Welke soorten inbraakwerende deuren zijn er?

Beveiliging Ramen en deuren
the_title()

In België vinden er helaas dagelijks heel wat inbraken plaats. Om je woning te beveiligen kan je ervoor kiezen om een inbraakwerende voor- en achterdeur te laten installeren. Maar wat is een inbraakwerende deur precies? Een inbraakwerende deur is meer dan alleen een beveiligde deur. Een beveiligde deur beschikt meestal over een veiligheidsslot en veiligheidscilinder. Een inbraakwerende deur of een veiligheidsdeur is een deur die extra beveiligd en gepantserd is doordat die voorzien is van inbraakwerend hang- en sluitwerk. Dit soort deuren zijn steeds bedoeld om te gebruiken als voordeur of achterdeur.

Veiligheidsdeuren zijn voorzien van een veiligheidskeurmerk van klasse III of meer. Deze deuren worden steeds gemonteerd in een metalen omsluiting zodat het deurkozijn niet geforceerd kan worden. Aangezien inbraken het grootste deel van de tijd gepleegd worden via een deur is het dus zeker interessant om te kijken naar inbraakwerende deuren om je woning en jezelf te beschermen.

Soorten inbraakwerende deuren

Houten veiligheidsdeur

Wil je graag een authentieke houten look behouden en ben je bang dat dat niet te combineren is met inbraakwerende deuren? Dan is er een oplossing voor je! Je kan houten veiligheidsdeuren vinden waar stalen of aluminium platen in verwerkt worden. De deur beschikt ook over dievenklauwen, veilig deurbeslag en zware scharnieren om veiligheid te garanderen. Zo ziet je deur eruit als een mooie houten deur en heb je toch extra beveiliging.

Stalen veiligheidsdeur

Stalen veiligheidsdeuren worden volledig gemaakt uit staal. Wanneer je denkt aan inbraakwerende deuren, zijn deze deuren waarschijnlijk het beeld dat je voor ogen hebt. Ook op deze deur vind je dievenklauwen en zware scharnieren. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van een meerpunts-veiligheidsslot. Zo is de deur bestand tegen allerlei elektrisch materiaal, bijlen of andere zaken die gebruikt kunnen worden voor inbraken. Deze deuren vallen soms ook onder een nog hogere veiligheidsklasse dan klasse III.

Denk je dat een stalen deur helemaal niet bij je gevel of bij je interieur zou passen? Ook een stalen deur kan op verschillende manieren meer esthetisch gemaakt worden. Hiervoor kan je je zeker informeren over je opties bij een specialist in veiligheidsdeuren.

Brandwerende veiligheidsdeur

Sommige inbraakwerende deuren zijn ook brandwerend. In grote gebouwen zijn dit soort deuren om veiligheidsredenen soms zelfs verplicht. Ook bij nieuwbouw is een brandwerende voordeur verplicht. Een brandwerende veiligheidsdeur herken je aan het BENOR ATG keurmerk. De deuren kunnen 30 of 60 minuten brandwerend zijn. Deze deuren kunnen dus een levensreddend verschil maken en je gevoel van veiligheid verhogen.

Voordelen inbraakwerende deur

Naast dat inbraakwerende deuren een heel demotiverende factor kunnen zijn voor inbrekers en ze kunnen voorkomen dat er ingebroken kan worden via de deur, zijn er nog enkele andere voordelen om rekening mee te houden.

Door de zwaarte en stevigheid van veiligheidsdeuren zorgen ze er ook voor dat de warmte in je woning gemakkelijk behouden blijft. Inbraakwerende deuren werken over het algemeen heel isolerend voor je huis. Veiligheidsdeuren zijn niet enkel goed voor het behouden van de temperatuur van je huis, maar ze werken ook geluidswerend. Deze deuren garanderen dus niet enkel je veiligheid, maar ook je gevoel van rust en zorgen misschien zelfs voor een kleine besparing op je energierekening.

Daarnaast bieden inbraakwerende deuren die ook brandwerend zijn natuurlijk ook het extra grote voordeel dat je tegen meerdere gevaren beschermd bent.

Wat kost een inbraakwerende deur?

Afhankelijk van het materiaal en de veiligheidsklasse van de deur kan de prijs verschillen tussen 1500 en 2000 euro, dit inclusief btw. Het is zeker ook de moeite om na te kijken of de gemeente waar je woont premies aanbiedt wanneer je inbraakwerende maatregelen treft. Ligt een inbraakwerende deur nog wat te ver buiten je budget? Door enkel al extra veilig hang- en sluitwerk te installeren bied je je woning al een stuk meer bescherming. Dit kan je al laten installeren voor enkele honderden euro’s. Contacteer voor meer informatie over de kosten en je opties zeker een of meerdere vakmannen in je buurt. Zo kan je ineens offertes en prijzen vergelijken.

Bij wie kan ik terecht voor een veiligheidsdeur?

Voor het installeren van een veiligheidsdeur heb je altijd een specialist nodig. Aarzel niet om via TrustUp op zoek te gaan naar een expert in jouw regio die aan jouw noden en wensen kan voldoen.

Vraag een gratis offerte aan voor een inbraakwerende deur

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.