VELUX: soorten en prijzen

Daken
the_title()

Iedereen heeft wel eens gehoord van VELUX. Je denkt eventueel meteen aan een dakraam of een lichtkoepel. De VELUX Groep levert dan ook inderdaad daglichtoplossingen en services, maar ze gaan veel verder dan gewoon één soort dakvenster of koepel. Ook gordijnen en rolluiken kan je er trouwens vinden. In dit overzicht van VELUX soorten en prijzen focussen we ons op dakvensters voor hellende daken en voor platte daken en op lichttunnels. 

Dakvensters voor hellende daken 

Het bekendste VELUX product van blijft het dakvenster voor hellende daken. In dat gamma zitten alles samen meer dan tien verschillende soorten. We lijsten deze VELUX soorten en prijzen even op en geven telkens kort de basics mee. 

De meeste vensters zijn beschikbaar met verschillende afwerkingen en beglazingen. Ook kan je ze combineren met VELUX accessoires. De totale prijzen zullen dus altijd afhangen van deze factoren.

Manueel wentelende dakvensters 

Bij een wentelende opening heb je een handgreep bovenaan. Je trekt het venster naar je toe om het te openen en duwt het weer gesloten. Er kan dus ook een meubelstuk vlak onder het venster staan, want je kan het bedienen zonder er vlak onder te moeten staan. Het kan tot 180° draaien rond het middelpunt en ook zo vast blijven staan als je dat wil. De ingebouwde ventilatieklep zorgt voor verluchting, zelfs als het raam gesloten blijft.

Prijs: vanaf € 281.

Manueel uitzetbare dakvensters 

Ook deze vensters kunnen 180° rond hun middelpunt wentelen, kunnen in deze stand worden vastgeklikt en hebben een ventilatieklep. Deze soort kan je echter ook onderaan openduwen terwijl het aan de bovenkant vast blijft hangen. Zo kan je bijvoorbeeld optimaal van het uitzicht genieten, en kan je het installeren in ruimtes waar de vensters hoog (moeten) staan. 

Prijs: vanaf € 405.

De classico dakvensters 

Deze uitvoering leent zich goed tot plaatsing bij traditionele gebouwen. De classico dakvensters zijn beschikbaar in wentelende en uitzetbare versies. Als je dakhelling niet meer dan 55° bedraagt, kan je gaan voor de uitzetbare uitvoering. Een wentelend venster kan je installeren bij een helling tot 90°. De classico dakvensters hebben een zwarte buitenzijde en een zwarte verticale middenspijl. Ook deze vensters hebben een ventilatieklep, kunnen 180° wentelen en in een bepaalde positie geblokkeerd worden. 

Prijs: vanaf € 375

INTEGRA® elektrische dakvensters / INTEGRA® dakvensters op zonne-energie

Het systeem VELUX INTEGRA® zorgt ervoor dat je je venster kan bedienen met een afstandsbediening. Het elektrische dakvenster leent zich goed tot nieuwbouwprojecten en grote renovatieprojecten, aangezien er een elektrische bekabeling moet zijn. Eens je het venster aansluit op het stopcontact, ben je vertrokken. 

Kan je je ruimte niet voorzien van een elektrische bekabeling, dan kan je gaan voor de versie op zonne-energie. Er zit een zonnecel op het venster die het van stroom voorziet. Beide versies van dit systeem zorgen voor meer comfort, omdat je van eender waar in je woning je dakvensters kan openen en sluiten. Er zijn ook voorgeprogrammeerde ventilatiefuncties, die het leven nog makkelijker kunnen maken. 

Prijs: vanaf € 664.

INTEGRA® uitzetbare elektrische dakvensters

Deze uitzetbare vensters uit het INTEGRA® gamma zijn voorzien van een regensensor, waardoor het nooit meer binnen regent. Wanneer de sensor een druppel detecteert, sluiten ze vanzelf. Je kan ze trouwens ook manueel wentelen, naast de elektrische uitzetbaarheid. Met een draadloze muurschakelaar en de mogelijkheid het te koppelen aan je smartphone, hebben deze vensters veel extra opties. 

Prijs: vanaf € 1162. 

De 2-in-1 en 3-in-1 dakvensters

Deze vensters kies je als je meer daglicht of een breder uitzicht wil, en zijn beschikbaar in drie varianten. Allereerst zijn er 2-in-1 symmetrische vensters. Dan heb je als het ware twee even grote dakvensters vlak naast elkaar, waarvan er eentje open kan met een manuele wenteling. Je kan ook gaan voor de asymmetrische 2-in-1 dakvensters. Zoals de naam al doet vermoeden, hebben deze vensters dan verschillende afmetingen. Ook hierbij kan je er eentje manueel openen door het te wentelen. Het 3-in-1 dakvenster bestaat uit drie vensters van gelijke afmetingen. De twee buitenste kunnen manueel wentelen. Je kan deze uitvoeringen trouwens allemaal laten uitrusten met het INTEGRA® systeem om ze met een afstandsbediening te kunnen openen en sluiten. 

