Hoe kan ik mijn huis beveiligen

Beveiliging
the_title()

Inbrekers vinden nog steeds hun weg naar onze huizen. België telt nu nog meer dan 144 woninginbraken per dag. Helaas is het dus ook mogelijk dat er ook bij jou wordt ingebroken. Door je huis goed te beveiligen zal je de kans op inbraak verkleinen. In dit artikel zal je alles te weten komen over zwakke plekken in jouw woning en hoe je deze het beste kan beveiligen.

Zwakke plekken van jouw woning

Een woning heeft meerdere plekken waar inbrekers het liefst proberen binnen te komen. Wij raden je aan om de zwakke plekke aan jouw woning goed te beveiligen. De meest populaire plek om in te breken is de voor- en achterdeur. Zorg er daarom goed voor dat deze deuren altijd op slot zijn. Dat geldt uiteraard voor de overige buitendeuren ook. 

Inbrekers controleren bijna altijd of er iemand thuis is, dat doen ze door simpelweg bij jou aan te bellen. Wanneer je niet thuis bent zullen de inbrekers hun slag slaan. De achterdeur is vaak van minder goede kwaliteit dan de voordeur, mensen doen daarom wel hun achterdeur op slot. Echter speelt kwaliteit een grote rol en kunnen inbrekers met een simpele tang en schroevendraaier al naar binnen. Inbrekers kunnen op meerdere plekken in huis binnenkomen. Het is dus belangrijk om alles dicht en op slot te doen inclusief je ramen; inbrekers komen namelijk ook makkelijk via de ramen van de benedenverdieping naar binnen. Het is zelfs al gebeurd dat inbrekers via een lader binnenbreken via een raam op de tweede verdieping. Denk bijvoorbeeld aan de ramen van de kamers, de bureau of de badkamer. Het is daarom aangeraden om alle ramen te sluiten als er niemand thuis is. 

Nut van een alarminstallatie

Er zijn verschillende manier om je huis te beveiligen. De beste manier om jouw huis te beveiligen is toch door middel van een alarminstallatie. Dankzij een alarmsysteem is jouw huis 24 uur per dag beveiligd. Het alarm zal afgaan wanneer het te lang duurt om de code in te voeren of wanneer er helemaal geen code wordt ingegeven. De meeste alarminstallaties hebben ook de optie ‘no entry’. Deze optie houdt in dat het alarm meteen afgaat bij de minste beweging. Dat is vooral tijdens de nacht handig, anders is het mogelijk dat de inbrekers aan jouw bed staan nog voor het alarm is afgegaan. 

Er bestaan nog heel wat opties op een alarminstallatie. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen dat wanneer het alarm afgaat, het alarm wordt doorverbonden met een meldkamer, waardoor de politie ook op de hoogte is van de inbraak. Een andere optie is dat je een oproep krijgt op jouw telefoon. Dan kan je eventueel aan een buur of een familielid, dat in de buurt woont, vragen om eens te gaan kijken. 

Het enige nadeel aan een alarminstallatie is, dat het vrij duur is. Een basis alarminstallatie kost gemiddeld 800 euro, terwijl een uitgebreid alarmsysteem om en bij de 1800 euro kost. Bovendien betaal je ook nog eens voor jaarlijks onderhoud. Op termijn kan de factuur dus hoog oplopen.

Tips om jouw woning te beveiligen

Naast een alarminstallatie, zijn er uiteraard nog manieren om jouw huis te beveiligen. Eerst en vooral is het belangrijk om jouw woning steeds af te sluiten wanneer er niemand thuis. Het volstaat niet om de deur dicht te trekken, want met een schroevendraaier zitten inbrekers zo bij jou binnen. Ten tweede raden wij jou ook aan om jouw huis er bewoond te laten uitzien. Dat kan door bijvoorbeeld lichten te laten branden of een auto op de oprit laten staan. 

Als je op vakantie bent raden wij ook aan om aan een buur of een familielid te vragen om de brievenbus leeg te maken. Een overvolle brievenbus is ook vaak een teken voor inbrekers dat er niemand thuis. Je kan ook vragen om af en toe de rolluiken eens naar boven of naar beneden te doen. Dat geeft ook een bewoonde indruk. En het is ook af te raden om berichten te plaatsen of reisplannen of over nieuwe dure aankopen. Zo is het ook niet aan te raden om de kartonnen doos waar bijvoorbeeld een nieuwe televisie in verpakt zat, op straat te zetten als het karton wordt opgehaald. Als er dan een potentiële inbreker passeert, weet hij meteen dat je een nieuwe televisie gekocht hebt. 

Verder raden wij ook af om sleutels achter laten onder de deurmat, onder een bloembak of in een bakje aan het tuinhuis. Inbrekers weten namelijk ook dat veel mensen dit doen. Je kan beter de sleutel aan een buur geven.

Vraag een gratis offerte aan om je huis te beveiligen

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.