Wat is de prijs van een tuinhuis?

Buiten Tuin
the_title()

Een tuinhuis is iets heel functioneel. Het kan gebruikt worden als extra opslagruimte buiten je huis, zodat je niet alles binnen moet stockeren. Daarnaast kan je ook volledig kiezen hoe je het graag wil, zodat het helemaal bij de stijl van je huis past. Maar het juiste tuinhuis kiezen is niet gemakkelijk. Je moet kijken naar wat je beschikbare plaats is en hoeveel geld je eraan wil uitgeven. Daarnaast zijn er ook nog eens verschillende soorten tuinhuizen die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. In dit artikel vind je een duidelijke opsomming van de verschillende soorten waaruit je kan kiezen. Zo wordt de opdracht toch al iets makkelijker. 

Houten tuinhuis

Een houten tuinhuis komt het vaakst voor. Je vindt ze in verschillende vormen en groottes, maar ze hebben één ding gemeen: ze stralen veel warmte uit. Je kan kiezen tussen een klassiek model met zadeldak of een moderner model met plat dak of een overkapping. Het is wel belangrijk dat je het hout goed onderhoudt, zodat je tuinhuis er na enkele jaren nog steeds even nieuw uitziet als in het begin. Dit doe je door het te beitsen om het te beschermen tegen weer en wind. Houten tuinhuizen bestaan in verschillende soorten hout. De meest gebruikte soorten zijn rode noordse green of cederhout. Als vloer wordt er vaak gebruik gemaakt van een houten of betonnen vloer, maar ook daar ben je vrij in. Voor een houten tuinhuis betaal je vaak wel iets rond de 1000 euro of meer, naargelang de grootte, kwaliteit, etc. 

Geïmpregneerd tuinhuis 

Om ervoor te zorgen dat je tuinhuis zo lang mogelijk meegaat, kan je best kiezen voor een geïmpregneerd tuinhuis. Het hout van de tuinhuizen wordt dan behandeld met een product om het tuinhuis te beschermen tegen schimmel en insecten. Een geïmpregneerd tuinhuis gaat dus langer mee en heeft weinig onderhoud nodig. Daarnaast hoef je niet bang te zijn dat er regenwater door het hout trekt en zou verrotten. Je kan dit ook verkrijgen in de vorm die je wenst. De prijs komt ongeveer overeen met dat van een houten tuinhuis. 

Metalen tuinhuis

Metalen tuinhuizen zijn iets onderhoudsvriendelijker dan houten tuinhuizen. Ze hebben een heel goede prijs-kwaliteitsverhouding en ze zijn heel populair door hun hedendaagse uitstraling, kwalitatieve materialen en hun duurzaamheid. Bovendien zijn ze volledig aan te passen naar hoe jij het wil. Ze zijn ook heel makkelijk te monteren en hoeven niet geschilderd te worden. Een probleem is wel dat metaal minder goed scoort op vlak van isolatie en het er erg warm kan worden in de zomer en erg koud in de winter. Daarnaast zijn ze van uitstraling ook vrij ongezellig. Voor een metalen tuinhuis betaal je iets in de 1000 of 2000 euro

PVC

Een tuinhuis in pvc is doorgaans het goedkoopst. Ze zijn licht in gewicht, onderhoudsvriendelijk en eenvoudig te installeren. Ze zijn wel gevoeliger voor vervorming en verkleuring. Je moet er dus best voor zorgen dat het materiaal van goede kwaliteit is. Je kan het best ook laten plaatsen door een gespecialiseerde vakman, zodat je zeker bent van de kwaliteit. Deze tuinhuizen ogen vaak wel minder mooi dan houten tuinhuizen, maar ze dienen evengoed als opslagplaats. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om het tuinhuis te laten overgroeien met planten, waardoor het uiterlijk toch mooier wordt. Een pvc tuinhuis vind je vaak al voor zo’n 500 euro. Uiteraard hangt dit wel af van de grootte en kwaliteit en zijn er ook duurdere versies.  

Tuinhuizen met overkapping 

Wat tegenwoordig ook steeds populairder wordt, is een tuinhuis met overkapping. Dat houdt in dat er naast de bergruimte nog een overdekt stukje is dat gebruikt kan worden om bijvoorbeeld een zeteltje of tafel onder te zetten. Het kan ook dienen als poolhouse om na het zwemmen even uit te rusten uit de zon. Het afdak houdt je ook lekker droog bij regen. Bovendien heeft het een luxueuze uitstraling. Je hebt hierbij ook keuze uit verschillende materialen, groottes, vormen en stijlen. Deze tuinhuizen zijn wel iets duurder, omdat ze natuurlijk ook groter zijn. De prijs hiervan schommelt tussen de 2000 en 5000 euro

Deze vijf soorten zijn degenen die het vaakst voorkomen. Een soort tuinhuis kiezen is dus een moeilijke opgave, maar je bent er heel vrij in. Je kan echt bijna alles zelf kiezen naar wens. Je kan dus gaan voor een tuinhuis dat perfect in het plaatje van je tuin past, en je wint er nog eens superveel opbergruimte mee. Zeker een win-winsituatie dus! 

Vraag een gratis offerte aan voor een tuinhuis

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.