Wat is de prijs van een zwembad?

Buiten Zwembad
the_title()

Heb jij in deze tijden met extreem hete zomers nood aan verfrissing? Dan is een zwembad de ideale oplossing. Een zwembad laten plaatsen kost wel heel wat geld en is zeker een grote investering. Om jou een idee te geven van welke prijs je ongeveer kan verwachten, staat er in dit artikel een overzicht van de soorten zwembaden en de gemiddelde prijs voor elk zwembad

Bouwkundig zwembad in beton

Een zwembad in beton wordt steeds gecatalogeerd als een bouwkundig zwembad. Bij een bouwkundig zwembad heb je als voordeel dat je heel wat mogelijkheden hebt om het zwembad volledig naar jouw wensen te maken. Zo kan je wat betreft de afwerking, de vorm en de afmetingen van het zwembad volledig zelf kiezen. Bovendien wordt een bouwkundig zwembad telkens op maat van de locatie gemaakt. 

In het voordeel van de extreme keuzevrijheid schuilt er helaas ook wel een nadeel. Omdat alles op locatie gebeurt en volledig op maat, neemt de plaatsing meer tijd in beslag dan voor een ander soort zwembad. Bovendien zijn zwembaden die volledig op maat gemaakt worden ook behoorlijk duur. Gemiddeld kan je vanaf 45.000 euro een bouwkundig zwembad laten plaatsen. Deze prijs is uiteraard sterk afhankelijk van de afmetingen van het zwembad. 

Prijs van een monoblok zwembad in kunststof

Een zwembad in kunststof wordt steeds gecatalogeerd als een monoblok zwembad. Een monoblok zwembad is een zwembad dat op voorhand in een fabriek gemaakt wordt en nadien in één stuk naar de locatie wordt gebracht. Het nadeel hieraan is dat er geen maatwerk mogelijk is en dat het zwembad dus niet volledig aan jouw wensen kan aangepast worden. 

Door het feit dat het zwembad op voorhand gemaakt wordt en aangezien er geen maatwerk aan te pas komt, is de prijs van een monoblok zwembad in kunststof wel iets lager. Gemiddeld kan je vanaf 30.000 euro een monoblok zwembad in kunststof laten plaatsen. Deze prijs is uiteraard sterk afhankelijk van de afmetingen van het zwembad.

Inox zwembad

Inox zwembaden zijn relatief nieuw op de markt, maar ze zijn nu al razend populair. Ze gaan zeer lang mee en zijn bovendien roestvrij. Bovendien ziet een zwembad in inox er erg stijlvol uit en is het mogelijk als inbouw- en opbouwzwembad te verkrijgen. En het is ook mogelijk om afmetingen op maat te krijgen. 

Er zijn twee mogelijkheden om een zwembad in inox te bouwen. Bij de eerste mogelijkheid worden er verschillende RVS (roestvrij staal) platen aan elkaar gelast. Bij de tweede mogelijkheid wordt er één bepaalde plaat in een bepaalde vorm geplooid. Dat biedt als voordeel dat het zwembad uit één stuk bestaat. 

Een zwembad in inox is te verkrijgen vanaf 45.000 euro. Deze prijs is uiteraard sterk afhankelijk van de afmetingen van het zwembad.

Prijs van een houten zwembad

Een zwembad in hout biedt als voordeel dat het vrijstaand geplaatst kan worden. Bovendien is een zwembad in hout relatief goedkoop in vergelijking met een bouwkundig zwembad in beton, een monoblok zwembad in kunststof en een zwembad in inox. Dat komt doordat hout in vergelijking met beton of polyester een goedkopere grondstof is en tegelijkertijd is het ook een prima constructiemateriaal. Dat biedt verschillende mogelijkheden. Zo is het hierdoor mogelijk om zwembad vrijstaand te plaatsen of volledig in te bouwen. Dat zorgt ervoor dat je heel wat bespaart op graafwerken

Een houten zwembad kan op enkele uren geplaatst worden. In sommige gevallen kan het ook wel iets langer duren. Een kwaliteitsvol zwembad in hout van 16 m2 kost tussen de 3500 euro en de 4000 euro. Voor een zwembad in hout van 32 m2 betaal je gemiddeld tussen de 7000 euro en de 8000 euro. 

Uiteraard is de prijs ook afhankelijk van het hout waarin je het zwembad wenst. En indien je het zwembad half ingebouwd wenst, dan kan de prijs ook oplopen, omdat er dan meer tijd kruipt in de graafwerken en omdat de aarde afgevoerd dient te worden. 

Afwerking van het zwembad

Buiten het soort zwembad, is ook de afwerking van het zwembad bepalend voor de prijs. Bij monoblok zwembaden in kunststof is de afwerking minder van toepassing, omdat de zwembadkuip al op verschillende manieren kan afgewerkt worden. Hetzelfde is van toepassing op de zwembaden in inox.

De afwerking van het zwembad heeft vooral een invloed op de prijs bij betonnen zwembaden. De originele versie in beton is ook de goedkoopste versie. Indien je graag een ander materiaal wenst voor de afwerking, dan zal de prijs iets duurder worden. Er zijn verschillende soorten materiaal om de binnenkuip af te werken. Het goedkoopste materiaal is coating, gevolgd door pleisterwerk, tegels en mozaïek.

Vraag een gratis offerte aan voor een zwembad

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.