De meerwaarde van een interieurarchitect

Bouwen Renovatie
the_title()

Een interieurarchitect wordt vaak als minder belangrijk beschouwd dan een architect. Je interieur inrichten kan je zelf gratis doen, maar de meerwaarde van een interieurarchitect is groot. Ze kunnen je bijstaan op verschillende vlakken om de ruimtes in je woning optimaal te benutten en je interieur perfect te laten aansluiten bij je stijl. In dit artikel lees je meer over wat ze precies doen en wat de meerwaarde van een interieurarchitect is. 

Wat doet een interieurarchitect?

Veel mensen hebben een redelijk duidelijk beeld over de taken en het nut van een architect, maar wat een interieurarchitect precies doet is niet voor iedereen even duidelijk. Ze kunnen dan ook ingeschakeld worden voor heel wat verschillende zaken. Een interieurarchitect gaat samen met jou op zoek naar een indeling die perfect bij je past.

Zo kunnen ze ervoor zorgen dat het gebouw optimaal benut wordt. Er wordt onderzocht hoe de ruimtes precies in elkaar zitten en zo op zoek gegaan naar een logische en functionele indeling. Daarnaast helpen ze bij de materiaalkeuze. Ook kunnen ze je bijstaan bij het creatieve aspect. Met hun kennis zien ze meer zaken dan de gemiddelde persoon. Ze kunnen je bijstaan bij heel praktische zaken, bijvoorbeeld het juiste aantal stopcontacten op geschikte plaatsen, tot meer esthetische zaken, zoals je helpen bij het bereiken van de stijl die je wilt.

De prijs van een interieurarchitect

Interieurarchitecten worden door redelijk veel mensen als te duur gezien. Toch kan je met een niet al te groot budget al goed geholpen worden om de binnenkant van je woning net wat mooier en functioneler te maken. De prijs van een interieurarchitect hangt af van verschillende zaken. Als je nadenkt over het inschakelen van een interieurarchitect, maar de prijs je afschrikt, kan je altijd een offerte laten opmaken. Misschien valt het beter mee dan je denkt of kan je je verwachtingen aanpassen tot het wel in je budget past.

De meerwaarde van een interieurarchitect

Het enige nadeel van een interieurarchitect is dus mogelijks de prijs. Daarnaast is de meerwaarde van een interieurarchitect groot. Met hun kennis, ervaring en ideeën kunnen ze je op verschillende manieren bijstaan om vlot tot je ideale woning te komen.

De juiste keuzes maken

Interieurarchitecten kunnen je begeleiden bij het maken van keuzes over de indeling en stijl van je woning. Op die manier kan je tot een interieur komen dat perfect past bij je levensstijl en smaak, maar ben je ook zeker dat de indeling niet onhandig is: een deur die niet open en dicht kan door een meubelstuk of een stopcontact dat op een verkeerde plek geplaatst wordt waardoor het uiteindelijk niet bruikbaar is, is snel over het hoofd gezien. Zo moet je de indeling op termijn niet veranderen.

Kennis over materialen en technieken

Hun kennis over materialen en technieken is uitgebreid. Zo kunnen ze je helpen bij deze keuzes en kan je zeker zijn dat de keuzes die je maakt passen bij wat je nodig hebt. Op deze manier hoef je niet bij allemaal verschillende aannemers langs te gaan om meer informatie te verkrijgen. Bovendien hebben ze nog heel wat meer kennis die je kan helpen bij het creëren van je droominterieur.

Functioneel resultaat

Ze  zorgen er niet enkel voor dat je woning bij je stijl past, maar ook dat de ruimtes functioneel ingericht worden. Zo worden er zeker geen zaken over het hoofd gezien die later ongemakken kunnen veroorzaken. Ook kunnen ze bekijken of de indeling van je woning past bij eventuele toekomstplannen, zoals bijvoorbeeld gezinsuitbreiding.

Netwerk

Ze hebben een netwerk van aannemers, merken, leveranciers, … op die manier kom je makkelijk in contact met deze mensen, ben je zeker van de kwaliteit en hoef je je geen zorgen te maken dat je meer betaald dan nodig.

Planning en budget

Interieurarchitecten weten hoe zaken eraan toe gaan bij bouwprojecten en kunnen dus veel bijdragen bij de coördinatie van de bouwplannen. Bovendien kunnen ze samen met jou bekijken of je wensen in je budget passen en hoe je dit eventueel kan aanpassen. Dit bespaart tijd, geld en zorgen.

Interieurarchitecten zijn dus een grote meerwaarde. Als je op dit moment bezig bent met het bouwen van een woning of je interieur wilt herinrichten, kunnen ze je hier perfect bij helpen. Wil je meer informatie of een zicht op hoeveel het je zou kosten? Neem dan contact op met een interieurarchitect

Vraag een gratis offerte aan bij een interieurarchitect

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.