Badkamerrenovatie met een beperkt budget

Badkamer Renovatie
the_title()

Je badkamer renoveren kan een hoop verschillende kosten met zich meebrengen. In dit artikel vind je enkele tips voor een badkamerrenovatie met een beperkt budget. Zo hoef je niet direct je hele badkamer uit te breken en van nul te beginnen, maar kan je er voor kiezen om enkele kleinere werken uit te voeren waardoor je badkamer er zo goed als nieuw uitziet.

Een goed plan bespaart kosten

Als eerste is het belangrijk om na te denken over wat je precies wilt renoveren en welk budget je er aan wilt uitgeven. Bekijk zeker of je leidingen aan vervanging toe zijn en of je aan de voorwaarden voldoet voor bepaalde premies van de overheid. Daarnaast is het belangrijk om op voorhand al eens stil te staan wat nu precies je prioriteiten zijn: zijn je badkamermeubels aan vervanging toe? Wil je je oude bad laten vervangen door een douche? Heeft je badkamervloer nood aan vernieuwing? Dit zijn allemaal zaken waar je best op voorhand bij stil staat. Ook wanneer je je eigenlijke aankopen gaat doen voor je renovatie doe je best een uitgebreide prijzenvergelijking om de producten te vinden die het beste bij je noden passen. In de prijzen van tegels, verf, meubels en sanitair kunnen namelijk grote verschillen zijn.

Is het uitbreken nodig?

In sommige gevallen is het niet nodig om je badkamer volledig uit te breken en kan je heel wat kosten besparen door te vertrekken van de bestaande ruimte en zo veel mogelijk van je huidige sanitair te behouden. Een badkamerrenovatie zonder breken is over het algemeen sneller en goedkoper. Ook kan je bijvoorbeeld een nieuwe vloer over de bestaande vloer leggen. Of het uitbreken van uw badkamer nodig is voor een renovatie is daarnaast ook afhankelijk van in welke mate je leidingen, sanitair en verwarmingsmogelijkheden aan vervanging toe zijn. Als je sanitair vervangen moet worden houd je je best aan de bestaande infrastructuur, zo voorkom je dat er extra kosten bijkomen voor het installeren van nieuwe aansluitingen en afvoeren. Bekijk dit zeker goed op voorhand en schakel eventueel een loodgieter in die je kan helpen met het inschatten van deze beslissingen.

Zoveel mogelijk zelf doen

Je kan heel wat geld uitwinnen door bepaalde zaken zelf te doen. Als je er voor kiest om je badkamer eerst uit te breken is dit bijvoorbeeld iets dat je zelf kan doen, zolang je maar eerst je elektriciteit en water uitzet. Mensen die van zichzelf weten dat ze handig zijn, kunnen er voor kiezen om zelf nieuwe tegels te leggen, de muren te verven of nieuwe kranen aan te sluiten.

Nieuwe verf op de muren voor een frisse look

Een gemakkelijke manier om je badkamer op te frissen is door de muren een nieuw laagje verf te geven. Dit is een van de meest budgetvriendelijke manieren om je badkamer te renoveren. Je kan dit zelf doen of door een vakman laten doen. Ook kan je er voor kiezen om nieuwe wandplaten tegen je oude muren te laten plaatsen.

Zijn je tegels ook aan vervanging toe? Ga dan zeker op zoek naar tegelaanbiedingen. Zo bespaar je vaak veel geld uit. Het kan ook al een heel verschil maken als je de voegen tussen de tegels vernieuwt. Dit kan je gemakkelijk zelf doen met kits die aan te kopen zijn in bouwwinkels. Als je het goedkoop wilt houden is het aan te raden om maar een klein deel van je badkamer te betegelen en de rest van de muren enkel bij te schilderen.

Oude elementen hergebruiken

Bekijk zeker ook welke elementen van je badkamer die je kan hergebruiken in je renovatie. Denk aan je oude kranen die je op een nieuwe lavabo kan aansluiten, meubels die ook nog in je nieuwe badkamer passen of de oude badkamerspiegel die nog steeds in goede staat is. Ook kan het interessant zijn om op zoek te gaan naar tweedehandsmeubels. Dit valt al snel een stuk goedkoper uit.

Het belang van kleine aanpassingen

Een badkamer krijgt al snel een nieuwe uitstraling als je wat aandacht besteed aan accesoires of kleinere elementen. Het vervangen van je kranen en een nieuwe douchekop of zelfs een nieuwe handdoekhouder kan al zorgen voor een vernieuwde look. Ook het aanpassen van je verlichting kan een groot verschil maken. Je kan hierbij kiezen voor verlichting die een gevoel van daglicht geeft of eerder warmer sfeermakend licht, afhankelijk van je voorkeuren.

Hebben deze tips je inspiratie gegeven, maar heb je nood aan meer advies voor een budgetvriendelijke badkamerrenovatie, contacteer dan zeker een vakman!

Vraag een gratis offerte aan voor badkamerrenovatie

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.