Binnenschilderwerk

Schilderwerken
the_title()

Verf geeft je woning enerzijds een mooie uitstraling en anderzijds beschermt het je woning. Zien je muren, kasten of trap er wat versleten uit? Of wil je gewoon graag een andere look voor je woning? Dan is schilderen een ideale en relatief eenvoudige oplossing. Binnenschilderwerk omvat schilderwerken die je binnen in huis uitvoert, zelf of eventueel door een professionele schilder. In dit artikel geven we je een aantal voorbeelden, een stappenplan en bespaartips.

Wat is binnenschilderwerk?

Binnenschilderwerken omvat alle schilderwerken die binnenin je woning gebeuren. Hieronder geven we een aantal voorbeelden.

Binnenmuren schilderen

Je binnenmuren hebben veel invloed op de uitstraling van je woning. Je kan dit zelf doen of een vakman inschakelen. Als je de werken overlaat aan een schilder, ben je zeker je muren er perfect zullen uitzien. Gemiddeld betaal je hiervoor 15-20 euro per vierkante meter.

Binnendeuren schilderen

Als je deuren er versleten beginnen uitzien, is het een goed idee er een nieuw laagje verf op aan te brengen. Ook als je een andere look aan je woning kan geven is het schilderen van je binnendeuren een goed idee. Gemiddeld betaal je 70-110 euro per deur.

Trap schilderen

Een goede voorbereiding is erg belangrijk bij het schilderen van een trap. Het schuren en lakken van een trap is arbeidsintensief. Over het algemeen moet je de trap nog kunnen gebruiken tijdens de werken, waardoor je het niet in één geheel kan schilderen. Gemiddeld betaal je 20 euro per trede en 300-1000 euro voor het trapgat wanneer je een schilder inschakelt om dit werkje voor je uit te voeren.

Vloer schilderen

Niet elke vloer kan beschilderd worden, maar bepaalde materialen zijn geschikt om op te schilderen. Denk bijvoorbeeld aan hout of beton. Het schilderen van een vloer vraagt een goede voorbereiding. Je moet alle meubels uit de ruimte halen, de vloer schuren en de vloer ontvetten. Omdat vloeren veel te verduren krijgen, is het belangrijk om een slijtvaste verf uit te kiezen.

Keuken schilderen

Je keuken een andere look geven kan makkelijk door een nieuw likje verf aan te brengen. Keukenkastjes die een nieuwe kleur krijgen, hebben bijvoorbeeld al veel effect op de uitstraling van je woning.

Kostprijs binnenschilderwerk

De prijs van je schilderproject hangt af van verschillende factoren: hetgeen wat je schildert, de verfsoort die je uitkiest, materialen, arbeidskosten of de complexiteit van het schilderwerk. Als je een schilder inschakelt om de werken uit te voeren betaal je meer dan wanneer je het zelf doet. Toch heeft het heel wat voordelen om de werken door een expert te laten uitvoeren. Je bent bijvoorbeeld zeker van kwaliteit en moet zelf geen tijd en energie stoppen in het schilderen. Om de prijs wat te drukken, geven we je een aantal bespaartips.

Laag btw-tarief

Is je woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je slechts 6% btw in plaats van de gebruikelijke 21%.

Schilder in de winter

Veel schilders hebben in de winter minder klanten, waardoor ze een lager tarief aanbieden. Maak hier gebruik van om te besparen op je binnenschilderwerk.

Doe zoveel mogelijk zelf

Dat je zelf niet schildert, betekent niet dat je al het werk aan de schilder moet overlaten. Je kan zelf een aantal voorbereidingen uitvoeren, zoals het afplakken en het aanbrengen van grondverf, om tijd en arbeidskosten te besparen.

Verschillende binnenschilderwerken combineren

Vaak bieden schilders een korting aan als je meerdere schilderwerken op hetzelfde moment laat uitvoeren.

Wil je graag een exacte prijsschatting voor jou project? Vraag dan een aantal offertes aan.

Stappenplan

Wil je weten hoe binnenschilderwerken verlopen? Dan is dit stappenplan een goede richtlijn.

Stap 1: voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dek en plak alle oppervlakken die niet geverfd moeten worden goed af. Zorg er ook voor dat alle materialen in huis zijn als je er voor kiest de schilderwerken zelf uit te voeren. Afhankelijk van je schilderproject, zal je het oppervlak moeten schuren en ontvetten. Het is belangrijk dat het oppervlak schoon is om een mooi resultaat te krijgen. Zijn er beschadigingen of oneffenheden in het oppervlak? Los dit ook op vooraleer je start met schilderen.

Stap 2: grondverf

Een grondverf is erg belangrijk om een mooi en strak resultaat te krijgen.

Stap 3: schilderen

Tot slot schilder je één of twee lagen met de verf in de kleur die je wenst. Of je één laag of twee lagen aanbrengt, hangt af van de dekking. Als alles klaar is, laat je het goed drogen en verwijder je de afplaktape.

Heb je zin gekregen om aan het binnenschilderwerk te starten? Aarzel dan niet om een schilder te contacteren voor meer informatie, advies of hulp. Wil je graag meerdere opinies? Via TrustUp kan je in contact worden gebracht met meerdere vakmannen.

Vraag een gratis offerte aan bij een schilder

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.