Wat is de prijs van melkglas en toepassingen?

Ramen en deuren
the_title()

Ben je op zoek naar nieuwe ramen of deuren? Dan is melkglas misschien wel iets voor jou. Melkglas wordt ook satijnglas of geëtst glas genoemd. Het heeft een matte uitstraling dat wel licht doorlaat, maar het troebele glas zorgt ervoor dat je er niks door kunt zien. Dat heeft als voordeel dat het voor extra privacy zorgt wanneer je bijvoorbeeld een groot raam hebt aan de straatkant waar elke voorbijganger telkens doorkijkt. Bovendien heeft het ook een mooie uitstraling, waardoor je woning nog mooier oogt. In dit artikel ontdek de prijs van melkglas en toepassingen.

Prijs voor melkglas

Net zoals bij gewone glazen, is ook de prijs van melkglas sterk afhankelijk van jouw keuze. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen tussen een mat glas zonder kleur en patroon erin of een mat glas met kleur en patroon erin. De prijs voor de matte glazen met patroon zijn veel duurder. Verder bestaan er ook verschillende diktes van matglas. De meest gebruikte diktes zijn 4 mm mat glas, 6 mm mat glas en 8 mm mat glas. Je kunt je mat glas ook op verschillende manieren laten afwerken. Je kan kiezen voor mat glas met rechte hoeken. Maar je kan evengoed opteren voor mat glas met schuine of ronde hoeken. Tot slot is uiteraard ook de grootte van het glas bepalend voor de prijs. Hieronder vind je een richtprijs voor zowel melkglas met kleur en patroon als voor melkglas zonder kleur en patroon. De prijzen worden telkens per m2 gegeven. Je kan natuurlijk ook een prijs op maat aanvragen bij een bedrijf dat ramen en deuren installeert. 

De prijs voor melkglas zonder kleur en patroon is 50 euro per m2 voor een dikte van 4 mm, 70 euro per m2 voor een dikte van 6 mm en 80 euro per m2 voor een dikte van 8 mm. De richtprijs voor melkglas met kleur en patroon is 100 euro per m2 voor een dikte van 4 mm, 130 euro per m2 voor een dikte van 6 mm en 160 euro per m2 voor een dikte van 8 mm. Dat zijn uiteraard richtprijzen. Ze kunnen variëren van bedrijf tot bedrijf, maar dit geeft je alvast een idee van wat je ongeveer kan verwachten. Het is belangrijk om te weten dat deze prijzen inclusief btw zijn, maar je moet wel nog extra kosten rekenen voor het opmeten van de ramen, de levering ervan en de plaatsing. Ook de kosten daarvoor variëren van bedrijf tot bedrijf. Wij raden je aan om verschillende offertes aan te vragen, opdat je de beste offerte kunt kiezen. Zo vermijd je dat je te veel betaalt. 

Toepassingen voor melkglas

Zoals in de inleiding reeds aangehaald kan melkglas gebruikt worden voor ramen en deuren. Het wordt zeer vaak gebruikt voor ruimtes waar privacy belangrijk is zoals de badkamer of de douche, maar ook voor een kantoor of een bureau wordt het vaak gebruikt. Het zorgt voor voldoende lichtinval en je hoeft je geen zorgen te maken dat je bekeken wordt. 

Buiten voor extra privacy, kan melkglas ook zorgen voor extra lichtinval of extra uitstraling. Glazen binnendeuren bijvoorbeeld worden steeds vaker gebruikt en. Door de extra lichtinval zijn er minder donkere ruimtes aanwezig in een huis. Dat zorgt ervoor dat de ruimte of kamer groter lijkt en je huis een modernere uitstraling krijgt. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over de veiligheid van glazen binnendeuren, want die gaan heus niet zomaar stuk. 

Aangezien glazen deuren niet zomaar stuk gaan, kan je ook opteren om melkglas te gebruiken in je voordeur. Het zorgt ervoor dat de gang naar je voordeur voldoende belicht is zonder dat iemand van buitenaf naar binnen kan kijken. Bovendien kan je ervoor kiezen om heel je voordeur in melkglas te zetten of om maar een bepaald deel van de deur in melkglas te zetten. Je kan je voordeur volledig op maat laten maken.

Er zijn natuurlijk nog heel wat toepassingen waar melkglas voor gebruikt kan worden. Zo kan het onder andere ook gebruikt worden voor trappen, wanden, balustrades, windschermen of vloeren. Maar voor deze toepassingen wordt melkglas minder frequent gebruikt. 

Tot slot heeft melkglas buiten extra uitstraling en privacy nog een voordeel te bieden. Vlekken zijn er veel minder snel zichtbaar op en bovendien is het glas makkelijk schoon te houden. Daardoor past het perfect binnen een moderne keuken. 

Conclusie

Samenvattend kunnen we stellen dat er heel wat voordelen gekoppeld kunnen worden aan melkglas. Het zorgt voor extra privacy, extra uitstraling en het laat voldoende licht door. Daar komt nog eens bij dat het prijs-kwaliteit zeer interessant is en dat het makkelijk te onderhouden is.

Vraag een gratis offerte aan voor melkglas

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.