Prijs: vanaf € 800.

Naast al deze vensters zijn er ook vaste glas- en gevelelementen beschikbaar. Wanneer de helling van je dak bijvoorbeeld doorloopt tot de vloer en je de lichtinval wil maximaliseren, kan je een extra paneel glas onder je dakvenster plaatsen. Dit kan met een hellend glaselement of met een verticaal gevelelement. CABRIO® balkonvensters en doorstapvensters zijn eveneens beschikbaar voor woningen met balkons of dakterrassen. Voor openbare ruimtes zijn er ook ontrokingsluiken beschikbaar, net als rondboog zoldervensters voor historische gebouwen en vensters voor onbewoonde zolders.

Dakvensters voor platte daken 

Uiteraard kunnen ook woningen met platte daken gebruikmaken van een dakvenster. Dit aanbod blijft wel kleiner dan dat voor hellende daken. Maar ook hier lijsten we de VELUX soorten en prijzen even kort op. 

Met gebogen glas 

Platdakvensters met gebogen glas zorgen ervoor dat regenwater goed wegstroomt, dat er minder bladeren blijven liggen en voor een optimale lichtinval. Door de buiging van het glas zelf kan je dak volledig plat zijn, of hellen tot 15°.

Prijs: vanaf € 622.

Met vlak glas 

Om platdakvensters met vlak glas te installeren moet je dak een helling hebben van minstens 2°, liefst 5° voor een optimale afvoer van regenwater. Er zit ook een speciale coating op zodat het reinigen vlotter gaat.

Prijs: vanaf € 550.

Met afdekschelp

De combinatie van een platdakvenster met afdekschelp vervangt de klassieke dakvensterkoepel. De afdekschelp bestaat uit acrylaat of polycarbonaat, kan transparant zijn of opaal.

Prijs: vanaf € 427.

Deze drie eerste soorten kunnen gecombineerd worden met het INTEGRA® systeem op ze te openen en te sluiten met een afstandsbediening. 

Lichtkoepels voor onbewoonde ruimtes

Deze lichtkoepels zijn beschikbaar met dubbele of driedubbele kunststofbeglazing. Je kan kiezen voor de vaste versie wanneer je alleen extra licht wil, maar geen extra ventilatie. Wil je dat wel , dan kan je kiezen voor de optie met elektrische ventilatie

Prijs: vanaf € 239.

Afdekschelpen voor ontroking zijn ook beschikbaar, evenals platdakvensters voor daktoegang die kunnen dienen als nooduitgang. Tussen alle VELUX soorten en prijzen worden deze twee versies van platdakvensters vooral aangeraden op vlak van veiligheid, waardoor ze vermoedelijk dan ook het vaakst geplaatst bij openbare ruimtes.

Lichttunnels 

Binnen alle VELUX soorten en prijzen zijn er ook oplossingen voor ruimtes die helemaal niet vlak onder een dak liggen. Kan je in een bepaalde ruimte, bijvoorbeeld in een gang of badkamer, geen dakvenster plaatsen maar wil je wel meer natuurlijk licht? Dan bieden lichttunnels eventueel de oplossing. 

Deze tunnels met een diameter van 35 cm vormen een doorgang tussen je dakvenster en de ruimte in kwestie. Of je nu een hellend of plat dak hebt, je kan steeds kiezen voor een rigide of flexibele tunnel. Liggen er geen obstakels in de weg en heb je een rechte doorgang tussen het venster en de ruimte? Dan ga je best voor een rigide tunnel. Voor platte daken beginnen de prijzen bij € 565. Een flexibele tunnel kies je bijgevolg best als er geen rechte doorgang gemaakt kan worden of wanneer de afstand te kort (of net te lang) zal zijn voor de rigide tunnel. Voor platte daken kan je er al eentje hebben vanaf € 393. Voor hellende daken (tussen de 15° en 60°) zijn er geen vaste prijzen beschikbaar. 

Op velux.be kan je niet enkel de volledige brochures bekijken, maar kan je ook specifiekere aanbevelingen vinden voor de ruimtes die je wil uitrusten en je kunt er een kijkje nemen in de virtuele showroom. Hopelijk helpt dit beknopte overzicht van VELUX soorten en prijzen je al een beetje op weg, en vind je zo sneller je weg in het grote aanbod. We wensen je veel succes!

Vraag een gratis offerte aan voor VELUX

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.