Een zwembad in een kleine tuin

Zwembad
the_title()

Een zwembad in je eigen tuin hebben is erg fijn. Het brengt een instant vakantiegevoel in de zomer en je hoeft nooit de deur uit om te zwemmen. Als je een kleine tuin hebt, ga je er misschien van uit dat het geen goed idee is om een zwembad te plaatsen. Het neemt veel plek in, je kan geen al te groot zwembad plaatsen, etc. Toch kan een klein zwembad ook leuk zijn. In dit artikel lees je meer over de voordelen van een zwembad in een kleine tuin en enkele ideeën ter inspiratie.

Een zwembad in een kleine tuin: kan dat?

Natuurlijk kan je makkelijk een opblaasbaar zwembad in je tuin plaatsen, maar ook een inbouw zwembad is een mogelijkheid. Inbouw zwembaden zijn beschikbaar in diverse formaten en vormen, waardoor er voor elke tuin wel een geschikt zwembad te vinden is. Als je graag baantjes wil zwemmen, maar bang bent dat dit niet gaat in een kleiner zwembad, zijn er ook opties om dit te mogelijk te maken. Je kan bijvoorbeeld een jetstream installeren, waardoor er tegenstroom gecreëerd wordt en je dus langer kan zwemmen.

Twijfel je of je tuin groot genoeg is voor een (klein) zwembad? Of weet je niet zeker of een klein zwembad kan voldoen aan je wensen? Neem dan contact op met een vakman. Hij kan samen met jou kijken of het mogelijk is om een zwembad te plaatsen in je tuin en wat er precies kan.

Voordelen van een klein zwembad

Een zwembad in een kleine tuin is dus mogelijk en kan net zo leuk zijn als een groter zwembad. In warme periodes kan je altijd in het water duiken, het laat de waarde van je woning stijgen, extra opties die beschikbaar zijn voor een groot zwembad zijn dit over het algemeen ook voor een klein zwembad. In principe kan je er bijna alles mee wat je ook met een groot zwembad kan. Bovendien heeft een klein zwembad nog enkele extra voordelen:

Geen bouwvergunning

Voor zwembaden die kleiner zijn dan tien vierkante meter is het niet nodig om een bouwvergunning aan te vragen. Minder administratie betekent sneller een zwembad in je tuin.

Je bespaart geld

Voor een klein zwembad heb je minder materiaal nodig en het is sneller geïnstalleerd: de plaatsing kost dus een pak minder dan bij een groter zwembad. Bovendien is er minder water nodig om het zwembad te vullen, ook dit drukt de kosten.

Inspiratie voor een zwembad in een kleine tuin

Er zijn allerlei mogelijkheden om je zwembad aan je wensen te laten voldoen. Heb je bepaalde ideeën? Stel deze dan voor aan een vakman. Hieronder geven we je enkele voorbeelden ter inspiratie.

Zwemvijver

Naast een zwembad is ook een zwemvijver een fijne waterbron voor je tuin. Een zwemvijver is ecologisch en makkelijker schoon te maken. Bovendien is het ook in koude periodes waarin je liever niet zwemt een meerwaarde voor je tuin. Twijfel je tussen een traditioneel inbouw zwembad en een zwemvijver? Dan kan je misschien een hybride bad overwegen.

Jetstream

Zoals hierboven al besproken kan een jetstream er voor zorgen dat je lang kan zwemmen in een klein zwembad. Je kan een zwembad met ingebouwde jets laten bouwen of deze later toevoegen. Dit is ideaal om je conditie te verbeteren, wanneer je revalideert of gewoon om te ontspannen.

Extra opties

Net als in een grot zwembad kan je nog allerlei zaken toevoegen aan je zwembad. Dit kan gaan over verlichting, een zwembadladder en een warmtepomp.

Prijs klein zwembad

Zwembaden zijn duur. Kleine zwembaden kosten dan al wat minder, maar ook hierbij kan het prijskaartje nog steeds sterk oplopen. Een simpel rechthoekig zwembad van 8 op 4 meter kan al snel oplopen tot 25.000 euro. De prijs hangt ook af van het materiaal, de afwerking en extra opties. Een exacte prijsschatting vraag je best aan een vakman.

Een klein zwembad is dus nog steeds erg fijn. Ben je overtuigd geraakt en wil je een zwembad in je (kleine) tuin? Of heb je nog een aantal vragen? Neem contact op met een vakman.

Vraag een gratis offerte aan voor een klein zwembad

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.