Wat is de prijs van een badkamerrenovatie

Badkamer Renovatie
the_title()

Er zijn verschillende redenen waarom je je badkamer wil renoveren. Misschien zijn er een aantal zaken beschadigd of wil je gewoon een nieuwe uitstraling geven aan de ruimte. In dit artikel vind je inspiratie voor badkamerrenovaties en meer informatie over de prijs.

Badkamerrenovatie: aanpassen en opfrissen of een complete renovatie

Aanpassen of opfrissen

Als je badkamer nog in goede staat is, maar je graag een nieuwe uitstraling wilt of je slecht enkele zaken wil aanpassen, zoals het sanitair of de wandbekleding, hoef je geen volledige badkamerrenovatie te doen. met kleine veranderingen kan je je badkamer een volledig nieuwe uitstraling geven en veel comfortabeler maken.

Complete badkamerrenovatie

Je kan er ook voor kiezen je hele badkamer te renoveren. Het voordeel hiervan is dat je helemaal vrij bent bij de keuze van de inrichting en materialen.

Inspiratie en prijs

Er zijn verschillende zaken die je kan veranderen in je badkamer. We geven we je een aantal ideeën en een richtprijs van de verschillende werken. Deze prijs kan echter variëren afhankelijk van heel wat factoren. Wil je een exacte prijsschatting voor jouw badkamerrenovatie? Neem dan contact op met een vakman.

Vloerafwerking

Een nieuwe vloer kan voor een heel nieuw uiterlijk zorgen. Niet elk materiaal is geschikt in een badkamer. De vloer moet immers goed tegen water kunnen. Geschikte materialen voor een badkamervloer zijn onder andere keramiek, vinyl, kurk, beton en laminaat.

Prijs: hieronder sommen we de gemiddelde prijzen op van de materialen die hierboven opgesomd zijn

  • Keramiek: 10-90 euro per vierkante meter
  • vinyl: 20-40 euro per vierkante meter
  • kurk: 20-80 euro per vierkante meter
  • beton: 45-135 euro per vierkante meter
  • laminaat: 10-50 euro per vierkante meter

Wandafwerking

Ook met de wandafwerking kan je verschillende kanten op. Wandtegels zijn erg populair. Ze zijn makkelijk te onderhouden en waterdicht. Bovendien zijn er verschillende uitvoeringen, materialen stijlen waardoor je het precies kan aanpassen aan je stijl.         

Ook mortex is een goede optie. Dit is waterdicht, onderhoudsvriendelijk en heeft een betonlook. Daarnaast is behangen en schilderen ook een optie. Dit gebruik je best enkel op plaatsen die niet nat worden. let er ook op dat je verf of behang kiest dat bestand is tegen vocht.

Prijs: we sommen de prijzen op van enkele populaire materialen

  • Wandtegels: 10-90 euro per vierkante meter
  • Mortex: 20-45 euro per vierkante meter
  • Betonstuc: 65-155 euro per vierkante meter
  • Tadelakt: vanaf 130 euro per vierkante meter

Wil je meer informatie over deze of andere materialen? Neem dan contact op met een vakman.

Plafondafwerking

Ook bij het kiezen van plafondbekleding, moet je er rekening mee houden dat je badkamer een vochtige ruimte is. Er zijn verschillende materialen waarmee je je plafond kan bekleden. Enkele voorbeelden zijn hout, aluminium, een spanplafond en gyproc.

Prijs:

  • Hout: 15-30 euro per vierkante meter
  • Aluminium: 160-200 euro per vierkante meter
  • Spanplafond: 70-80 euro per vierkante meter
  • Gyproc: 60-80 euro per vierkante meter

Sanitair

Qua sanitair kan je verschillende renovaties uitvoeren. Het gaat hier om het toilet, de douche, de wastafel, het bad en het kraanwerk. Bij elke sanitaire installatie heb je verschillende opties. De prijzen die hieronder weergegeven zijn kunnen zoals hierboven al beschreven staat sterk verschillen afhankelijk van de specifieke keuzes die je maakt.

Toilet

Je kan kiezen uit een staand of hangend model. Ook kan je het deels wegwerken in de wand als je dit wil. Daarnaast heb je verschillende keuzes qua toiletbrillen: een standaard bril of een zelfreinigende toiletbril.

Prijs: 300-1000 euro

Douche

Je hebt de keuze uit een douchecabine, douchebak of inloopdouche. Daarnaast heb je verschillende mogelijkheden qua doucheafscheiding: een douchegordijn, een glazen of kunststof wand of douchedeuren. Bij de keuze van de douchekop, kan je kiezen uit een standaard douchekop, douchepanelen of een regendouche.  Meer informatie over al deze opties kan je verkrijgen bij een vakman.

Prijs: 400-3000 euro

Wastafel

Wat betreft de wastafel kan je kiezen tussen een enkel en een dubbel model. Er zijn verschillende materialen mogelijk: onder andere porselein, acryl en natuursteen. Er zijn ook veel mogelijkheden qua uitvoering: er bestaan vrij hangende wastafels, onderbouwwastafels, wastafels met een zuil, inbouwwastafels en opzetwastafels.

Prijs: 400-1000 euro

Bad

Er bestaan verschillende soorten baden: een ligbad, hoekbad, zitbad, combibad (een bad en douche in één) of whirpoolbad. Je kan ervoor kiezen het bad in te bouwen of vrij te laten staan.

Prijs: 500-3000 euro

Kraanwerk

Mengkranen en thermostatische kranen zijn de meest populaire opties. Mengkranen zijn aangesloten op warm en koud water, je kan het water dus mengen tot je de goede temperatuur hebt. Een thermostatische kraan kan je vooraf op de gewenste temperatuur instellen.

Prijs: 125-500 euro

Leidingwerk

Wanneer je je badkamer laat renoveren is het een goed idee om meteen je leidingen te laten controleren door een vakman. De waterleidingen zijn erg belangrijk voor de aanvoer en afvoer van water bij het toilet en de douche. Als je sanitair vervangt of aanpast, moeten de waterleidingen sowieso aangepast worden.

Prijs: gemiddeld 360-880 euro

Meubels

Meubels hebben een grote invloed op de uitstraling van je badkamer. Er zijn veel verschillende stijlen, materialen en uitvoeringen. Je moet keuzes maken qua kleur, deuren en opbergruimte. Je kan een kant-en-klaar badkamermeubel aanschaffen of een badkamermeubel op maat laten maken.

Prijs: een badkamermeubel op maat vind je vanaf 1000 euro Naast al de bovenstaande zaken, zijn er nog veel manieren om je badkamer te renoveren of extra uitstraling te geven aan de ruimte. Je kan hierbij denken aan verlichting, verluchting of planten. Ben je van plan je badkamer te renoveren? Neem dan contact op met een vakman. Zij kunnen je bijstaan met de verschillende keuzes die je moet maken en het uitvoeren van de werken.

Vraag een gratis offerte aan voor een badkamerrenovatie

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.