Wat is de prijs van buitenverlichting?

Buiten Elektriciteit
the_title()

Buitenverlichting kan van je tuin of terras een unieke, sfeervolle plaats maken. Naast extra sfeer heeft buitenverlichting ook functionele voordelen. Het kan bijvoorbeeld handig zijn om buitenverlichting met sensoren te installeren om inbrekers af te schrikken of om ongelukken te vermijden wanneer je thuis komt in het donker. Hieronder vertellen we je meer over de verschillende soorten en de prijs van buitenverlichting.

Soorten buitenverlichting

Je kan een onderverdeling maken tussen twee soorten buitenverlichting: functionele verlichting en sfeerverlichting. Onder functionele verlichting valt de buitenverlichting die er voor zorgt dat je tuin en/of woning zichtbaarder zijn. denk hierbij aan het verlichten van je trap, tuinpad, zwembadverlichting of lichten bij je vuilbakken. Sfeerverlichting maakt je tuin gezelliger. Dit kan gaan om fonteinverlichting, kerstlampjes, verlichting aan planten, etc. Hieronder geven we een aantal meer specifieke voorbeelden van buitenverlichting.

Grondspots

Grondspots worden regelmatig aan de rand van een tuinpad of terras geplaatst. Het is enerzijds erg praktisch omdat je kan zien waar je loopt, daarnaast zorgt het ook voor extra sfeer.

Tuinpaaltjes

Het is ook mogelijk tuinpaaltjes te gebruiken. Even praktisch en even mooi als grondspots. Afhankelijk van jouw smaak en voorkeuren kan je een lampkeuze maken die jouw tuin omtovert tot een gezellige plek om te vertoeven. Wil je wat extra hulp bij het maken van een keuze? Contacteer dan een elektricien. Zij kunnen je alle informatie geven die je nodig hebt.

Gevelverlichting

Gevelverlichting kan je aan de gevel bevestigen of in de grond langs je gevel plaatsen.

Buitenverlichting met sensoren

Buitenverlichting met sensoren heeft verschillende voordelen. Het is praktisch wanneer je in het donker thuiskomt of net heel vroeg weer weg moet. Daarnaast zorgt het voor extra beveiliging. De sensoren reageren op beweging. Loopt er iemand rond die er niet moet zijn? Dan zullen de lampen aanspringen. Naast het afschrikken van ongewenste bezoekers zijn lampen op sensoren milieuvriendelijk, zorgen ze voor meer comfort en verlagen ze de kans op ongelukken.

In plaats van bewegingssensoren kan je ook kiezen voor verlichting met lichtsensoren. Deze lampen springen aan wanneer het buiten donker wordt en gaan automatisch weer uit als het weer licht is.

Je kan je buitenverlichting ook integreren in je domotica-systeem. Zo kan je de lampen vanop je smartphone bedienen, een bewegingsmelder kan aangeven wanneer er verdachte beweging is, je kan videobeelden van je tuin zien, etc. Dit is ook handig als je liever geen lichtsensoren wilt, maar wel graag licht wilt op de momenten dat jij het nodig hebt.

Sfeerverlichting

Sfeerverlichting komt in verschillende vormen: lichtslingers, kerstlampjes, verplaatsbare buitenlampen of theelichtjes. Extra sfeer kan je bovendien makkelijk zelf creëren. Heb je een aantal lege potjes? Gebruik ze dan om een theelichtje in te zetten. Ben je creatief aangelegd? Dan kan je het nog mooier maken door de potjes te versieren.

Wil je een echt paradijsje maken van je tuin, maar weet je niet goed waar te beginnen? Misschien kan een tuinarchitect je helpen. Je kan hen inschakelen om je te helpen bij het uitzoeken van geschikte (sfeer)verlichting of voor het aanpakken van je volledige tuin.

Types buitenverlichting

Er bestaan verschillende verlichtingstypes. Traditionele verlichting is energievretend. Buitenverlichting brandt vaak lang, waardoor dit niet de beste keuze is. Een andere optie is buitenverlichting op zonne-energie. Dit is beter voor het klimaat en je portemonnee, maar deze lampen zijn vaak niet erg krachtig. Een betere optie is ledverlichting. Ledverlichting verbruikt weinig energie en ze zijn te vinden in allerlei kleuren.

Voor meer informatie over allerlei types buitenverlichting kan je contact opnemen met een elektricien.

Waar beginnen?

Als je buitenverlichting-project verder gaat dan het plaatsen van één simpele lamp, is het aangeraden om een lichtplan te maken. Hierop kan je aanduiden waar je welke verlichting wilt en wat je hiervoor nodig hebt. Je kan dit samen doen met een tuinaannemer of tuinarchitect. Ook een elektricien is een belangrijke schakel in dit project. Bovendien is dit het ideale moment om andere elektriciteitswerken uit te voeren in je tuin. Heb je extra aansluitingen nodig? Wil je domotica in je tuin? Vraag advies aan je elektricien. Zij zorgen er meteen voor dat alles veilig geïnstalleerd wordt, wat erg handig is als je elektriciteit gebruikt op plekken die vaak nat worden.

Prijs buitenverlichting

De prijs van je buitenverlichting hangt af van verschillende factoren. Plaats je enkel een aantal theelichtjes? Dan zal je logischerwijze een pak minder betalen dan wanneer je aan de slag gaat met een tuinarchitect om je hele tuin van functionele en sfeerverlichting te voorzien. Wil je designer lampen? Dan betaal je meer wanneer je een simpel model kiest. Moet je extra aansluitingen laten installeren? Dan zullen de kosten ook weer oplopen. Om een beter beeld te krijgen van jouw verlichtingsproject, kan je informatie en offertes opvragen via TrustUp. Zij kunnen meteen antwoord bieden op alle andere vragen waar je misschien mee zit.

Vraag een gratis offerte aan voor buitenverlichting

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.