Wat is de prijs om een keuken te plaatsen?

Keuken
the_title()

Is je keuken aan vervanging toe of ben je bezig aan een nieuwbouwproject? Dan vraag je je waarschijnlijk af hoeveel dit zal kosten. In dit artikel vertellen we je hoe de plaatsing van een nieuwe keuken er aan toe gaat bespreken we de prijs die je betaalt om een keuken te plaatsen.

Keuken plaatsen: hoe gebeurt dit?

Allereerst vertellen we je wat meer over de werkwijze van de plaatsing van een keuken, zo weet je hoe een schrijnwerker ongeveer aan de slag zal gaan. Wil je de werken zelf uitvoeren? Doe dit enkel als je de nodige kennis en ervaring hebt en vraag hulp waar nodig.

Voorbereiding

Samen met de schrijnwerker bekijk je wat er allemaal moet gebeuren. Je bespreekt welke materialen je graag wilt en stelt een duidelijk plan op.

Leidingen verleggen en afwerken

Ga je een keuken plaatsen in een oude woning? Dan is het vaak nodig om leidingen te verleggen of vervangen. Controleer de water-, elektriciteit- en gasleidingen en bepaal wat veranderd moet worden. Het is belangrijk dat dit correct gebeurt om de veiligheid te garanderen. Het is dan ook verplicht om een erkende installateur in te schakelen.

Keukenkastjes plaatsen.

Je keukenkasten zijn het geraamte van je keuken. Je kan ze plaatsen als alle leidingen en de elektrische installatie volledig in orde zijn. Vaak start een vakman in een hoek.

Werkblad monteren

Na de plaatsing van de kasten, volgt de rest. Omdat er op dit moment nog veel plek is, wordt het fornuis en werkblad regelmatig als eerste geplaatst.

Wandtegels of spatwand

Tijdens het koken kan vet en voedsel de muur makkelijk beschadigen. Een spatwand of tegelwand achter het fornuis is een goede oplossing om dit te vermijden. Vaak is het een glanzend materiaal dat je makkelijk kan schoonmaken. Populaire materialen voor een spatwand zijn composiet, glas en inox.

Keukenapparatuur

Als de vorige stappen doorlopen zijn, kunnen de keukenapparaten geplaatst worden. De installateur zorgt er voor dat alles correct aangesloten wordt en de snoeren veilig opgeborgen zitten.

Prijsopbouw keuken plaatsen

De kosten van je nieuwe keuken variëren afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst bepalen de verschillende onderdelen de prijs sterk. Is je keuken redelijk klein en kies je voor een beperkt aantal apparaten? Dan betaal je logischerwijze minder dan wanneer je een grote keuken plaatst met de nieuwste snufjes.

Als je huidige keuken nog gesloopt moet worden, is dit een eerste kost. De prijs hangt grotendeels af van de grootte van je keuken, het materiaal en de arbeidskosten. Hoeveel je betaalt voor de werken aan je leidingen hangt af van de arbeidskosten, het aantal vervangingen en het aantal aansluitingspunten. Bij de plaatsing van je nieuwe keuken spelen de arbeidskosten, de omvang van je keuken, de indeling en het aantal keukenkasten onder andere een rol.  Ook het merk van je keuken, de kwaliteit van materialen en eventuele extra opties zoals domotica hebben een invloed op de totale prijs.

Prijs keuken plaatsen

In  de tabel hieronder bespreken we de gemiddelde prijs van een aantal werkzaamheden die bij het plaatsen van een nieuwe keuken komen kijken. Hou er rekening mee dat dit slechts richtprijzen zijn, afhankelijk van jouw keuken, wensen en een aantal andere zaken kan de prijs verschillen. De prijs van een nieuwe keuken start vanaf € 3000 en kan oplopen tot zeker € 20.000, exclusief sloopwerken en demontage.

WerkzaamhedenRichtprijs
Slopen en demonteren oude keuken€ 400-600
Leidingen verleggen€ 100-200
Plaatsing keuken€ 700-2500
Elektrische oven€ 400-1500
Hetelucht combinatieoven€ 990-3400
Koelkast€ 500-1800
Afwasmachine€ 350-2000
Gaskookplaat€ 280-1200
Keramische kookplaat€ 390-5000
Elektrische kookplaat€ 235-950
Dampkap€ 90-2000

 Besparen

De prijs van een nieuwe keuken kan sterk oplopen. Er zijn een aantal manieren waarop je wat geld kan besparen:

  •  Doe wat je kan: door een aantal werken zelf uit te voeren, kan je heel wat geld besparen op arbeidskosten. Misschien kan je zelf je oude keuken slopen of nieuwe meubels installeren?
  • Zoek een vakman in je buurt: door een vakman in de buurt te kiezen, bespaar je op voorrijkosten.
  • Bespaar op meubels: sommige materialen zijn goedkoper dan andere. Ben je op zoek naar een specifieke look? Vaak kunnen andere, goedkopere, materialen de uitstraling van je gewenste materiaal perfect nabootsen.
  • Vergelijk prijzen: vraag verschillende offertes aan, vergelijk prijzen van toestellen, …

Heb je nog vragen of een behoefte aan meer advies? Neem dan contact op met een schrijnwerker. Geniet van je nieuwe keuken!

Vraag een gratis offerte aan voor je nieuwe keuken

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.