Wat is de prijs van een jacuzzi

Buiten
the_title()

Een jacuzzi, ook wel een spa of bubbelbad genoemd, zorgt voor een aangename bad ervaring en draagt bij aan een goede gezondheid. Het zorgt onder andere voor een beter bloedcirculatie, stressvermindering en meer ontspannen spieren. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten en de prijs van een spa.                                

Wat is een jacuzzi?

Een jacuzzi is eigenlijk gewoon hetzelfde als een spa bubbelbad. Het is één van de bekendste merken, waardoor bubbelbaden regelmatig jacuzzi’s genoemd worden.

Jacuzzi’s hebben veel voordelen. Het zorgt onder andere voor stressvermindering bij mensen. Spa is een afkorting voor ‘sanitas per aqua’, wat ‘gezond door water’ betekent. Het drijfvermogen van het water zorgt er bijvoorbeeld voor dat de druk op spieren en gewrichten verlicht wordt, waardoor spierpijn en andere lichaamspijnen minder worden. Naast het verlichten van (spier)pijn kunnen bubbelbaden ook op heel veel andere vlakken bijdragen aan een betere gezondheid. Zo zorgt het bijvoorbeeld voor een verbeterde bloedcirculatie, een goede nachtrust en het sneller afvoeren van afvalstoffen.

Soorten jacuzzi’s: de voor- en nadelen

Er bestaan zowel opblaasbare als vaste jacuzzi’s. We bespreken de voor- en nadelen van beide soorten kort.

Opblaasbare jacuzzi

De belangrijkste voordelen van een opblaasbare jacuzzi zijn dat het relatief goedkoop is, de onderhoudskosten laag zijn en de plaatsing snel en makkelijk gebeurt. Nadelen zijn dat het eerder kwetsbaar is en er maar weinig extra opties mogelijk zijn.

Vaste jacuzzi

De voordelen van een vaste spa zijn dat het jarenlang meegaat, er een uitgebreid aantal extra opties is waaruit je kan kiezen, je het uiterlijk meer kan aanpassen aan je smaak, grotere formaten ook mogelijk zijn en de kwaliteit beter is. Nadelen zijn de hoge kostprijs en het feit dat er meer onderhoud nodig is.

Keuzes bij het plaatsen van een jacuzzi

Er zijn verschillende soorten jacuzzi’s. Bij elke soort moet je nog verschillende keuzes maken. Hieronder bespreken we de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden bij de keuze van een bubbelbad.

Aantal personen

De grootte van je jacuzzi hangt onder andere af van de hoeveelheid mensen er in moeten kunnen zitten of liggen. Denk vooraf goed na hoeveel zit- en/of ligplaatsen je wenst.

Binnen of buiten

Wil je de bubbelbad graag binnen of buiten plaatsen? Als je er voor kiest de jacuzzi buiten te gebruiken, plaats je hem best onder een overdekte plaats. Zo kan je er ook bij minder goed weer gebruik van maken.

Kleuren en materialen

Bij het uitkiezen van je bubbelbad, kan je over het algemeen ook kiezen uit verschillende kleuren en materialen.

Stroomverbruik

Het stroomverbruik van een jacuzzi kan sterk verschillen per model en merk. Het is aangeraden de spa aan te sluiten op een aparte stroomgroep.

Zit- en ligpositie

Wil je in je jacuzzi kunnen zitten, liggen of zowel zitten als liggen? Ook dit is een belangrijke keuze. Meestal is dit achteraf niet meer aan te passen. Denk hier dus goed over na.

Isolatie

De isolatiewaarde van een bubbelbad bepaalt hoe lang het water warm blijft. Dit verschilt van jacuzzi tot jacuzzi.

Opties

Er zijn veel verschillende extra opties die je kan toevoegen aan je bubbelbad. Dit kan gaan over verlichting, massagejets en muziek. Daarnaast worden ook opties die het onderhoud makkelijker maken, zoals filters en een overkapping, veel gekozen. Wil je meer informatie over extra opties of andere keuzes die je moet maken bij het aanschaffen van een jacuzzi? Dan kan je steeds contact opnemen met een vakman.

Prijs jacuzzi

De exacte prijs van een jacuzzi hangt uiteraard af van je wensen. Er zijn veel verschillende opties en mogelijkheden die invloed hebben op de prijs. Hieronder geven we een overzicht van de prijsopbouw en een aantal richtprijzen. Voor een correcte schatting van de prijs van jouw droombubbelbad, neem je best contact op met een vakman.

De kosten voor de plaatsing van een jacuzzi bestaat ongeveer voor 90% uit materiaalkosten. De overige 10% zijn arbeidskosten. Gemiddeld kost een vaste jacuzzi tussen de 2000 en 9000 euro. Als je budget wat kleiner is, kan je ook kiezen voor een opblaasbare jacuzzi: die vind je al vanaf 400 euro.

Voor het onderhoud van je spa ben je ongeveer 50 – 150 euro per jaar kwijt.

Ben je na het lezen van dit artikel overtuigd geraakt dat een jacuzzi je leven beter zal maken? Of heb je toch nog enkele twijfels en vragen? Je kan altijd contact opnemen met een vakman voor meer informatie of het plaatsen van een bubbelbad.

Vraag een gratis offerte aan voor een jacuzzi

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.