Hulp inschakelen bij je verhuis

Verhuizen
the_title()

Een verhuis is altijd spannend: een nieuwe plek, een nieuwe omgeving en een nieuwe sfeer. Maar het brengt ook de nodige stress mee. Welke meubels koop je nieuw en welke neem je mee? En hoe ga je die zware kast naar het bovenste verdiep dragen? Als je gerust wil zijn tijdens je verhuis, doe dan beroep op een verhuisfirma. Deze professionals zijn gespecialiseerd in het reilen en zeilen van een verhuis en zullen je zorgen zo uit handen nemen.

Meestal rekenen mensen bij een verhuis op familie of vrienden. Ondanks dat hun hulp zeer nuttig is, leveren ze vaak slordig werk. Ze beladen dozen te zwaar of beschermen breekbare spullen niet goed genoeg. Bovendien zijn hun auto’s vaak te klein om grote spullen te vervoeren. Verhuisfirma’s kunnen je daarentegen wel goed helpen. Door hun ervaring weten ze waar ze mee bezig zijn en hoe ze jouw spullen het beste inpakken en transporteren.

Services verhuisbedrijf

Verhuisfirma’s kunnen je niet alleen helpen met het inpakken en verplaatsen van spullen; ze beschikken ook over geavanceerd materiaal zoals verhuisliften, grote dozen en camions. Zo krijgen ze in een mum van tijd je inboedel veilig naar je nieuwe plek. Daarnaast kunnen ze ook instaan voor de opslag van je meubels. Dit kan handig zijn als je tijdelijk spullen moet stockeren vooraleer je in je nieuwe woning of kantoor kunt; dan ben je zeker dat ze veilig staan. Kies zelf je services naargelang je wensen.

Als je beroep doet op een verhuisfirma wordt er vaak een projectmanager aangewezen. Deze coördineert het gehele proces en is jouw aanspreekpunt bij vragen. Op die manier word je persoonlijk betrokken en kun je gerust zijn dat je waardevolle spullen veilig worden vervoerd.

Hulp bij een bedrijfsverhuis

Niet alleen particulieren kunnen rekenen op een verhuisbedrijf, ook ondernemingen. Voor een bedrijfsverhuis of bij een nieuw kantoor is het ook verstandig om te kiezen voor de hulp van professionals. Zo beperk je de hinder tot een minimum en ben je zo snel mogelijk weer operationeel.

Ook kunnen ze helpen met de administratieve zaken die komen kijken bij een verhuis. Een adreswijziging juist doorgeven is belangrijk om officieel in orde te zijn, zeker bij een onderneming. Deze regels verschillen naargelang je een eenmanszaak thuis of een vennootschap hebt. Om zeker te zijn van een juiste regeling kan je rekenen op de administratieve hulp van een verhuisfirma. Zo bespaar je tijd en mogelijke boetes van FOD Economie. Daarnaast moet je nog andere instanties verwittigen: je leveranciers van water en elektriciteit, de post, verzekeringen, etc. Zie niets over het hoofd door het advies van verhuisfirma’s op te volgen.

Voordelen

Geniet dus zeker van de service die verhuisfirma’s aanbieden als je spullen wil verhuizen:

  • je minimaliseert de stress die bij een hele verhuis komt kijken;
  • je spullen zijn in veilige handen;
  • het zijn professionals;
  • meubels en decoratie kunnen opgeslagen worden;
  • de organisatie weet van aanpak en beschikt over speciale machines en materialen;
  • je bespaart tijd door gebruik te maken van efficiënte, ervaren werkkrachten;
  • de organisatie biedt garantie aan als er iets mis zou gaan;
  • geen rug- of spierklachten voor minder mobiele mensen.

Prijs

De prijs is heel variërend naar wat je juist laat doen, hoeveel verhuizers nodig zijn en of er extra middelen nodig zijn. Gemiddeld moet je rekenen tussen 500 en 1500 euro voor een woning. Extra kosten zijn mogelijk bij bijvoorbeeld een weekendverhuizing of als een verhuislift moet worden ingeschakeld. Bespreek dit met de verhuisbedrijven om een juiste raming te krijgen van het uiteindelijke kostenplaatje.

Welk verhuisbedrijf kies ik best?

Overtuigd? Slimme keuze! We raden je wel aan om firma’s goed te vergelijken, want sommige bedrijven durven extra kosten aan te rekenen. Lees de kleine lettertjes goed na zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bij verhuisbedrijven die werken tegen uurtarief moet je zelf de extra kosten betalen als je je inboedel verkeerd inschat. Bij erkende bedrijven komt de projectmanager vaak eerst bij je langs om het volume van je meubels op te meten. Pas hierna krijg je een gedetailleerde offerte met de prijzen en de duurtijd van het project. Geen plots bijkomende kosten en een professionele service gegarandeerd.

Als je zeker wil zijn van een goede service en betrouwbaar bedrijf, raadpleeg dan TrustUp.be. TrustUp lijst verschillende verhuisfirma’s bij jou in de buurt op. Zo kan je kiezen welke het beste bij je past. Bedrijven worden geverifieerd door een ontmoeting met de zaakvoerder(s) en door de achtergrond, historiek én financiële gezondheid te controleren. Aarzel niet langer en vraag raad en advies op bij enkele gespecialiseerde verhuisbedrijven.

Vraag een gratis offerte aan bij een verhuisfirma

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.