Voordelen en prijs van een houten carport

Buiten Garage
the_title()

We wonen steeds kleiner, waardoor er vaak geen plaats meer is voor een garage. Een carport is daarvoor de geschikte oplossing. Je kan op die manier zonder garage je auto toch nog perfect beschermen tegen de weersinvloeden. Een carport is niet enkel functioneel maar kan ook een esthetische uitbreiding van je huis zijn. Zeker een houten carport oogt niet zwaar en geeft je woning een mooie uitstraling. Het is een uitstekend alternatief voor een garage. Je bent ook heel vrij in hoe je carport eruit moet zien, omdat er heel veel verschillende opties zijn. 

Voordelen van een houten carport

Er zijn verschillende voordelen aan een houten carport. Het zorgt ten eerste voor bescherming tegen weersomstandigheden. Je wagen blijft op die manier ijsvrij tijdens de wintermaanden en wordt niet te warm in de zomermaanden. Een carport is wel minder effectief als bescherming tegen diefstal, maar er kan zeker een gedeelte aan gemaakt worden dat vergrendeld kan worden om bijvoorbeeld fietsen in te plaatsen. Het is uiteraard ook goedkoper dan een garage, aangezien er geen muren, vloer, elektriciteit, deur, etc. voorzien moet worden. Een carport is ook geschikt om de verloren ruimte rondom je woning op een nuttige manier op te vullen. Daarnaast kan je het ook nog perfect als afdak gebruiken om onder te eten als het regent. De auto wordt ook minder snel vuil. Daarnaast moet je ook nooit door de regen naar je auto spurten en blijf je lekker droog. 

Houten carports bestaan in verschillende soorten:

  • Carport met berging: dit is een carport waarbij ook een gedeelte voorzien is dat op slot kan, om waardevolle spullen in kwijt te geraken zoals fietsen, tuingerief, etc. De auto staat dan gewoon in het open gedeelte en wordt beschermd tegen de weersomstandigheden. 
  • Aangebouwde carport: een aangebouwde carport plaats je tegen je woning. Als de carport niet meer dan 4 meter hoog is, heb je geen vergunning nodig. 
  • Vrijstaande carport: als je weinig ruimte hebt vlak naast je woonst, kan je kiezen voor een vrijstaande carport om een of meerdere auto’s onder te plaatsen.

Een carport plaatsen is relatief eenvoudig en kost weinig tijd. Door een goede vakman kan zoiets binnen een dag geplaatst worden. Het is er ook voor ieders budget, aangezien de prijzen heel erg schommelen en er zowel vrij goedkope als dure carports bestaan. Een houten carport is uiteraard wel veel goedkoper dan een gemetselde garage. Je hebt meestal ook geen vergunning nodig, maar je mag niet meer dan 40m² aan bijgebouwen hebben. De carport mag ook niet hoger zijn dan vier meter. 

De meeste mensen kiezen voor een carport uit hout. Dat komt omdat hout gemakkelijk te bewerken is en de plaatsing van een houten carport nauwelijks een probleem vormt. Daarnaast is het een relatief goedkoop materiaal, waardoor je al een houten carport kan kopen voor enkele honderden euro’s. Als je een carport neemt uit hardhout heb je ook nauwelijks tot geen onderhoud en is de carport zeer duurzaam. Ook creëer je met hout een natuurlijke uitstraling. Het past bijna bij elke woning. 

Prijs van een houten carport

De gemiddelde prijs van een carport met geïmpregneerd hout (hout dat beschermd is tegen schimmels, insecten en bacteriën) begint bij € 500. Een iets luxueuzere versie kost tussen de € 1000 en € 2200. Voor gebogen daken of zadeldaken schommelt de prijs tussen de € 2200 en € 4000.

Vraag een gratis offerte aan voor een carport

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.