Wat is de prijs van een slaapkamerrenovatie?

Renovatie Slaapkamer
the_title()

Een goede nachtrust is van uiterst belang voor een gezond en gelukkig leven. Eén van de aspecten die hier invloed op heeft, is je slaapkamer. Een ruimte die gericht is op slapen is essentieel. In dit artikel geven we je inspiratie en meer informatie over de prijs van een slaapkamerrenovatie.

Slaapkamerrenovatie: hoe pak je het aan?

Wat wil je veranderen?

Allereerst moet je bepalen wat je precies wil renoveren. Bekijk elk aspect van je slaapkamer: de kleur van je muren, meubels, decoratie, opbergruimte in je kamer, vloerbekleding, gordijnen, verlichting, … Zorg er voor dat de inrichting goed past bij je noden en wensen.

Een slaapkamerrenovatie is bovendien het ideale moment om goed te isoleren als dit nog niet gebeurd is. Isolatie zorgt voor een aangename temperatuur, minder geluidsoverlast en een lagere energierekening. Ook is het een goed moment om een goede zonwering te plaatsen op je ramen. Dit is enerzijds erg handig in de zomer zodat de ruimte koel blijft, anderzijds zijn er verschillende manieren om zon te weren die er ook voor zorgen dat je je kamer volledig donker kan maken, bijvoorbeeld met een rolluik. Een donkere kamer is voor veel mensen belangrijk om goed te kunnen slapen.

In welke ruimte komt de slaapkamer?

Je kan er natuurlijk voor kiezen een aantal aanpassingen te doen in je huidige slaapkamer, maar waarom zou je niet van ruimte wisselen? Misschien is een andere ruimte in je woning beter geschikt als slaapkamer.

Budget bepalen

De kosten van een renovatie kunnen hoog oplopen. Dit is natuurlijk afhankelijk van wat je precies renoveert. Als je enkel de muren van je slaapkamer schildert, zal de prijs lager liggen dan wanneer je een totaalrenovatie uitvoert en volledig nieuwe meubels aanschaft. Bekijk wat je budget is en of de werken die je wil uitvoeren hierin passen. Heb je hier hulp bij nodig? Vraag dan raad aan een vakman.

Inspiratie

Er zijn allerlei zaken die effect hebben op je slaap. Het is een goed idee hier rekening mee te houden wanneer je je slaapkamer inricht. Hieronder geven we wat inspiratie.

Het bed

Je bed is het belangrijkste meubelstuk in je slaapkamer. Een kwaliteitsvol bed waar je naar uitkijkt om in te slapen, is geen overbodige luxe. Ook de plaatsing van je bed is belangrijk. Het neemt heel wat plaats in beslag, maar als het kan is het handig als je bed langs beide kanten toegankelijk is. Je kan bijvoorbeeld eerst de plek van je bed bepalen en de rest van de inrichting hieraan aanpassen.

Kleuren van de muren

Met verf of een andere wandbedekking kan je heel wat kanten uit. omdat je slaapkamer bedoelt is om uit te rusten, is het aangeraden voor meer neutrale, rustige kleuren te kiezen, zoals wit, grijs en beige. Je kan de ruimte altijd opfleuren met gekleurde decoratie. Heb je geen zin om deze werken zelf uit te voeren? Laat dit dan over aan een schilder.

Kasten

Bekijk hoeveel opbergruimte je nodig hebt. Denk hierbij aan een kledingkast, Tv-meubel, boekenkast, … Als je goed weet wat je nodig hebt, kan je alles optimaal inrichten en op deze manier plaats besparen.

Slimme inrichting

Als je goed weet wat je wil en je dagelijkse gewoontes kent, kan je je slaapkamer op een slimme manier inrichten. Lees je graag in de avond? Dan is een mini-bibliotheek aan het hoofdeinde van je bed een leuke toevoeging. Als je ruimte wil besparen, kan je misschien een bed aanschaffen waar je spullen in kan opbergen en een extra lichtschakelaar aan je bed is altijd handig. Je kan allerlei kanten op met de inrichting van je slaapkamer.

Prijs slaapkamerrenovatie

De prijs van je slaapkamerrenovatie zal sterk variëren afhankelijk van welke werken je uitvoert en de materiaal- en meubelkeuze. Voor een correcte prijsschatting, vraag je best offertes aan. Hieronder geven we een aantal richtprijzen van renovatiewerken die vaak gebeuren in een slaapkamer. De uiteindelijke prijs kan hier dus van afwijken.

WerkenRichtprijs
Schilderen15-40 euro per m²
IsolatieVanaf 15 euro per m²
Dubbel glas in ramen500 euro per m²
Ingebouwde kast175-350 euro per lopende meter

Heb je hulp nodig bij de renovatie en inrichting van je slaapkamer? Aarzel dan niet om de hulp van een specialist in te schakelen. Zo kan je de perfecte slaapkamer creëren. Slaap lekker!

Vraag een gratis offerte aan voor slaapkamerrenovatie

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.