Keuken op maat

Keuken Schrijnwerk
the_title()

Door een keuken op maat te laten maken, kies jij er volledig zelf voor hoe jouw keuken er zal uitzien. Je kan de keuken ontwerpen volgens jouw benodigdheden en bovendien kan je de kookruimte optimaal benutten. Er zijn twee verschillende soorten bedrijven die keukens op maat aanbieden. Enerzijds zijn er de keukenbouwers en keukenwinkels die zelf jouw keuken op maat maken. Anderzijds zijn er keukenverkopers module-systemen gebruiken. 

Keuken op maat

Als jij kiest voor een keuken op maat, dan kan je de keuken volledig zelf kiezen. Je kan de keuken het uitzicht geven dat jij wilt, de kleuren en materiaal gebruiken dat aansluit bij jouw wensen en je kan de opbouw van de keuken ook volledig zelf kiezen. 

Mogelijke keukenvormen

Wat de vorm van de keuken betreft, kan je kiezen uit verschillende soorten keukenvormen. Je kan kiezen voor een rechte keuken, een L-vormige keuken, een parallelle keuken, een keuken met keukeneiland of een U-vormige keuken

Rechte keuken

Bij een rechte keuken staan alle elementen van je keuken (fornuis, keukenblad, oven, koelkast,..) naast elkaar tegen één en dezelfde muur. Deze keukenvorm neemt zeer weinig ruimte in en is dus vooral interessant wanneer je weinig ruimte hebt voor de keuken of wanneer je weinig ruimte wil opofferen aan de keuken. 

L-vormige keuken

De tweede mogelijke keukenvorm is de L-vormige keuken. De L-vormige keuken is zeer praktisch en je kan koken zonder dat je veel afstand hoeft af te leggen in je keuken om aan al het kookmateriaal te kunnen. Bovendien kan je een L-vormige keuken in elke mogelijke ruimte plaatsen. 

U-vormige keuken

De derde mogelijke keukenvorm is een U-vormige keuken. Een U-vormige keuken loopt langs drie verschillende muren en net zoals bij een L-vormige keuken, is het de ideale keuze als je weinig afstand wil afleggen in de keuken. Bovendien heb je in een U-vormige keuken heel wat ruimte om keukenmateriaal op te bergen. Het enige nadeel aan een U-vormige keuken is dat je voldoende ruimte nodig hebt. Een U-vormige keuken is namelijk enkel praktisch wanneer er voldoende afstand is tussen de keukenonderdelen die recht tegenover elkaar staan. Daarom raden wij aan om enkel voor een U-vormige keuken te kiezen als u voldoende ruimte hebt. 

Parallelle keuken

Een parallelle keuken bestaat uit twee keukendelen die net als bij een U-vormige keuken recht tegenover elkaar staan. Er moet dus ook voldoende ruimte zijn tussen de delen, maar de afstand mag ook niet te groot zijn. 

De laatste mogelijke keukenvorm is een keuken met een keukeneiland. In de meeste gevallen wordt het keukeneiland gebruikt als kookeiland met een kookvuur en een werkblad, maar het kan uiteraard ook anders. Deze keukenvorm is vooral geschikt voor grote ruimtes.

Mogelijke keukenkasten

Het is van groot belang om een weloverwogen keuze te maken wat de keukenkasten betreft, want je moet al je keukengerief kunnen opbergen. Er bestaan vijf verschillende soorten keukenkasten: hoekkasten, ladekasten, rolluikkasten, kolomkasten en bovenkasten.

Door gebruik te maken van hoekkasten voorkom je dat je plaats verliest in de hoeken. Bij hoekkasten wordt er vaak gebruikt vaan draaicarrousel, waardoor ook de inhoud die achteraan in de kast staat makkelijk zichtbaar is. Ladekasten zijn zeer breed en bieden veel opbergruimte. Ze zijn handig om potten en pannen op te bergen. Rolluikkasten zijn ideaal om een koffiemachine of een waterkoker op te bergen. Je hoeft gewoon eenvoudig het rolluik omhoog te doen als je koffie wil zetten. Kolomkasten zijn de perfecte kasten om je voorraad in op te slaan. En bovenkasten tot slot, zijn kasten die vaak zeer lang en diep zijn. Zo creëer je extra opbergruimte. 

Het is dus belangrijk om op voorhand na te denken over welk type kast je waar wenst in je keuken. Wij raden ook aan om een combinatie te nemen van verschillende keukenkasten. 

Mogelijke keukenbladen

Je moet niet alleen een keukenvorm en keukenkasten kiezen, maar ook een keukenblad. Keukenbladen bestaan in verschillende soorten materialen, kleuren en diktes. Je kiest best het werkblad dat het best binnen je budget past. Bij een werkblad is het vooral belangrijk dat het hygiënisch en onderhoudsvriendelijk is en dat het bestendig is tegen vet en hitte. Er bestaan zes mogelijk materialen voor een keukenblad: composiet, graniet, hout, inox, beton en kunststof. 

Composiet is een combinatie van kunststof en kleine deeltjes natuursteen. Een keukenblad in composiet is krasbestendig, hygiënisch en waterdicht. Een keukenblad in graniet is bestendig tegen krassen en tegen hitte. Bovendien zorgt het voor een luxueuze look. Een keukenblad in hout zorgt voor een warme sfeer, maar het is wel niet bestendig tegen hitte, krassen en vocht. Een keukenblad in inox is zeer onderhoudsvriendelijk en is bestendig tegen vocht en hitte. Een keukenblad in beton is bestendig tegen hitte en zorgt voor een moderne look. En een keukenblad in kunststof tot slot, bestaat uit een onderlaag in multiplex en is zeer goedkoop.

Vraag een gratis offerte aan voor maatwerk keuken

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.