Volledige renovatie van de living

Renovatie
the_title()

De living is één van de belangrijkste, meest gebruikte ruimtes in je woning. Ze wordt gebruikt om te ontspannen, gezellig samen te zijn met vrienden en familie en heel wat andere activiteiten. Een aangename living die goed in orde is, is dan ook belangrijk. In dit artikel geven we tips en ideeën voor een volledige renovatie van de living.

Waarom je living renoveren?

De living is een ruimte die op een multifunctionele manier gebruikt wordt: het is een leefruimte, een gezellige ruimte om vrienden en familie samen te brengen, een ruimte om te ontspannen en er wordt soms gegeten.Veel mensen spenderen het grootste deel van de tijd thuis in hun living. Een fijne, comfortabele plek met een mooi interieur is dan ook een grote meerwaarde.

Renovatie van de living: hoe pak je het aan?

Analyseer de ruimte

Eerst en vooral bekijk je de ruimte goed. Zijn er bepaalde zaken die dringend gerenoveerd moeten worden, bijvoorbeeld omdat ze kapot of beschadigd zijn? Hoe ziet het interieur er op dit moment uit?

Bepaal wat je wil renoveren

Er zijn een aantal renovatiewerken die belangrijk zijn om uit te voeren als dit nog niet gebeurd is, denk hierbij aan isolatie. Daarnaast kan je kijken wat jij wil. Je kan je muurbedekking veranderen, een andere vloer plaatsen, je meubels verplaatsen of gewoon gaan voor een gehele make-over.

Bepaal je budget

Bepaal je renovatiebudget en of al je wensen en verlangens hierin passen. Zo niet, dan kan je een aantal aanpassingen doen aan je plan. Je kan bijvoorbeeld geld besparen door bepaalde werken zelf uit te voeren, goedkopere materialen te kiezen of verschillende offertes aan te vragen.

Bekijk of je hulp nodig hebt

Schilderen, decoreren en meubels uitkiezen, in principe kan je veel zaken zelf doen. Het is echter geen slecht idee om hulp in te schakelen. Zo ben je zeker van een kwaliteitsvolle uitvoering en bespaar je tijd. Is vormgeving erg belangrijk voor je? Dan is een interieurarchitect een goede investering. Ben je zelf niet zo goed in schilderen? Laat dit dan over aan een schilder. Ook isoleren laat je best over aan een specialist.

Mogelijkheden en ideeën

Vloer

Is de vloer van je living beschadigd of heb je gewoon behoefte aan een andere vloer? Dan is dit het ideale moment. Er zijn bepaalde eigenschappen die erg handig zijn voor de livingvloer. Denk hierbij aan onderhoudsvriendelijkheid en een materiaal dat zacht en warm aanvoelt. Materialen die geschikt zijn als livingvloer zijn onder andere laminaat, vinyl, PVC, parket en tapijt.

Muren

Er bestaan verschillende soorten muurbekleding. Je kan de muren schilderen, behangen en muurstickers plaatsen. Je muren bepalen een groot deel van de sfeer in de ruimte. Je kan er ook voor kiezen de muurbedekking wat creatiever aan te pakken, bijvoorbeeld door een patroon op de muren te schilderen. Zorg er voor dat de muur in goede staat is vooraleer je hieraan begint.

Meubels

Ook de meubels in je living spelen een belangrijke rol. Denk na over wat je precies nodig hebt. Voldoende opbergruimte, een aangename zetel en een stevige tafel.  Verschillende elementen en wel doordachte keuzes kunnen je comfort verhogen.

Overige tips en inspiratie

Er zijn nog allerlei andere mogelijkheden zoals een tv-meubel op maat, een home-cinema of een home office. Ook met de decoratie kan je je interieur sterk beïnvloeden aan de hand van bijvoorbeeld bloemen, planten, schilderijen, foto’s, boeken, verlichting of een vloerkleed. Je kan je living inrichten hoe je maar wil om zo het interieur van je dromen te krijgen.

Heb je bepaalde ideeën voor de renovatie van de living, heb je hulp nodig bij de werken of heb je vragen? Neem dan contact op met een vakman.

Vraag een gratis offerte aan voor renovatie van de living

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.