Wat is de prijs van een vloerder per m²?

Vloer
the_title()

Ben je van plan om een nieuwe vloer te laten plaatsen? Dan heb je je waarschijnlijk al afgevraagd: “Wat is de prijs van een vloerder per m²”. Deze prijs hangt onder andere af van het materiaal dat je kiest, de oppervlakte van je vloer, de manier waarop de vloerder zijn/haar prijzen opstelt, etc. In dit artikel gaan we dieper in op de kosten van een vloerder.

Wat doet een vloerder?

Een vloerder legt niet alleen maar vloeren. Ze voeren verschillende werken uit. Allereerst hebben ze de nodige kennis en ervaring om je advies op maat te geven. Ze beantwoorden al je vragen, geven informatie over de verschillende materialen en gaan mee op zoek naar een vloer die voldoet aan jouw wensen, budget en behoeften. Daarnaast zorgen ze er voor dat de ondergrond perfect voorbereid is zodat de vloer nauwkeuring geplaatst kan worden. De ondergrond moet egaal en effen zijn. Ook de afwerking en het onderhoud van vloeren nemen ze voor hun rekening.

Zelf je vloer plaatsen of een vloerder inschakelen?

Als je de werken zelf uitvoert, kunnen er allerlei dingen misgaan. Moeilijke hoekjes, fout geplaatste plinten, laminaat dat omhoog staat, etc. Schakel je een vloerder in? Dan ben je verzekerd van kwaliteit en een professioneel eindresultaat. Vloerders weten wat ze doen en werken efficiënt. Dit bespaart jou een hoop tijd en stress.

Prijsopbouw vloerder

Het kostenplaatje van een vloerder wordt voornamelijk gemaakt op basis van materiaalkosten en arbeidskosten. Het uurtarief/de prijs per vierkante meter van de vloerder heeft een grote invloed op de prijs. Vraag verschillende offertes aan en bekijk de kwaliteiten van elke vloerder zodat je een goede keuze kan maken. Ook de prijs van het materiaal heeft een belangrijke invloed. De prijs van verschillende materialen kan sterk variëren. Vaak kan je echter kiezen voor een goedkoper materiaal die de look van je gewenste materiaal perfect kan nabootsen. Tot slot zijn er nog een aantal kosten, zoals de voorrijkosten, die het totale kostenplaatje mee beïnvloeden. Hoe verder de vloerder moet rijden, hoe meer je zal betalen.

Wat is de prijs van een vloerder per m²?

De manier waarop een vloerder de arbeidskosten betaalt verschilt. Sommige vloerders hebben een uurtarief, andere berekenen de kosten per vierkante meter. Meestal kan je dit niet zelf kiezen, maar als je de keuze hebt is het aangeraden om voor een uurtarief te kiezen als het om een klein oppervlak gaat en voor een vaste prijs per vierkante meter bij grote oppervlakken. Het voordeel van een prijsberekening per vierkante meter is dat je vooraf goed weet wat je zal betalen. In de tabel hieronder geven we een overzicht van de gemiddelde kosten per vierkante meter voor een aantal materialen en werken. Hou er rekening mee dat dit slechts richtprijzen zijn. De kostprijs kan anders zijn voor jouw project. Vraag dus zeker een aantal offertes aan als je een beter zicht wilt krijgen op de prijs van jouw specifieke vloerproject.

Prijs vloerwerkenGemiddelde prijs per vierkante meter
Standaard tegels plaatsen30-40 euro
Complexe tegels (bijvoorbeeld mozaïek) plaatsen45-60 euro
Laminaat plaatsen15-30 euro
Parket plaatsen20-50 euro
Kurk plaatsen30-65 euro
Beton gieten70-150 euro
Chapewerken10-25 euro
Vloer egaliseren10-20 euro
Vloer isoleren20-35 euro
Vloerverwarming30-60 euro
Parket opschuren20-35 euro

Een gemiddeld uurtarief ligt tussen de 20-50 euro. Dit tarief hangt onder andere af van de hoeveelheid ervaring een vloerder heeft. Een hogere prijs hangt echter niet automatisch samen met beter werk: bekijk de ervaring en eventuele recensies van de vakman die je wilt inschakelen.

Besparen op de prijs van een vloerder

De prijs van een vloerder kan al snel hoog oplopen. Natuurlijk krijg je er een mooie, perfect afgewerkte vloer voor terug, maar het is altijd fijn om de kosten wat te drukken. We geven je een aantal tips:

Verlaagd btw-tarief

In bepaalde gevallen heb je recht op een verlaagd btw-tarief bij renovaties. Is je woning ouder dan tien jaar? Dan betaal je misschien slechts 6% btw in plaats van de gebruikelijke 21%.

Doe wat je kan

Heb je zelf wat ervaring in de bouw of in het leggen van vloeren? Dan kan je misschien een aantal werken zelf uitvoeren. Denk hierbij aan het zagen van planken, het leggen van de ondervloer, etc. Zo bespaar je op arbeidskosten. Doe dit echter alleen als je zeker weet dat je dit kan. Anders zal de vloerder net meer uren moeten presteren om je fouten recht te trekken.

Lage voorrijkosten

Het is aangeraden om een vloerder uit de buurt in te schakelen. Zo bespaar je sterk op voorrijkosten. Zeker bij grotere projecten kan dit een groot verschil maken.

Vergelijk offertes voor de prijs van een vloerder

Misschien de belangrijkste tip van allemaal: vergelijk offertes. Vraag een aantal offertes aan bij vloerders om de vloerder met de beste prijs-kwaliteit verhouding te vinden.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Vraag dan het advies en een offerte bij een vakman.

Vraag een gratis offerte aan voor een vloerder

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.