Wat is de prijs van een ventilatierooster in een raam?

Ventilatie
the_title()

Ventileren is belangrijk om de lucht in je woning gezond te houden. Een ongezonde lucht leidt tot gezondheidsproblemen en vochtproblemen. Een van de opties waar je uit kan kiezen is een ventilatierooster in een raam. Dit is een simpele, betaalbare en effectieve manier om een ruimte te ventileren. In dit artikel kom je meer te weten over de voordelen en de prijs van een ventilatierooster in een raam.

Wat is een ventilatierooster?

Als men spreekt over raamventilatie gaat het over het algemeen over ventilatieroosters die verwerkt zitten in het raam. Dit zorgt voor een toevoer van verse lucht in je woning. Het kan onderdeel zijn van ventilatiesysteem B of C, maar je kan het ook los aanschaffen. Een ventilatierooster in het raam plaatsen gebeurt snel en eenvoudig. Bovendien is het niet al te duur.

Voordelen ventilatierooster in raam

Belang ventileren

Woningen worden tegenwoordig beter geïsoleerd. Dit is goed omdat je hiermee energie bespaart, je wooncomfort hoger ligt en er minder schade wordt aangericht aan het milieu. Het zorgt er echter wel voor dat de lucht in je woning niet vanzelf geventileerd wordt, door onder andere kieren en spleten in ramen en muren. Als je zelf niet voor ventilatie zorgt, kunnen er vochtproblemen ontstaan en zal de luchtkwaliteit in je woning laag zijn, wat tot gezondheidsproblemen kan leiden. Het is dus zeer voordelig om te ventileren.

Ventilatierooster vs ramen openen

Misschien vraag je je af waarom je een ventilatierooster in je raam zou plaatsen in plaats van de ramen of deuren te openen? Wanneer je je ramen open zet komt er ’s winters veel koude lucht binnen en ontsnapt de warmte naar buiten. In de zomer komt de hete lucht binnen en zal de frisse lucht naar buiten gaan. Met een ventilatierooster heb je hier geen last van.

Overige voordelen ventilatierooster in raam

Daarnaast bestaan er ook ventilatieroosters met een pollenfilter, zelfregulerende roosters die niet te veel koude lucht laten binnenkomen en geluiddempende ventilatieroosters. Bovendien zijn ventilatieroosters beschikbaar in verschillende kleuren. Zo past het perfect bij het kozijn waar het in wordt geplaatst.

Prijs ventilatierooster in raam

Een klein ventilatierooster kan je vinden vanaf 20 euro per stuk, een groot ventilatierooster vanaf 65 euro per stuk. De exacte prijs varieert afhankelijk van de hoeveelheid ventilatieroosters je nodig hebt, de grootte van de ruimte, of je het al dan niet combineert met andere ventilatiesystemen, … Je kan besparen door verschillende ventilatieroosters in één keer te kopen, voor een standaard kleur te kiezen, het ventilatierooster zelf te plaatsen als je een beetje handig bent of je kan verschillende offertes opvragen en vergelijken. Voor meer informatie over de prijs van ventilatieroosters kan je contact opnemen met een vakman.

Onderhoud ventilatierooster raam

In principe kan je een ventilatierooster zelf onderhouden. Als je raamventilatie deel uit maakt van een ventilatiesysteem, is het aangeraden om de onderhoudswerken te laten uitvoeren door een professional. Zo weet je zeker dat het systeem goed gereinigd wordt.  Het is mogelijk een reinigingsabonnement te nemen: zo weet je zeker dat je het onderhoud niet vergeet en je betaalt minder.

Ben je overtuigd dat een ventilatierooster in je raam de ideale ventilatiemethode is voor jou? Heb je nog vragen of twijfel je tussen enkele verschillende ventilatiesystemen? Heb je hulp nodig bij de keuze van een ventilatierooster? Neem dan contact op met een vakman.

Vraag een gratis offerte aan voor een ventilatierooster in een raam

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.