Wat is de prijs van een veranda?

Veranda
the_title()

Een veranda is vaak de ideale oplossing als je het hele jaar door het buitengevoel wil kunnen behouden. Het zorgt voor meer daglicht in je woning en een gevoel van meer ruimte. Daarnaast zorgt het ervoor dat je het hele jaar door van je tuin kan genieten zonder je zorgen te maken om koude, regen of zelfs om UV-straling!

Voordat je begint weg te dromen van een nieuwe veranda is het natuurlijk interessant om eerst en vooral te weten wat de prijs van een veranda inhoudt. Het aanbouwen van een veranda is een best groot renovatieproject met dus ook wel een zeker kostenplaatje. De prijs van een veranda kan sterk verschillen afhankelijk van de gebruikte materialen, de gewenste grootte, enz. In dit artikel geven we je een overzichtje van de gemiddelde kostprijzen van een veranda.

Overzicht van de prijs van een veranda per materiaal

De startprijs van een kleine veranda van ongeveer 12m2 ligt rond de 7.500 euro. Hierbij gaat het om een kleine veranda uit PVC-materiaal. Naast dat PVC een van de goedkopere materialen is, blijft het ook een kwaliteitsvol materiaal. Per vierkante meter voor een veranda van PVC betaal je gemiddeld tussen de 300 en 1500 euro. Heb je voldoende ruimte om een wat grotere veranda te bouwen? Dan moet je op een wat groter budget rekenen. Een veranda die start vanaf 20 vierkante meter start ook met een kostenplaatje vanaf 15.000 euro. De prijs wisselt vaak nog afhankelijk van de gewenste stijl van veranda, de ligging van de veranda, het soort dak en het soort glas dat je kiest. Hou er rekening mee dat de ligging van je veranda en of je wel of niet kiest voor hoogrendementsglas of dubbel glas een grote invloed kan hebben op je energierekening.

Een aluminium veranda valt net wat duurder dan een PVC veranda. Een van de grote voordelen van een veranda uit aluminium is de duurzaamheid. Aluminium is ook gemakkelijk aan te passen aan alle woningsstijlen en je individuele wensen. Per vierkante meter moet je voor een aluminium veranda rekenen op een prijs tussen 800 en 2.500 euro.

De prijs van een houten veranda ligt dicht bij de prijzen van een aluminium veranda. Een houten veranda biedt onmiddellijk een rustieke en authentieke sfeer. Het budget dat je nodig hebt voor een houten veranda is sterk afhankelijk van het soort hout dat je verkiest. De startprijs van de meeste houten veranda’s ligt op 15.000 euro. De prijs van een veranda uit hout ligt per vierkante meter rond de 250 en 2.800 euro.

Over het algemeen kan je er vanuit gaan dat hoe kleiner en vooral hoe simpeler je gewenste veranda, hoe goedkoper de prijs van de veranda. Door voor een standaard veranda te kiezen in de plaats van voor een complexe veranda op maat kan je al heel wat geld uitsparen. Zo moet je ook minder arbeidsuren van vakmannen betalen aangezien het plaatsen van een standaard veranda minder tijd vraagt dan het maken van een veranda op maat. Vaak kan je ook besparen door breekwerken of enkele kleine voorbereidende werken al zelf uit te voeren.

Voor de concrete prijs van jouw wensen en van jouw project vraag je best verschillende offertes aan bij plaatsers van ramen en deuren in je buurt. Het is zeker ook de moeite om na te vragen bij je gemeente of je in aanmerking komt voor een btw-verlaging. Verbouwingen en aanbouwingen moeten ook steeds gemeld, en soms zelfs aangevraagd, worden.

Soorten veranda’s

Er wordt naast onderscheid in materiaal ook een onderscheid gemaakt tussen soorten veranda’s. Een klassieke veranda bestaat voornamelijk uit glas. Daarnaast bestaat er ook nog een leefveranda. Dit is eerder een extra leefruimte die bijgebouwd wordt. Hier wordt vaak een standaard goed geïsoleerd plat dak opgelegd. Je interieur wordt zo verder doorgetrokken, de ideale temperatuur wordt gemakkelijker gehandhaaft en je hebt nog steeds een prachtig zicht op je tuin. Over het algemeen is een klassieke veranda vaak net iets goedkoper dan een leefveranda.

Een vakman inschakelen?

Voor het plaatsen of maken van een veranda reken je best op een specialist zoals een plaatser van ramen en deuren. Aarzel niet om via TrustUp contact op te nemen met enkele betrouwbare vakmannen in jouw buurt.

Vraag een gratis offerte aan voor een veranda

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.