Badkamer laten maken door een schrijnwerker

Badkamer Schrijnwerk
the_title()

Ben jij op zoek naar een nieuwe badkamer, maar vind je geen enkel model dat volledig aansluit bij jouw smaak? Dan kan je er misschien voor kiezen om een badkamer op maat te laten maken door een schrijnwerker. Jij kiest zelf de afmetingen en de indeling van de badkamermeubels. Bovendien kan je ook de kleuren en het materiaal volledig zelf kiezen. Zo kunnen al jouw wensen in vervulling gebracht worden en ben je ook zeker dat de badkamer van goede kwaliteit zal zijn. 

Schrijnwerk op maat

Door te kiezen voor schrijnwerk op maat, ben je zeker dat alle beschikbare ruimte zo goed mogelijk benut zal worden. Op die manier tover je de badkamer om in een praktische badkamer. Natuurlijk is schrijnwerk op maat duurder dan een badkamer met standaardmeubelen, maar je kunt dan wel je droombadkamer realiseren, iets wat met standaard badkamermeubelen toch een stuk moeilijker is, zeker als je over weinig ruimte beschikt.

Houten meubels op maat in de badkamer

Indien je beschikt over een ruime badkamer, dan kan je ruimte besparen in andere ruimtes door een houten dressing of badkamereiland in hout in de badkamer te plaatsen. Dat heeft niet alleen als voordeel dat je ruimte bespaart in andere kamers, het is ook praktisch om na het douchen of baden direct je favoriete kledij te kunnen kiezen en aan te trekken, bovendien kan je je zo in een warme badkamer volledig klaar maken en hoef je niet door de koude gang naar een andere kamer te verplaatsen. In houten maatmeubelen zoals houten linnenkasten, inbouwkasten of schuifdeurkasten, kan je makkelijk alle badlinnen zoals handdoeken en washandjes opbergen.

Houten wandafwerking

Door de wanden in jouw badkamer af te werken met houtstrips, zorg je ervoor dat jouw badkamer een warme en gezellige ruimte wordt. Houtstrips hebben de vorm van een puzzel en zien eruit als een laagje of een blokje hout. Bovendien is het ook zeer eenvoudig om houtstrips aan te brengen aan jouw wand. 

Je kan er ook voor kiezen om je wand te bekleden met houten wandpanelen. Ze zorgen net als houtstrips voor een warme uitstraling en zijn ook eenvoudig te plaatsen. Je kan kiezen uit wandpanelen met gekloofde elementen of wandpanelen die geborsteld zijn. Wandpanelen die geborsteld zijn, bieden als voordeel dat de nerf van het hout benadrukt wordt. Zo breng je nog meer de charme van de natuur en van hout in jouw badkamer binnen. 

Houten badkamermeubelen

Door te kiezen voor houten badkamermeubelen kan je stijlvolle contrasten aanbrengen in jouw badkamer. Houten badkamermeubelen zijn beschikbaar in verschillende soorten zoals barnwood of eiken. Met houten badkamermeubelen van barnwood of eiken creëer je al snel een warme, romantische sfeer. Uiteraard kan je houten meubelstukken ook gebruiken binnen een moderne, strakke badkamer. Zo zijn er verschillende manieren om houten badkamermeubelen te combineren met strakke badkamermeubelen. Denk bijvoorbeeld aan een eiken kast met een strakke wastafel. Je kan ook kiezen voor een houten vloeren en die combineren met een strakke wastafel of met een werkblad in natuursteen. 

Door contrasten tussen kleuren en materialen te creëren, maak je je badkamer uniek. Het voordeel aan hout is dat het eenvoudig te combineren is met verschillende andere natuurlijke materialen. Denk maar aan glas (voor een glazen douchewand), keramiek (voor een wastafel of een lavabo) en natuursteen (voor een werkblad of de tegels).

Onderhoud houten badkamermeubelen

Het onderhoud van houten badkamermeubelen is zeer belangrijk als je het hout mooi en in goede staat wil houden. Een badkamerkast van massief hardhout is prachtig om te zien en van nature goed bestand tegen vocht, maar wil je dat zo’n meubel zijn natuurlijke uitstraling blijft behouden, dan moet je het af en toe behandelen met een beschermingsproduct (wax, olie). Je beschermt het hout er zo ook mee tegen waterkringen en vlekken. Het onderhouden van houten badkamermeubelen zal dus iets meer tijd en moeite vragen dan het onderhouden van badkamermeubelen in een andere natuursteen. 

Prijs voor een badkamer door schrijnwerker

Het is moeilijk om een exacte prijs te plakken op de kosten voor schrijnwerk in de badkamer. De kosten zijn afhankelijk van de uitvoering, het model, de gekozen houtsoort en ook de werkuren van de schrijnwerker. Kies je voor een eenvoudige badkamerkast op maat met wastafel, dan ben je soms al klaar voor € 1300 (exclusief montage), maar reken voor een gemiddeld badkamermeubel met wat meer bergruimte minimaal op € 2000 (exclusief montage). Wil je exact weten wat een badkamermeubel op maat of renovatie van het schrijnwerk kost, dan vraag je het best wat offertes aan bij verschillende schrijnwerkers. Nadien kan je dan kiezen welke schrijnwerker je wil laten komen. 

Vraag een gratis offerte aan voor een badkamer op maat

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.