Welk soorten betonvloeren kan je plaatsen er?

Bouwen Vloer
the_title()

Een betonnen vloer kan in allerlei vormen en kleuren geplaatst worden. Het is een populair type vloerbedekking dat regelmatig wordt gebruikt in zowel woningen als commerciële ruimtes door hun vele voordelen. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en hebben een eigentijdse uitstraling. Er zijn veel verschillende soorten beschikbaar, elk met hun eigen unieke kenmerken en toepassingen. Ben je nog op zoek naar een nieuwe betonvloeren voor je woning of kantoor met een naadloze afwerking? Dan bespreken we graag de meest voorkomende soorten betonvloeren, samen met hun gemiddelde prijzen. Zo kan je makkelijk verschillende vloeren vergelijken en kijken welke het beste aansluit bij jouw voorkeuren en budget.

 Gewone betonvloeren

Als eerste heb je de gewone betonvloeren zoals de meeste mensen ze kennen. Dit is dan ook de meest voorkomende vorm. Dit type bestaat uit een mengsel van cement, zand, water en grind, dat in een enkele laag wordt gestort. Na het uitharden wordt de vloer gepolijst om een glad oppervlak te creëren. Gewone betonvloeren zijn duurzaam en hebben een lange levensduur, maar ze zijn niet erg decoratief en ogen kil. Daarom worden ze vaker gebruikt in industriële ruimtes of garages. De gemiddelde prijs voor een gewone betonvloer gaat van € 50 tot € 80 per vierkante meter.

Gepolierde betonvloeren

Gepolierde betonvloeren zijn vergelijkbaar met gewone betonvloeren, maar ze worden na het uitharden gepolijst om een strak glanzend oppervlak te creëren. Dit type betonvloer is populair vanwege zijn moderne uitstraling en de mogelijkheid om kleur toe te voegen. Zo passen ze bij verschillende soorten interieurs. Gepolierde betonvloeren zijn wel duurder dan gewone betonvloeren, met een gemiddelde prijs van ongeveer € 80 tot € 120 per vierkante meter.

professionele betonvloer met beton cire

Gepolijst beton met toevoegingen

Hou je van gepolijst beton maar wil je graag dat tikkeltje extra? Dan kan je ook kiezen voor extra toevoegingen aan het beton. Dit is vergelijkbaar met gepolijste betonvloeren, maar er worden additieven aan het betonmengsel gevoegd om speciale tinten en texturen te creëren. Dit kan onder meer glas, stenen en metalen zijn. Deze optie is zeer personaliseerbaar, want de vloer wordt aangepast aan de specifieke behoeften van de klant, en biedt dus een breed scala aan ontwerpmogelijkheden. De gemiddelde prijs voor gepolijst beton met toevoegingen is ongeveer € 120 tot € 180 per vierkante meter

Gepolijst beton met coating

Beton kan ook gecombineerd worden met epoxy of PU in een betonvloer doormiddel van een coating. Deze vloer wordt gepolijst en afgewerkt met een laag van epoxy of PU. Deze coating kan worden aangepast om de vloer een glanzende of matte afwerking te geven, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Deze soort is duurzamer dan gewone betonvloeren en biedt meer ontwerpmogelijkheden dan een gewone vloer. De gemiddelde prijs voor gepolijst beton met coating is ongeveer € 120 tot € 200 per vierkante meter, afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp en de grootte van de vloer.

Gepolijst beton met patroon

Ben je op zoek naar een vloer waar een gestructureerd patroon in zit? Dan kan je kiezen voor een betonvloer waar vormen in geëtst worden om een patroon in het oppervlak te creëren. Dit type betonvloer biedt veel ontwerp mogelijkheden, waardoor het vaak gebruikt wordt in commerciële ruimtes zoals restaurants, hotels en winkels. Gepolijst beton met een patroon is duurder dan gewone betonvloeren, met een gemiddelde prijs van ongeveer € 150 tot € 250 per vierkante meter

Gepolijst beton met kleurstof

Zoals de naam al suggereert, is gepolijst beton met kleurstof een type betonvloer waarbij kleurstoffen worden toegevoegd aan het mengsel om de vloer een specifieke kleur te geven. Dit type betonvloer is populair vanwege de mogelijkheid om een ​​verscheidenheid aan kleuren en ontwerpen te creëren. Gepolijst beton met kleurstof kost gemiddeld € 100 tot € 150 per vierkante meter.

egale afwerking van je betonvloer

Gepolijst beton met terrazzo

Als je een hippe, kleurrijke vloer wilt die toch mooi aansluit in een modern interieur kan je gaan voor terrazzo. Dit is een type betonvloer dat bestaat uit een mengsel van marmer- of glasdeeltjes en cement. Dit type betonvloer zorgt voor een eigentijdse uitstraling en kan worden aangepast naargelang jouw wensen. Gepolijst beton met terrazzo heeft een gemiddelde prijs van ongeveer € 150 tot € 250 per vierkante meter.

Welke soort vloer past bij jouw woning? Een gevlinderde betonvloer, printbeton vloer of gepolierde betonvloer?

Conclusie

Er zijn veel verschillende soorten betonvloeren beschikbaar, elk met hun eigen unieke kenmerken en toepassingen. Gewone betonvloeren zijn de meest voorkomende soort, terwijl gepolijste betonvloeren steeds populairder worden vanwege hun moderne uitstraling en ontwerpmogelijkheden. Andere soorten betonvloeren, zoals gepolijst beton met toevoegingen, een coating, speciaal patroon of met kleurstof bieden meer complexe ontwerpmogelijkheden, maar zijn over het algemeen ook duurder.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en ervaren vakman voor het installeren van een betonvloer, kan je terecht bij TrustUp. Op onze website kan je gemakkelijk een vakman vinden die aan al jouw behoeften voldoet en die je kan helpen bij het kiezen van de juiste soort betonvloer voor jouw project. Bekijk en vergelijk verschillende vloerders en vraag makkelijk meerdere offertes aan. Zo kan je de geschikte vakman zoeken voor jouw nieuwe betonvloer.

Via onderstaand formulier ontvang je gratis een offerte aan om de vloerder in jouw buurt te vinden!

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.