis je pas later en moet je je meubels in tussentijd ergens stockeren? Sommige verhuisservices bieden een meubelbewaringsdienst aan. Voor een opslagbox van ongeveer 30 m2 moet je rekenen op een prijs van 115 euro per maand.

De verhuis van een piano

Voor de verhuis van een piano wordt meestal een aparte dienst aangeboden. Om dit zo voorzichtig mogelijk te laten doen door professionele verhuizers betaal je gemiddeld 200 tot 350 euro voor de verhuizing van een piano.

Waar vind je een betrouwbare verhuisfirma?

Ben je na dit artikel helemaal overtuigd en wil je graag een verhuisfirma inschakelen voor jouw verhuis?

Vraag een gratis offerte aan bij een verhuisfirma

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.