Wat is de prijs van een zolderrenovatie?

Renovatie
the_title()

Is je zolder niet meer in goede staat? Gebeurt er helemaal niets met de ruimte of wil je graag je dak of zoldervloer isoleren? Dan is het tijd voor een zolderrenovatie. In dit artikel vertellen we je waarom dit nuttig is en geven we je inspiratie en meer informatie over de prijs van een zolderrenovatie.

Waarom je zolder renoveren?

Bij veel mensen wordt de zolderruimte niet actief gebruikt. Vaak is het een vrij grote oppervlakte die op die manier verloren gaat, terwijl je er allerlei leuke dingen van kan maken.

Een zolderrenovatie heeft drie grote voordelen: Ten eerste zorg je voor meer bewoonbare ruimte die je kan gebruiken als extra slaapkamer, speelruimte of bureau. Daarnaast is het een ideaal moment om het dak te isoleren zodat er minder energie verloren gaat. Tenslotte laat het de waarde van je woning stijgen.

Stappenplan zolderrenovatie

Budget bepalen

Renoveren is altijd een investering. Het is dan ook belangrijk van bij het begin te bepalen wat je budget is. Aan de hand daarvan kan je bekijken of al de werken die je wil uitvoeren in dit budget passen. Lukt het niet? Pas je plan dan aan of ga na of een eventuele lening een goede optie is.

Veranderingen

Bepaal wat je wil renoveren en hoe je dit gaat aanpakken. Denk ook na over zaken als decoratie en andere afwerkingen.

Het is ook belangrijk om te controleren hoe de huidige staat van je zolder is. Is er voldoende stabiliteit, is de ruimte hoog genoeg en is de dakconstructie in goede staat? Een vakman kan je bijstaan om dit op een goede manier te onderzoeken.

Zolderrenovatie

Als alle keuzes gemaakt zijn, kan je een plan opstellen voor de renovatiewerken. Denk hierbij ook na over bijvoorbeeld de locatie van de trap en stopcontacten en houd zeker rekening met steunmuren.

Ben je van plan een nieuwe trap te plaatsen? Doe dit eerst. Zo heb je nadien makkelijk toegang tot je zolder voor verdere werken.

Zolder inrichten

Als de grote werken gedaan zijn, kan je starten aan de kleiner werken. Denk hierbij aan ventilatie, zonwering of schilderenwerken.

Het is sterk aangeraden de hulp van een vakman in te schakelen bij het grootste deel van de werken.  Zo ben je verzekerd van een kwaliteitsvolle en veilige uitvoering. Bovendien kunnen ze je bijstaan bij de keuze van geschikte materialen en je wijzen op eventuele premies waar je recht op hebt.

Inspiratie zolderrenovatie

Je kan verschillende kanten op met je zolderruimte. Hieronder geven we een aantal ideeën ter inspiratie. Heb je zelf een idee, maar heb je hulp nodig bij de uitvoering? Schakel dan een vakman in.

Werkkamer

Als je een bureau maakt van je zolder, heb je een rustige ruimte om in te werken. Ook een hobbykamer is een erg leuke invulling.

Slaapkamer

Van de zolder een slaapkamer maken, gebeurt vaak. Er is vaak meer ruimte en het heeft iets meer privacy dan de andere ruimtes in je woning. als je een schuin dak hebt, zorgt dit voor een extra knusse sfeer.

Als er voldoende ruimte is kan je ook altijd een extra badkamer aan de slaapkamer laten grenzen. Dit zorgt voor nog meer comfort en privacy. bovendien laat het de waarde van je woning stijgen.

Dressing

Heb je altijd al een dressing gewild? Dan is de zolder een ideale ruimte hiervoor. Je wint bovendien ruimte in je slaapkamer of andere plek in je woning.

Keuken

Een keuken klink misschien niet als de meest logische optie, maar er is geen enkele reden waarom dit niet mogelijk zou zijn. Het is een rustige ruimte waar je allerlei recepten kan uitproberen en een fijne plek om etentjes met vrienden of familie te houden.

Ontspanningsruimte

Ook een ontspanningsruimte is een erg leuke invulling van je zolder. Je kan er een pingpongtafel, televisie, muziekinstallatie of pooltafel plaatsen.

Speelkamer

De zolder als speelruimte gebruiken is erg leuk als je kinderen hebt. Ze hebben hun eigen ruimte om uitgebreid te spelen en jij hebt niet al te veel last van rommel.

Prijs zolderrenovatie

Het totale kostenplaatje van je zolderrenovatie hangt af van verschillende factoren. Als je er voor kiest om enkel isolatie te plaatsen, zal je logischerwijze minder betalen dan wanneer je een hele extra woonruimte creëert. De prijs hangt dus af van jouw wensen en de keuzes die je maakt. Hieronder bespreken we de gemiddelde prijzen van een aantal werken die tijdens veel zolderrenovaties gebeuren. De uiteindelijke prijs kan hier van afwijken.  Wil je een prijsschatting voor jouw project? Neem dan contact op met een vakman.

WerkzaamhedenGemiddelde prijs
Isoleren20-50 euro per vierkante meter
Voorzetwanden25-30 euro per vierkante meter
Vloer leggen275-525 euro
Elektriciteit aanleggen700 euro
Verwarming plaatsen1000 euro
Dakkapel plaatsenVanaf 3000 euro
Dakraam plaatsen500-1000 euro

Vraag een gratis offerte aan voor een zolderrenovatie

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.