Wat is de prijs van een carport?

Buiten Garage
the_title()

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een carport om hun auto onder te plaatsen. Het is veel goedkoper dan een garage en het neemt geen ruimte in binnen je huis. Het is even beschermend tegen weersomstandigheden en bestaat in verschillende vormen en materialen maar het is vaak wel moeilijk om te kiezen welke carport het beste bij jouw woning past. Daarom lijsten wij graag de verschillende soorten voor jou op. 

De eerste soort is een vrijstaande carport. Deze staat gewoon los van je woning en rust nergens tegen. De dakconstructie van een vrijstaande overkapping rust volledig op vier staanders. Een tweede soort is een kopaanbouw carport. Daarbij rust de korte zijde van de carport tegen de woning en aan de andere kant op twee staanders. Bij een zijaanbouw carport rust de lange zijde tegen het huis. Bij een kop-zijgevelaanbouw rust er zowel een lange als een korte zijde tegen het huis en is er verder nog maar een staander nodig. Tot slot is er nog de hangende carport. Dit is een overkapping zonder staanders die volledig op de aanbouw rust. Al deze soorten kunnen gebouwd worden met enkele of dubbele overkapping. Een enkele overkapping is bedoeld voor een voertuig, een dubbele overkapping voor twee of meer voertuigen. 

De overkapping kan zowel plat als gebogen zijn. Een platte overkapping is makkelijk te realiseren en vaak voordeliger, maar er is meer onderhoud aan dan bij een gebogen overkapping. De materialen die gebruikt worden voor carport zijn vooral aluminium en hout. Een aluminium carport gaat heel lang mee en heeft geen onderhoud nodig. Het is wel duurder om aan te kopen maar daarna heb je er dus geen onderhoudskosten aan. Ze hebben een strakke en moderne uitstraling en passen perfect bij nieuwbouwwoningen en moderne huizen. Maar ook voor iets klassiekere huizen zijn er geschikte designs. De dakbedekking van aluminium carports geeft de perfecte lichtinval en beschermt optimaal tegen alle weersomstandigheden. 

Ook een carport uit hout is een slimme keuze. Het is heel eenvoudig te bewerken en kan gemaakt worden hoe jij het wil. Er zijn heel veel opties, waardoor er zeker een houten overkapping is die perfect bij jouw woning aansluit. Hout heeft ook een heel natuurlijke uitstraling. Je kan het ook heel makkelijk schilderen als je je carport na een tijd een andere look wil geven. Bovendien is een houten overkapping veel goedkoper dan een aluminium carport, maar er is wel iets meer onderhoud bij nodig. Er wordt ook telkens gebruikgemaakt van duurzame, weersbestendige en geïmpregneerde houtsoorten

Je kan er ook voor kiezen om aan de overkapping een soort tuinhuis of berging te bouwen dat wel op slot kan. Daar kan je dan bijvoorbeeld je fietsen of andere waardevolle spullen in kwijt. Ook kan je het in de zomer gebruiken als afdak om onder te eten bijvoorbeeld als je even uit het zonnetje wil. Kortom, aan een carport zijn niks dan voordelen. 

De gemiddelde prijs van een carport met geïmpregneerd hout begint bij € 500. Een iets luxueuzere versie kost tussen de € 1000 en € 2200. Voor aluminium carports schommelt de prijs tussen de € 2000 en € 4000.

Vraag een gratis offerte aan voor een carport

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.