Welke vloer kiezen in de keuken

Keuken Vloer
the_title()

Ben jij van plan om een nieuwe te keuken te laten plaatsen of wil jij een nieuwe vloer laten leggen in de keuken? Dan kunnen wij ons voorstellen dat het niet eenvoudig is om te beslissen. In dit artikel vind je een overzicht van verschillende mogelijkheden. Van elke mogelijke vloer wordt er eerst een korte beschrijving gegeven. Nadien worden de belangrijkst. 

Modern beton 

Beton is al enkele jaren hip, maar tegenwoordig maken ze ook hun intrede in de keuken. Het gaat om vloeren in beton dat werd gegoten op een vlakke en stabiele ondergrond (om het risico op latere scheurtjes te vermijden). In een tweede fase wordt het beton gepolijst, wat een glad en glanzend resultaat oplevert. 

Er zijn zowel voordelen als nadelen die gepaard gaan met een vloer in beton. De voordelen zijn de uitstraling en de onderhoudsvriendelijkheid van de vloer. Modern beton heeft een zeer hedendaagse uitstraling en zeer moderne stijl. Helaas kent modern beton ook twee nadelen, aar die hebben wel met elkaar te maken. Beton is zeer moeilijk om te gieten, waardoor een betrouwbare vakman het beton moet komen gieten. Vakmannen zijn behoorlijk duur, daardoor zal ook de algemeen prijs van modern beton redelijk hoog liggen. 

Sterke keramische tegels

Tegels zijn modegevoelig: u kan kiezen voor sobere en hedendaagse kleuren, gesofisticeerde tinten, langgerekte formaten en variaties in het lijnenspel. Dankzij hun textuur en hun kleuren kan u met tegels verrassende effecten creëren. In de massa geverfde structuurtegels kunnen eruitzien als natuursteen, roestig metaal, beton, hout of zelfs leder. 

De voordelen van sterke keramische tegels zijn: de ruime keuze aan kleuren, afmetingen en effecten en de onderhoudsvriendelijk. Bovendien zijn ze ook in alle mogelijke prijsklassen verkrijgbaar. Nadelig is wel dat het vervangen van de tegels heel wat geld kost en de tegels voelen ook koud aan. 

Duurzame blauwe hardsteen

Natuursteen is een van de meest duurzame materialen. Toch is het gebruik ervan voor een keukenvloer aan bepaalde voorwaarden onderworpen om de aantasting door zuren en chemische producten zo veel mogelijk te vermijden. Let dus op het type product en op de hardheid. Ook de kwaliteit (en dus de herkomst) is belangrijk. Er bestaan tegenwoordig honderden verschillende steensoorten. Er wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen graniet, marmer, leisteen, zandsteen, kalksteen. 

Duurzame blauwe hardsteen heeft drie voordelen. Eerst en vooral is het een zeer sterk materiaal, dat bovendien ook nog eens zeer levend is waardoor elke steen er anders is. Dat zorgt ervoor dat u de esthetische soberheid van de steen nooit beu wordt.  

De steen heeft weliswaar ook twee nadelen. Allereerst voelt de steen net als de keramische tegels koud aan. Ten tweede vereist een duurzame blauwe hardsteen heel wat extra onderhoud dan beton of tegels. 

Knus parket

Parket wordt de laatste jaren minder en minder gebruikt in een keuken, terwijl het voor de living nog steeds zeer populair. Dat parket minder aanslaat als vloerbekleding in de keuken, heeft te maken met enkele misverstanden die nogal sterk ingeburgerd zijn. Veel mensen denken dat parket snel verslijt, maar niks is minder waard. Toch als u kiest voor een houtsoort met een hoge densiteit (eik, beuk, es …) of een lage vochtgevoeligheid (teak, afzelia, merbau). Daarom raden wij aan om te kiezen voor massief parket met elementen uit één dikte vol hout. Dat parket verslijt niet alleen minder snel, het kan bovendien ook nog eens tegen een stootje. Daardoor kan je zorgeloos te werk gaan in de keuken. Verder biedt parket ook nog als voordeel dat het een natuurlijke uitstraling heeft en zeer gezellig is. 

Wat wel in het nadeel speelt is de prijs. Parket is vrij duur in tegenstelling tot andere vloeren en vereist ook nog eens intensief onderhoud. Bovendien moet parket onderhouden worden met producten die ook redelijk duur zijn.

Luchtige gelaagde vloeren

Luchtige gelaagde vloeren zijn vloeren die bestaan uit drie verschillende lagen. De eerste laag is de onderlaag, de tweede laag de tussen laag en de derde laag de decoratieve bovenlaag. 

Het grootste voordeel van deze vloeren is de prijs. Gelaagde vloeren zijn verkrijgbaar voor zeer interessante prijzen en bovendien hoeft u ook weinig producten te kopen voor het onderhoud, want gelaagde vloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk

Het grootste nadeel aan gelaagde vloeren is, dat strepen moeilijk weg te krijgen. In vele gevallen kunnen strepen zelfs helemaal niet weggewerkt worden en bovendien kan de vloer niet gladgeschuurd worden als de beschermingslaag beschadigd is. Aangezien er in de keuken regelmatig vlekken zijn op de vloer, is een gelaagde vloer misschien niet de beste keuze als vloerbekleding in de keuken.

Vraag een gratis offerte aan voor de vloer van je keuken

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.