Wat is de prijs van houten ramen en deuren?

Ramen en deuren Schrijnwerk
the_title()

Ben je op zoek naar nieuwe ramen of deuren voor je woning, dan zijn houten en ramen en deuren misschien wel wat je zoekt. Houten ramen en deuren zorgen voor een charmante en gezellige uitstraling. Hieronder vind je een overzicht van de prijzen van nieuwe houten ramen en deuren. Daarbij is het belangrijk om te weten dat deze prijzen inclusief btw zijn.

De gemiddelde prijs houten ramen en deuren

De prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals houtsoort, afmetingen, complexiteit van ontwerp en vakmanschap. Gemiddeld ligt de prijs tussen € 1.500 en € 3.000 per m2 voor standaard ontwerpen en meer dan € 5.000 voor hoogwaardige houtsoorten en complexe ontwerpen. Het is belangrijk om op te merken dat deze prijs slechts een ruwe schatting is en dat de uiteindelijke prijs sterk kan variëren afhankelijk van specifieke details.

Prijzen houten ramen

De prijs van de ramen is afhankelijk van het raamtype en uiteraard ook van de oppervlakte. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen vier verschillende raamtypes. Vaste ramen, draai-kiepramen, valramen en schuiframen. Voor de vier raamtypes zijn er drie verschillende oppervlakten. Hieronder vind je telkens een richtprijs voor een bepaald raamtype van een bepaalde oppervlakte. Je kan natuurlijk een offerte vragen als je één vaste prijs voor een bepaald raamtype van een bepaalde oppervlakte wenst te weten. Voor zo’n offerte kan je best surfen naar de website van een bedrijf dat ramen plaatst. 

De eerste oppervlakte is 1000 x 1000 mm. Voor deze oppervlakte is de richtprijs voor een vast raam tussen de 150 en de 250 euro, voor een draai-kiepraam tussen de 250 en de 350 euro, voor een valraam tussen de 100 en de 150 euro en voor een schuifraam tussen de 800 en de 900 euro. 

De tweede oppervlakte is 1500 x 1200 mm. Voor deze oppervlakte is de richtprijs voor een vast raam tussen de 200 en de 300 euro, voor een draai-kiepraam tussen de 350 en de 450 euro, voor een valraam tussen de 200 en de 300 euro en voor een schuifraam tussen de 1000 en de 1100 euro.

De derde en laatste oppervlakte is 2000 x 1500 mm. Voor deze oppervlakte is de richtprijs voor een vast raam tussen de 400 en de 500 euro, voor een draai-kiepraam tussen de 500 en de 600 euro, voor een valraam tussen de 300 en de 400 euro en voor een schuifraam tussen de 1100 en de 1200 euro. 

Het is belangrijk om te weten dat het hier om richtprijzen gaan. Deze prijzen zijn vaak gebaseerd op de gemiddelde prijzen. Er zullen uiteraard ook goedkopere en duurdere ramen te vinden zijn. Je moet er wel op letten dat je nog wat overhoudt, want buiten deze kosten komen er nog een paar extra kosten kijken bij nieuwe ramen. Ten eerste is er de beglazing. Je kunt kiezen tussen enkele of dubbele beglazing. De prijs van de dubbele beglazing is duurder dan die van enkele beglazing, maar zorgt er wel voor dat u op het einde van het jaar minder moet betalen voor energie dankzij de goede isolatie. Ten tweede is er ook de prijs van het hout. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen harde en zachte houtsoorten. De harde houtsoorten zijn 10 tot 50 euro duurder per raam. Daartegenover staat wel dat hard hout een langere levensduur heeft. Harde houtsoorten gaan gemiddeld 75 jaar mee, terwijl zachte houtsoorten gemiddeld 25 jaar meegaan. Het is dus zeker de moeite waard om extra te investeren in harde houtsoorten. Tot slot is er ook nog het onderhoud. Houten ramen vragen veel meer onderhoud dan PVC ramen of ramen uit aluminium. Toch betaal je jaarlijks gemiddeld slechts 20 euro aan onderhoudskosten

Prijzen houten voordeur

De prijzen van een houten voordeur kunnen sterk verschillen. De gemiddelde prijs voor een voordeur is rond de 900 euro, maar prijzen kunnen verschillen afhankelijk van het soort hout en kunnen variëren in de tijd door de schommelende grondstofprijzen. Als je weinig geld wil spenderen aan een voordeur of als je nog maar weinig budget hebt, dan kan je een houten voordeur vinden voor 450 euro. Veel goedkoper zal je wellicht niet vinden en het is ook belangrijk om te weten dat duurdere voordeuren extra veiligheid bieden en energiezuiniger zijn. Zulke voordeuren kan je vinden vanaf 1000 euro. 

Als je wat meer budget hebt, dan kan je opteren voor een iets duurdere voordeur. Dan bevind je je in de categorie van voordeuren van hoogwaardige kwaliteit waar de kostprijs kan oplopen tot meer dan 2000 euro. Men spreekt hier wel over stijlvolle deuren die op maat gemaakt worden en zowel op het gebied van veiligheid als op het gebied van energiezuinigheid tot de beste van de klas behoren. 

Verder zijn er ook nog heel wat zaken die je kan toevoegen aan een voordeur. Enkele mogelijkheden zijn een geavanceerd sluitsystemen met versterkte scharnieren, hoogrendementsglas dat nauwelijks breekbaar is of geïntegreerde verlichting. Tot slot zijn er ook nog heel wat mogelijkheden wat de afwerking betreft. Zo kan je je voordeur helemaal laten maken naargelang jouw smaak en voorkeuren.

Vraag een gratis offerte aan voor houten ramen of deuren

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.