Wat is de prijs van een gevelrenovatie?

Gevel Renovatie
the_title()

Na verloop van tijd is het onvermijdelijk dat je gevel kleine beschadigingen oploopt, vuil wordt of gewoon niet meer voldoet aan je wensen. Als dit het geval is, is het belangrijk je gevel te renoveren zodat je huis goed beschermd blijft. Hieronder kom je de verschillende soorten en de prijs van gevelrenovatie te weten.

Gevelrenovatie

Er zijn verschillende manieren om je gevel te renoveren. Het kan gaan over het reinigen van je gevel, voegen repareren, verven, isoleren, impregneren een nieuwe bekleding plaatsen, … We lijsten de belangrijkste gevelrenovaties voor je op.

Gevel reinigen 

Bij kleine vervuilingen volstaat het meestal de buitengevel goed te reinigen. Een effectieve methode hiervoor is stoomreinigen. Als dat niet voldoende is, is het mogelijk je gevel te nevelstralen.

Als er veel vuil op de gevel is en de bovenstaande technieken niet helpen, moet je de gevel zandstralen of chemisch reinigen. En als deze technieken fout toegepast worden, kan je gevel makkelijk beschadigd raken. Het is aangeraden om een specialist in te schakelen. 

Gevel isoleren

Het is belangrijk je buitenmuren goed te isoleren. Het zorgt er mee voor dat warmte niet uit je huis ontsnapt. Dit is goed voor het milieu en je portemonnee. 

Er zijn drie manieren om je buitenmuur te isoleren:

  • Isoleren langs binnen

Je buitenmuur langs binnen isoleren is de minst goede optie. Er kunnen koudebruggen optreden en je verliest ruimte in je woning.

  • Isoleren langs buiten

De buitenkant van de buitenmuur is de beste optie wanneer er geen spouwmuur aanwezig is of de spouwmuur niet geïsoleerd kan worden. op deze manier gaat er geen ruimte verloren aan de binnenkant en kan je het uiterlijk van je gevel vernieuwen.

  • Spouwmuur isoleren

Bij spouwmuurisolatie wordt de spouw opgevuld. Dit is de de open ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Niet elke woning heeft een spouw die geïsoleerd kan worden. voordelen van spouwmuurisolatie zijn dat er geen breekwerken nodig zijn en de binnenkant van de woning onveranderd blijft.

Bepaalde materialen die gebruikt worden als gevelbekleding hebben goede isolerende eigenschappen. Een voorbeeld hiervan is crepi. Het is echter bij elk materiaal nog steeds belangrijk om te isoleren.

Voegen renoveren

Voegen verslijten na verloop van tijd. Dit kan komen door weersomstandigheden of kan gebeuren na gevelreiniging. Er zijn verschillende manieren om voegen te herstellen. Een vakman kan voegen lokaal herstellen, de voegen uithakken of uitslijpen.

Gevel verven of kaleien

Om je gevel een nieuwe uitstraling te geven, hoef je niet meteen de hele gevelbekleding te veranderen. Het is ook een optie je gevel te schilderen of te kaleien. Kaleien is een soort van verven waarbij een laag kalkpleister op de buitenmuur wordt aangebracht. Zo worden oneffenheden snel weggewerkt.

Gevel bekleden

Er bestaan verschillende materialen om je gevel te bekleden. Bij de keuze van een geschikte soort gevelbekleding kan je onder andere rekening houden met de uitstraling, het nodige onderhoud, de prijs en de isolatie

Soorten gevelbekleding

  • Hout

Een houten gevelbekleding heeft een natuurlijke en elegante look. Als je kiest voor een kwaliteitsvol soort hout, kan je houten gevelbekleding lang mee.

  • Metaal

Er zijn verschillende soorten metalen gevelbekleding. Voorbeelden zijn zink, aluminium en koper. Metaal heeft een lange levensduur, onder andere omdat het goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Bovendien heeft metaal weinig onderhoud nodig.

  • PVC 

PVC is goedkoop, heeft goede isolerende eigenschappen, is duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Er zijn verschillende kleuren beschikbaar. Bovendien kan je ook kiezen voor een uitvoering met een beton- of houtlook.

  • Crepi gevelbepleistering

Er bestaan twee soorten crepi: kunstharspleister en minerale pleister. Crepi is beschikbaar in verschillende kleuren en structuren en zorgt dus voor een geheel nieuwe uitstraling van je woning. bovendien heeft het isolerende eigenschappen.

  • Gevelsteen 

Gevelsteen is een klassieke en veel gebruikte gevelbekleding. Dit materiaal is stevig, duurzaam en vormvast. Er zijn verschillende kleuren en structuren beschikbaar. 

  • Steenstrips 

Steenstrips zijn dunne stroken op basis van baksteen of kunststof die op de gevel gelijmd worden. Ze hebben het uiterlijk van echte stenen en bieden een goede isolatie.

  • Leien

Leien worden vaak gebruikt als dakbedekking, maar ze zijn ook geschikt als gevelbekleding. Er bestaan twee soorten leiden: natuurleien en kunstleien.

  • Vezelcement 

Vezelcement kan gebruikt worden voor gevelplaten en gevelstroken. Je kan je hele gevel bedekken met deze soort bekleding of een deel van je woning.

Naast deze veelvoorkomende materialen, zijn er nog heel wat andere soorten gevelbekleding. Voorbeelden hiervan zijn een groengevel, een glazen gevel, een betongevel, …

Gevel impregneren

Wanneer je een nieuwe gevel plaatst, je gevel renoveert of reinigt, is het aangeraden je gevel te impregneren. Dit zorgt er voor dat je gevel waterdicht wordt. Zo gaat je gevel langer mee en worden vochtproblemen voorkomen.

Prijs gevelrenovatie

De kosten van gevelrenovatie hangen onder andere af van de soort renovatie en het te renoveren oppervlakte. Hieronder bespreken we de gemiddelde prijs van de verschillende soorten renovaties die hiervoor besproken zijn. Dit zijn richtprijzen die afhangen van meerdere factoren.

Prijs gevelreiniging

MethodeGemiddelde prijs per vierkante meter
Stoomreinigen5 euro
Nevelstralen15-20 euro
Zandstralen12-15 euro
Chemisch reinigen15 euro

Prijs isolatie gevel

Soort isolatieGemiddelde prijs per vierkante meter
Isolatie langs binnen40 euro
Isolatie langs buiten100-150 euro
Spouwmuurisolatie15-30 euro

Prijs voegen renoveren

Type voegwerkGemiddelde prijs 
Voegen lokaal herstellen12,5 euro per steen
Voegen uitslijpen35-50 euro per vierkante meter
Voegen uithakken 30-45 euro per vierkante meter

Prijs schilderen of kaleien

MethodeGemiddelde prijs per vierkante meter
Schilderen20-40 euro
Kaleien25-40 euro

Prijs gevelbekleding

Soort gevelbekledingGemiddelde startprijs per vierkante meter
Hout100 euro
Metaal50 euro
PVC75 euro
Crepi40 euro
Gevelsteen90 euro
steenstrips150 euro
Leien75 euro
Vezelcement100 euro

Prijs impregneren

Je gevel impregneren kost gemiddeld 8-12 euro per vierkante meter.

Zijn er zaken aan je gevel die gerenoveerd moeten worden of wil je een nieuwe gevelbekleding laten plaatsen? Neem dan contact op met een vakman.

Vraag een gratis offerte aan voor gevelrenovatie

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.