Keukenrenovatie met een beperkt budget

Keuken
the_title()

Is je keuken toe aan vernieuwing, maar wil je geen verbouwing met hoge kosten? Dan zijn er enkele goedkopere mogelijkheden die je keuken er al snel zo goed als nieuw doen uitzien. Kleine renovaties uitvoeren zijn dan ook niet enkel goedkoper, maar ook een pak sneller. Zo zit je niet te lang zonder volledig functionerende keuken. In dit artikel vind je enkele tips en tricks over keukenrenovatie met een beperkt budget. Bekijk voor je begint aan de renovatie zeker welke onderdelen van je keuken echt aan vervanging toe zijn, welke onderdelen er met een kleine reparatie of opfrissing verder kunnen en welke delen je kan behouden. Met een goed plan voor je renovatie bespaar je meestal al heel wat kosten. Bekijk zeker op voorhand ook of je op bepaalde premies van de overheid kan rekenen.

De keukenkasten schilderen

Keukenkasten bepalen vaak een groot deel van de look van je keuken. Om je keuken zo efficiënt mogelijk te renoveren kan je er voor kiezen om je keukenkasten of de deuren van je keukenkasten te vervangen, maar je kan je oude kasten ook een nieuw laagje verf geven. Zo krijgt je keuken al snel een volledig nieuwe look. Als je er voor kiest om te schilderen, kijk je best goed na uit welk materiaal je keukenkasten bestaan en welke soort verf en eventueel primer daar het beste op past. Om de nieuwe look volledig te maken, kan je ook de deurgrepen op de kasten vervangen.

Daarnaast is het ook altijd mogelijk om je keukenmuren een nieuw laagje verf te geven. Dit kan je zelf doen of door een schilder laten uitvoeren.

Een nieuw keukenwerkblad

Werkbladen voor in je keuken kunnen uit heel veel verschillende materialen bestaan. Je hebt dus uitgebreid de keuze om voor een materiaal te kiezen dat bij je gerenoveerde keuken past. Over het algemeen vallen werkbladen gemaakt van kunststof het goedkoopste. Als je een stapje verder wilt gaan kan je ook je spoelbak en de daar bijhorende kraan laten vervangen.

Voor het installeren van een nieuw keukenwerkblad, vraag je best advies aan een vakman. Zo ben je zeker dat het nauwkeurig gebeurt.

De achterwand vervangen

De spatwand in je keuken vervangen kan ook een groot verschil maken. Vaak bestaan deze wanden uit tegels, deze kan je een nieuw laagje verf geven of je kan er voor kiezen om nieuwe tegels te plaatsen. Naast tegels kan je ook kiezen voor spatplaten van bijvoorbeeld inox of glas. Hiervoor maak je best wat prijsvergelijkingen om te kijken welke optie het beste bij je budget past.

Nieuwe apparaten

Als je keukenapparaten zoals je microgolf, koffiezetapparaat, koelkast… ook aan vervanging toe zijn, is het zeker de moeite om te kijken of je toestellen vindt die energiebesparend werken. Zo kan je op lange termijn best wat energiekosten besparen. Ook voor het aankopen van nieuwe toestellen is het aangeraden om een geïnformeerde beslissing te maken, want ook hier kan prijskwaliteit heel verschillend zijn. Kijk wanneer je apparaten vervangt zeker ook na of je vorige toestel nog in zijn garantieperiode zit.

Repareren in de plaats van volledig vervangen

Voor sommige zaken is het beter om een bepaald element dat aan vervanging toe lijkt zelf te repareren of te laten repareren. Zien je keukenkasten er eigenlijk nog goed uit, maar piepen ze veel en gaan ze stroef open? Dan kan dat vaak al opgelost worden door de scharnieren te vervangen. Ook je fornuis moet niet altijd direct vervangen worden als die niet meer goed werkt. Om dit goed in te schatten, vraag je best even aan een elektricien om te kijken naar je kookplaat.

Goede verlichting

Een keuken waar weinig natuurlijk licht binnenvalt, kan baat hebben bij goede verlichting. Je keuken kan er in ander licht opeens heel anders uitzien. Je kan kiezen voor een combinatie van accentverlichting, zoals bijvoorbeeld spots op de plekken in de keuken waar je het meeste werkt, zoals boven je keukenwerkblad en sfeerverlichting om de keuken in zijn geheel te verlichten.

Budgetvriendelijk renoveren zit hem voornamelijk in het goed plannen, goed prijzen vergelijken en door enkel te vervangen wat echt nodig is. Heb je uit dit artikel wat inspiratie kunnen opdoen voor een budgetvriendelijke keukenrenovatie, maar wil je graag verder advies?

Vraag een gratis offerte aan voor keukenrenovatie

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.